Přijdu o kojení?

24. pro 2021

Krasny svatecni den vsem!
Mam 9 tydenni holcicku, od sameho zacatku zadny problem s kojenim. Ted posledni cca 3 dny hlavne vecer sileny krik, odtahuje se, propina a za zadnou cenu se neprisaje. Radeji by snad umrela hlady, nez se nakojila. Asi bojkot kojeni. Jenomze ja nevim co s tim. Starsiho syna jsem kojila skoro 2 roky a uplne bez problemu. Ted to vypada, ze dcera skonci na UM a to bych brala jako velkou prohru. Myslim si totiz, ze ztracim i mleko. ☹️ Vubec nevim co s tim a jsem z toho nestastna.

palja
24. pro 2021

To jsem měla takhle s první dcerou. Bojkot kojení jsme měli několikrát a to když měla tzv růstový spurt, užili jsme si dost krušné chvíle, ale všechno jsme zvládli a kojila jsem do tří let a um jsem nikdy nedala. Dcera dělala přesně to, co popisujete. Já jsem jí za každou cenu chtěla kojit. Takže jsem jí dala dudlík, chodila jsem s ní po bytě a až se uklidnila, tak jsem jí dudlík vyměnila za prso a kojila jsem jí takhle za chůze 🤦‍♀️ až po chvíli jsem si mohla sednout. Díky této "metodě" jsme to zvládli. Dudlík nám kojení nepokazil. V té době mi tohle přišlo nejlepší. Dělala jsem to celé 3 měsíce.
Teď mám druhou dceru. Ta bude mít 4 týdny a bojkot kojení má teď. Ale jsem už zacvicena od starsi dcery a už mě to nerozhodí. Ta malá to má ale jinak. Ona se chce nakojit, má hlad, křičí jak o život, odtahuje se od prsa a zobe jak slepička to prso ale neprisaje se. Do toho se mi spustí mliko takže mliko stříká všude, malá má od toho celou hlavu. Mliko chytám do bavlněné plínky. Tady je nejlepší počkat, až se uklidní a snažím se, aby se prisala. Nejlepší je tzv savčí poloha, skoro tak jak pijou koťata, aby byla na mne, tak se vždycky prisaje. A ještě je dobrá poloha vleze na boku, vleze jí nikdy nemám problém nakojit. Prostě řve, odtahuje se, ale jak cítí prso tak se hned prisaje. Takže tohle jsou moje metody a funguje nám to.
Držím palce ať to taky zvládnete ❤️🍀

ondul
24. pro 2021

My kdyz meli bojkot, tak sem nas oba od pasu vejs slikla, polozila ho na sebe a cekala az si najde, co potrebuje. Zvladl to a od ty doby problem nebyl

jjasmina
24. pro 2021

@ondul přesně

marketa11112
24. pro 2021

Ja kojila v leze na boku. To se deti prisavaly krasne a hned. Deti se mnou spali, casto jen v plence a prilepene na muj nahy hrudnik. Zkus vydrzet a hledat jak na ni. Bylo by škoda to ukončit.

autor
24. pro 2021

@palja Mne se prave mliko nespousti. Bojim se, ze tam ani nic nemam. Kdyz se uklidni (taky zkousim pres dudlik), tak jakmile se priblizim s prsem, tak rev. Pritom hlad ma. Ja UM dala, ona od toho place uplne modrala, bylo to hrozne.

autor
24. pro 2021

@ondul Aha. Ale kdyz treba ani nemam mliko? Prijde mi, ze tam nic nemam. Kdyz uz se mi podarilo prisati, tak tahala a tahala, ale zacala se rozcilovat. Protoze kdyz jsem to pak nevydrzela a dala UM, vyzahla celou flasku. Takze mi asi nic neteklo ☹️

drakenn
25. pro 2021

Bojkot. A mléko určitě máš. Musíš holt vydržet a hlavně nedat flašku. Taky pomůže tvůj klid. To dělá nejvíc, dítě nervozitu cítí

