Problém s kojením 3měsíční holčičky, přestala chtít pít

majaaa82
6. říj 2016

Ahoj, holky,
omlouvam se, ze pisu sem, ale tady to zije a ja potrebuju urgentni radu. Mam trimesicni holcicku, ktera mi prestala chtit pit. Je plne kojena, uz nejakou chvili musim stridat po trech minutach prsa (doktorka mi rikala, ze to nevadi), ale od vcerejska je problem s tim, ze uz nechce prso vubec. Prisaje se, hned pusti, place, mrska se. Vcera pila v osm vecer v pohode, v jedenact ji manzel musel uspat, aby se napila, protoze v bdelem stavu odmitala. Ve dve rano pila dobre, v osm taky. Dnes dopo v jedenact skoro vubec a ted ve dve taky jen par cucnuti. Nejde mi moc odstrikavat, i kdyz mam mlika dost. Bojim se, ze jak ji dam lahev se Sunarem, tak uz nikdy prso nebude chtit. Ale jist musi. Co s tim mam delat?
Diky moc.

kajalka
6. říj 2016

Vydrž, přejde to, žádný dítě neumřelo hlady u plných prsou 🙂 Začíná poznávat svět, tak jde kojení stranou, v polospánku to dožene. Nabízej, nenuť, vydrž 🙂

blanche1206
6. říj 2016

Přikládat hlavně v polospánku - hned po probuzení a ani nedat šanci se rozkoukat, hned vrazit prso...my jsme to tak taky bohužel měli a zabralo pouze toto...zkuste třeba změnit i polohu při kojení a snažit se mít na to absolutní klid...hodně sil a ať to brzy překonáte!

majaaa82
autor
6. říj 2016

@kajalka dekuju moc za reakci. Ona porad prave kouka, kde co lita a pit proste nechce. Ted usnula, mam zo tedy zkusit, nebo pockat treba do ctyr, pul pate? (Kojim po trech hodinach 8, 11, 14, 17, 20, 23, 2, pauza, 8...).

kajalka
6. říj 2016

@majaaa82 Koj na požádání, až se teď bude budit, šoupni jí prso k puse, třeba se chytne. Na hodinky fakt nekoukej 🙂

majaaa82
autor
6. říj 2016

@kajalka vzala jsem ji v tom spanku a uz pije krasne. Mam s tim rrochu ostrejsi rezim. Mala mela jen 46 mc a 2,5 kg, ted ma 4,5. Ale poradmusim dbat na pravidelnost vic nez mamky cvaliku... 😢

kajalka
6. říj 2016

@majaaa82 Mně to právě po těch 3 hodinách přijde málo 😅

majaaa82
autor
6. říj 2016

@kajalka mam super doktorku, lecila i me, kdyz jsem byla dite, takze hlidana je mala dobre. Pribira konstantne. Nemuzu kojit vic, protoze ma silnej reflux. Sice je donosena, rozena spontanne, ale s tim zazivanim je to nejaky blby, no. Byly jsme i ve spitale na pozorovani. Mam to kojeni upraveny dle kontrolnich vazeni pred i po, aby dobre pribirala, ale zvracela co nejmene.

kockopes2724
6. říj 2016

A máš opravdu dost mléka? Já ho mám přes noc hodně, ale přes den se mě dělá hrozně málo, takže se dcera přes den také tak kroutí při kojení, uvidím na kontrole u doktorky, moje dvě předchozí děti jsem od tří měsíců dokrmovala a kojila jsem až do roka, takže se to takhle dá zvládnout

majaaa82
autor
6. říj 2016

@kockopes2724 ahojky, jj, mlika mam hodne, to vim. Ale nevim, jak to udelat, aby normalne pila. Varianta se spankem je mozna jen kdyz jsem s ni doma... na cestach, kdy je vzhuru, to fungovat nebude 😢

ladyhacek
6. říj 2016

@majaaa82 nejsem odborník zkus laktační poradkyni (je i tady na MK - mě vždy pomohla) Tuším že právě kolem 2-3 měsíce nastává bojkot kojení - trvá zhriba 5-10 dní a dítě právě odmítá mléko.
Nebo pokud ještě nmáš MS můžeš jí i dostat a dítě to může poznat - změní to chuť (spíše holčičky jsou náchylněší > můj syn tedy v tom rodíl neviděl, ale u známích u holek ano)
Nezačala jse brát antikoncepci? někomu také nemusí sednout.
Osobně bych to viděla asi na ten bojkot > vyhled si to 🙂
@majaaa82

