Proč furt váhám, jestli přestat kojit?

11. lis 2024

Ahoj, ženy před nějakým časem jsem zde psala, že chci přestat kojit svého teď již 13m syna. Psala jsem že mě to nebaví, že ale váham. Další měsíc váhání mám za sebou a stále jsem kojila. Ještě včera v noci dostal a pak až do teď nic. Dneska šílený hysterak. Samozřejmě chápu že to bude trvat... Ale myslela jsem že už jsem fakt rozhodnutá, že to udělám a opět jsem se dneska dostala do pozice že o tom přemýšlím že až se probudí že mu dám. Zajímalo by mě kde se tyhlety výkyvy berou? Je to něco z hormonama? Vždycky jsem si myslela že jsem tak jako tvrdá že si stojím za svým ale co se týče kojení Tak to jsem teda dost jako zklamaná..
Připadám si chvílema už jako blázen. Jednou řeknu že přestanu a za dvě hodiny začnu tečka a další den znova a znova a znova tečka přitom mě to už tak neskutečně nebaví. Ale jakmile začne plakat tak je to teda katastrofa tečka neskutečně mě to trhá srdce... Jenomže takhle to bude i pak na samém konci to je úplně jasný

uzivatelkapetra
11. lis 2024

Nemusí to končit řevem. Nějak po roce jsem dceru kojila už jen večer a ráno, o něco později jen večer a když už jsem i u ní viděla, že si večer jako dá, ale když není, tak jí to vůbec nevadí, tak jsem skončila a bylo to úplně v klidu cca v roce a půl. Bez jediné slzy a bez problémů i pro mě, protože jak toho kojení čím dál více ubývalo, tak jsem nemusela pak řešit zastavení laktace.

gbp
11. lis 2024

tohle se mi stalo příchodem dítěte😅 já sem byla vždycky rozhodná, pevná a vždycky sem věděla co chci. a jak se mi narodilo dítě a začaly všechny ty otázky od očkování, přes obouvání až po způsob stravování...prostě jsem najednou mnohem míň rozhodná. asi že nejde jen o mě...chci samozřejmě pro ně jen to nejlepší a zároveň rozhoduju i za ně a navíc to dost často musím někde "obhajovat" 😅🙈
asi prostě zas tak rozhodnutá nejsi, v hloubi tě to trochu mrzí. chápu to, je to prostě takové odpojení, další krok... a pokud nechceš čekat na samoodstav, tak toto musíš opravdu rozhodnout ty. a až se rozhodneš, tak neustoupit i přes pláč, protože jinak dítko zjistí, že zařve, ty povolíš a o to bude příště řvát víc. určitě na to mají vliv i hormony. navíc nevím teda nevím jak tvoje, ale moje děti řvou přesně na té frekvenci, že můj mozek se nedokáže na nic jiného soustředit a volá dělej s tím necoooooo!😅
nevím, jak kojis často nebo kdy a jak, ale mě třeba pomohlo, postupně ubírat. třeba sem řekla, že venku už ne, pak že už dopoledne ně...a vždycky když si to sedlo třeba za týden, za 14 dní, přidala sem další pravidlo. pak to chce taky dobre načasování. aby dítko třeba nebylo nemocné, nerostly mu zuby, nebyly vánoce 😅 třeba by ti pomohlo odjet nebo si dát nějaké pevné datum. tak sem to měla já. první sem kojila do dvou let. byla sem těhotná a fakt to hodně bolelo, takže sem skončila, bylo to už fyzicky nepříjemné. takže druhou sem chtěla taky do dvou let, abych byla spravedlivá 😅 nechala sem si na památku vyrobit šperky z MM, jako takovou vzpomínku a stejně sem brečela, když sem jí říkala, že toto je poslední mlicko😅
ale poslední bylo. pevné nervy, držím palce.

junomcgaff
11. lis 2024

Já prostě začala kojit jen ráno a večer a přes den prostě ne, byla jsem neoblomná. A pak už jsem kojila jen ráno a jindy prso neexistovalo. No a tak za týden dva jsem přestala i ráno a bylo to. Když půjdeš ze stovky na nulu za den tak to bude stresující pro oba

konidana
11. lis 2024

@junomcgaff nechapu jak nekdo docili kojeni jen rano a vecer. To byl muj sen a kojit takhke klidne do 3 let. Ale prisavky, co chtely kojit i v roce min.kazde 4h mnohokrat treba i po hodine, po dvou (v noci i ve dne) jinak rev , tak to jsem proste na nejake omezovani nemela. To jsem to radsi u obou utnula mezi 13.a15.mesicem naraz ze dne na den. Hysteraky byly jeden vecer, druhy vecer uz jen brek, treti vecer trochu dohadovani, a pak uz klid a pohoda. Najednou bylo z kojence batole.
@uzivatelkapetra

edddie
12. lis 2024

Podle mě je to ok, když teď přestaneš. Je to tvoje rozhodnutí. Ovšem to ale neznamená, že se ti drobečka povede odstavit hned na první pokus 😀

lvl16
12. lis 2024

Evidentně o tom sama nejsi přesvědčená.
Já kojila do samoodstavu ve třech letech a bylo to úplně v klidu, žádný stres.

bramarfi
12. lis 2024

Nejsi o tom přesvědčená, a dokud nebudeš, budeš se pohybovat v téhle smyčce. Můžeš na to jít racionálně a zkusit to "urvat" vůlí, ale má zkušenost je taková, že se jednoho dne probudíš a budeš vědět, že je konec. A pak to i to dítě lépe akceptuje. Protože ten krok zpět už nepůjde udělat 🙂 Držím palce.