kosi_cek
25. pro 2021

Mléko určitě máš, to se jen tak neztratí. Ustálí s laktace a spouštěcí reflex začne fungovat na základě toho, že si dítě prso musí jakoby odemknout, však je to tak i praktické, aby si neteklo mléko jen tak a byla z toho neustále samá mokrá trička. Jestliže se tak děje převážně večer, tak je třeba dcerka unavená, má méně trpělivosti, může se zlobit, že mléko neteče jak by chtěla. Ono kojení po ustálení laktace je práce, zvlašť když děti byly zvyklé, že jim "lítají pečení holubi do pusy". Jestli jsem začala mít s kojením problém, tak nikdy po porodu, ale právě s přelomem šestinedělí, takže to sedí na to, že to prostě pro dítě začíná být náročnější, jelikož se ustaluje laktace. Je teď třeba dcerku podpořit, aby se naučila ovládat prso k její osobní spokojenosti. Je to její práce, matka s prsy je jen takový nástroj, který se dítě musí naučit ovládat. Samozřejmě matku brzdí stres a td, vyplavují se pak hormony, které kojení nepomáhají, takže boj se odehrává i na této rovině pro matku. U bojkotu funguje kojení v polospánku, takže určitě nabízet, jen co se v noci vrtne, tím se rozhodně nic nezkazí, využívat takových okamžiků i přes den a podporovat co nejbližší kontakt u prsu, když už se ale dítě dostane do stavu, že prso ho vytáčí, je třeba jej konejšit jiným způsobem, ale nejlépe bez prostředků, které s kojením fakt nepomáhají (za mě mohu doporučit procházku s dítětem v šátku (nosítku), či hopsaní na balónu, když není jiná možnost. Není to lehké, no. Však já sama to s druhorozenou nedala, ale ta zkušenost mi hodně pomohla při kojení dalších 3. dětí, ne každý má ale tu možnost. Tak snad to překonáte už vy dvě spolu.

skarol
25. pro 2021

Když budeš dávat flašku, tak mlíko pravděpodobně ztratíš. Ideálni by byl dokrm přes cévku. Co kojení v noci, když je rozespalá? To se nechytne? Noční kojení je nejlepší na rozjetí laktace.

autor
25. pro 2021

@skarol Ona spi celou noc prave. Posledni kojeni ma cca 23:00 a pak spi do rana do 8. A to je pak rano nejspokojenejsi, protoze mi prsa skoro praskaji, kolik tam je mlika a tece ji to samo. 😁

autor
25. pro 2021

@kosi_cek Je to jak pises. Dokud ji to teklo samo, tak pohoda. Ted co se musi snazit, tak hruza. Mne prave i prislo, ze tam zadne mleko nemam, protoze taha a neni slyset, ze by polykala...

skarol
25. pro 2021

Tak v tom případě bych chtě nechtě asi 1x za noc nastavila budík a nakojila... tím budeš mít jistotu, že udržíš laktaci. V noci se spouští důležité hormony, díky kterým se pak tvoří mlíko.

skarol
25. pro 2021

Takže po ránu, když teče mléko samo, tak problém nemá a normálně je přisátá a pije? Bez vztekání?

autor
25. pro 2021

@skarol Jj rano a dopo totalni pohoda. Horsi to zacne byt odpoledne a vecer je to uz des. Myslela jsem, ze to je i mym jidlem a pitim, ale vypiju denne skoro 3 litry vody a snazim se i hodne jist.

arkapo
25. pro 2021

Jako bych četla o nás... Bojkot kojení. Vydrž! Hlavně žádná flaška! Vždy dej prso, aby tvůj mozek dostal pokyn k tvorbě mléka. Pak odsávačka. Pak zkus zase prso. Když se nepovede, tak nakrmit buď po prstu stříkačkou, nebo jestli zvládáš, tak po cévce na prsu nebo kelímkem, ať se nají. Na noc opravdu budík. Chápu, že jsi ráda, že se všichni vyspíte, ale teď zachraň kojení. V leže na boku je to opravdu nejlepší. My měli několik bojkotů kojení, několikrát ucpaný mlékovodů, tři záněty... A vydrželi jsme do třech let 😉 Pevné nervy a kojení sílu!

