Ahoj potřebuju pomoct a trochu se vyzpovídat už jsem trochu zoufalá…
Dceri je měsíc, v porodnici se krásně přisála a přibrala. Přijeli jsme domů, pocítila jsem že je méně mléka, váha stála doktorka doporučila nějaké věci na rozjezd laktace a vážení pokud navazim málo dokrmit um…
1x/2x denně jsme museli dat um nakojila jsem málo, dcera z prsou už nic nevytáhla, brečela hlady… kvůli žloutence jsem ji budila a prikladala každý dvě hodiny ve dne v noci.
Na další kontrole krásně a mužů říct i tabulkově pribrala stále ale pocituju málo mléka..
beru ricinus, dodrzuju pitný režim, jim, mala se budi po dvou hodinách někdy po hodině takže si myslím že je přikládáno často, snažím se odsavat ale kolikrát neodsaju nic a když už něco tak je to max 30ml, někdy i zmacknu prso a nic neteče, poslední týden se mala začala u prsu vztekat odtahovat se a znovu přisát…
Už jsem z toho docela zoufalá a už se začínám bát každého kojení
Zkusila bych využít služeb laktační poradkyně. Cítit nedostatek mléka moc nejde, stejně jako usuzovat, kolik ho je z odsávání ( kojím 8 let v kuse a odsála jsem něco málo jedině, když dítě současně pilo z druhého prsu).
Pokud dcera roste a přibírá, tak asi má dost potravy. Souhlasím s tím, že pít z flašky je jednodušší, takže pak se dítě u prsu může vztekat, že musí víc tahat. Možná bych ještě pila čaje na kojení a jedla vitamíny pro kojící. Taky můžeš před kojením prsa nahřívat, aby se mléko víc uvolnilo.
To co odsaješ neznačí nic o tom, kolik si malá vytáhne. Může mít první růstový spurt, zároveň z flašky je jednoduché se napít, proto se jí prso nemusí pozdávat, dudlík snad nemá.
Prostě s ní lež a nech dudat i když se zrovna nemá jíst