Problémy s kojením. Snažit se ještě rozkojit?

raffal12
9. dub 2021

Ahoj holky ,mám takový problém s kojením ,malé je už 7 měsíců ,má zavedenou dopolední svačinku ,oběd a odpolední svačinku ,na prikrmech jsme už 3 měsíce ,malá hezky bašti ,na oběd dá s přehledem 200g ,a teď k problému ,malá začala hubnout ,tudíž jsem začala vážit před a po nakojeni a zjistila jsem že z obou prsou si vytáhne s budou 10-30ml (není na ni poznat že by byla hladová ,řešili jsme tohle už jedno cca ve 3 měsících a i doktorka se divila že vypadá spokojeně že není možné aby bylo málo mléka ,ale to se nám podařilo laktaci zase srovnat ) a teď k dotazu : má ještě smysl se snažit znova rozkojit ? Kontakt kůže na kůži celé dny ,který předtím pomohl teď není možný ,malá je hodně živé dítě a přes den ji zajímá samozrejmne vše okolo a nebude semnou ležet v posteli ,u kojení jí ty prsa taky nezajímají více jak 5 minut takže o částem přikládání nebo dlouhém kojení nemůže být taky řeč 🤷 večer neusne jinak než ve své postýlce (vyzkoušeno )takze využít aspoň spánek ke kontaktu kůže na kůži taky moc nejde ,beru lactil který mi pomohl po porodu ,piju kojící čaje a aspoň tedy co 2 hodiny odsávání ,trvá to týden a výsledek žádný 🤷kůži

katule1990
9. dub 2021

@raffal12 Ahoj, chtěla jsem doporučit to společné spaní, ale pak jsi psala, že to nejde. Co zkusit při kojení prsa několikrát střídat? Nebo zkusit odsávat a podávat s přírmy? Ještě mě napadá zkusit napsat do zdejší laktační poradny, paní je moc fajn a třeba něco poradí. Zkusila bych ještě vydržet, ty období se můžou dost střídat a může se to zlepšit. A když ne, tak bych se tím nějak extra netrápila, sice se doporučuje delší kojení, ale 7 měsíců je super, malá dostala moc dobrý základ 🙂.

raffal12
autor
9. dub 2021

Děkuji moc za povzbuzení 😊 malá už od miminka potřebuje na spinkání svůj prostor 🤷 jinak nespí a když usne tak se hned budí 🤷 prsa střídám ,ale nějak jí to nebere ,zkoumání třeba polštáře je mnohem zajímavější momentálně 🤦tu laktační poradnu zkusím děkuji 😊😊😊😊

katule1990
9. dub 2021

@raffal12 To ti dost závidím, že spinká v postýlce, mně syn (5 měsíců) neusne jinak než na prsu a u nás v posteli 🙄. Chápu, že jí to kojení nebere, syn teď vymyslel, že je hrozná zábava si u kojení tahat vší silou bradavku z pusy ven a odstrkovat se, takže nakrmit ho v kombinaci s věčnými kolikami je taky nadlidský výkon 😅.

raffal12
autor
9. dub 2021

No je to asi dáno dlouhým pobytem v nemocnici po narození kdy byla pořád sama ve své postýlce 🤷 hlavně ono když nic neteče tak ji prostě nedonutil se znova přidat 🤦 ale taky vymyslí psí kusy u toho to je fakt 🤣

janinasm
9. dub 2021

@raffal12 podle mě rozkojovani už nemá smysl. Už má dvě svačinky,oběd..... Zahrnula bych třeba kaše k večeři taky..... MM bude potřebovat čím dál tím min takže já bych spíš sázela na příkrmy. Už ji nejsou tři měsíce, takže bych byla v klidu.