monikabans
6. říj 2016

Nas malej mel tohle taky, presne kolem 3.mesice, nechtel pit, rval u toho, pak rval hlady, tak se trochu napil a za hodku znova, ve dne v noci furt co hodinu prso v puse, sileny pro nej i pro me... No ale ja mela pak i malo mlika a prisla o nej, ale pokud ho mas hodne, tak prikladat co to jde, bude to asi ten rustovy sprut(bojkot), alespon tak mi to tenkrat rikala a radila dr... 🙂 hodne stesti a nervu 😉

majaaa82
autor
6. říj 2016

@ladyhacek zdravim, moc diky za odpoved. MS zatim nemam a HA neberu. Ale klidne je mozne, ze MS dostanu. S manzelem se nebranime ani dalsimu tehotenstvi, takze i to je treba mozne, byt si myslim, ze tomu tak neni. Vidim to spis taky na ten bojkot. Predpokladam, ze to musim vydrzet a nedavat flasku, ze? A jeste se zeptam, prejde to, nebo budu bojovat o kojeni az do prikrmu? Mala ma ted ctrnact tydnu...

ladyhacek
6. říj 2016

@majaaa82 ano to je princip 🙂 > dítě by si mohlo zvyknout > ale může to trvat až 10 dní tkaže záleží na tobě - pokud pije alepsoň v noci > tudíš něco asi bych to vydržela > zkus si jí zvážit aby moc neubývala. Nevím zda já bych to vydržela. Držím palce

majaaa82
autor
6. říj 2016

@ladyhacek jj, pije vzdy, kdyz se predtim zklidni ci usne. V noci je to dobre, ale mam tam tu pauzu. Bylo by tedy lepsi pauzu zrusit, kdyz pres den pije hur?

majaaa82
autor
6. říj 2016

@majaaa82 jo jeste doplnim, ze jsem s ni byla pred tydnem na prvnim ockovani. Dva dny pak pohoda a od te doby je neklidna a plactiva. Muze to mit souvislost?

ladyhacek
6. říj 2016

@majaaa82 očkováním to klidně být může 🙂 jak velkou tu pauzu? Ono pokud spí a nebrečí nechala bych jí > ale raději se zeptej LP 🙂

majaaa82
autor
6. říj 2016

@ladyhacek je to zvlastni, ockovana byla hexou ve ctvrtek, pak klid a od nedele se budi s placem, pres den fnuka a blbne s tim kojenim. Nevim no, nejsem odpurce ockovani, takze to na to nechci ihned svalovat, ale... cervik hloda. Pauzu ma pet az sest hodin od dvou do osmi. Vynechavam kojeni v pet rano. Dr. mi to povolila (vyse pisu, ze mam s kojenim ostrejsi rezim kvuli porodni vaze).

ladyhacek
6. říj 2016

@majaaa82 aha no nevím mě malý v těch 3m se budil asi každé 3h autoamticky (později 4-5h ) pokud bys to zkrtila je otázka zda bude pít? 🙂

majaaa82
autor
6. říj 2016

@ladyhacek ona se prave budit prestala, tak jsem ji nechala spat a od te doby to tak je. Nekdy se sama vzbudi driv, takze samozrejme kojim driv. Pres den pak dodrzuju dve a pul az tri a pul hodiny, kdyz byla horka ci si rekla sama, kojila jsem dle potreby. Stahovat treba na kojeni po dvou hodinach moc nechci, protoze se bude prepijet a zvracet. Viz vyse... ale pokud by to bylo nutne, tak se samozrejme neda svitit a budu kojit, az se ze me bude kourit...

ladyhacek
6. říj 2016

@majaaa82 pokuď se v noci nebudí a spí > nebuď > já jsem v šesti nedlí nebo koem toho 2-3 m už nevím právě budila a dodnes si říkám kdybych tenkrát nebudila třeba by spal (v 18m nespí celou noc a občas jsem už z toho na prášky 🙂.
Porjela jsem diskuzi jen letmo > ona ti neumře hlady > ale přes den bych nabízala > pokuď by ti zvracela tak né

majaaa82
autor
6. říj 2016

@ladyhacek fajn, moc dekuju za rady a postrehy. V noci ji necham spat, at nerozhasim to, co jeste funguje a pres den se uvidi, budu ji kojit, kdyz bude klidna ci spat... za tyden jdeme zas na ockovani prevenaru, tak to s doktorkou poresim.