arkapo
25. pro 2021

Jo a vodu nahraď kojícím čajem, pij kefír, přidej homeopatika na podporu laktace a před kojením prso nahřej, aby to dřív teklo.

autor
25. pro 2021

@arkapo Flasku uz jsem dala, bohuzel. Ten rev..to se nedalo ☹️ Ja nevim. Kojeni v noci by asi nebyl problem, kdyz ji vzbudim, tak ji nakojim. Ale pak to uspavani..to je na dalsi 2 hodiny vcetne revu. To se zase uplne "nevyplati". 😁 Vleze kojit neumim, uz s prvnim ditetem jsem se to nenaucila, neni mi to vubec prijemna poloha 😂
Kojici caj jsem pila, ale vyradila jsem ho kvuli prdikum male. Asi ji nedelala dobre nejaka slozka toho caje, tak jsem presla pouze na vodu. Ale kefir zkusim 👍

skarol
26. pro 2021

A to neusne při kojení? Miminko spí v postýlce nebo a tebou? Kontakt je důležitý

arkapo
26. pro 2021

Neusne s tebou po kojení? A jak ji uspáváš? Vždyť je maličká, tak se prostě nakojí, přizvedne, ať vylezou bublinky, položí do postýlky a spí. Žádné nošení a podobně. Zvlášť když říkáš, že spí celou noc. Neřeknu přes den, to je zase jiná. Kojící čaj je právě proti bolení bříška a na tvorbu mléka. Ono je právě důležité, aby dítě prdělo, nesmí se to brát, že víc prdí, tak má bolení bříška. Já třeba nesnáším fenykl (který prostě v kojícím čaji je), ale kvůli malému jsem ho prostě vypila hektolitry. A polohu v leže zkus. Jiné dítě, jiné pocity. A upřímně, teď jde o záchranu kojení a spokojené bříško, tak nějaké pocity a diskomfort se musí přetrpět 😉 Vím, jak je to těžké. Kdybych to sama nezažila, tak ti to teď nepíšu. Já jsem se kousla, že prostě kojit budu a šmitec!

autor
26. pro 2021

@skarol Pri kojeni prave neusne, tohle vubec neznam. Syna jsem nakojila a dala spat, pohoda. Ona se nakoji, pak si potrebuje odrihnout a u toho rve. Pak jak si odrihne, tak se potrebuje zase nakojit. A takhle jedeme treba obe prsa hned nadvakrat a to je pak uplne vzhuru a 2 hodiny na sebe cumakujeme. Pak ji vezmu do naruce a unosim do spanku.
Spi se mnou v posteli.

autor
26. pro 2021

@arkapo Viz muj prispevek vyse, u kojeni mi proste neusne 😁 Netusila jsem, ze to jde. Myslela jsem, ze vsechny deti u kojeni usinaji. 🤷‍♀️😂
Ona ale neprdi, vis. Krouti se jak zizala a nic z ni nejde. Pak zacne rvat. Musim si dost hlidat co jim a ty kojici caje jsou fakt blbe.
Vleze to tedy zkusim, ale proste to neumim. Se tam nastelovat. 😁

2hanah
26. pro 2021

Tak je to jasný, ona řve, že jí nic neteče, ne že bojkot kojení, poradila bych se hned s dětskou doktorkou nebo si pozvala laktační poradkyni, malá nemůže dlouhodobě hladovět, ale to víte, zkoušela jste odsávat, jestli tedy máte nějaké mléko?

autor
26. pro 2021

@2hanah Ano, jednou jsem prave odsala plnou tu lahvicku, to bylo nejakych 120 ml. Pri jinem takovem revu jsem odsala asi jen 30 ml...a kdyz jsme udelali flasku, tak prave tech 30 vypila a vic ne. Tak ja uz nevim 😞

2hanah
26. pro 2021

Zkusila jste třeba homeopatika??? Určitě bych se hned zítra poradila s pediatrem nebo tou laktační, řekla bych, že si to malá neumí třeba vytahat to mléko, ale když jste doteď kojily, je to divné. Zkusila bych homeopatika, hodně vývaru, smetanové zmrzliny a spánku, pro případ, že by mléka bylo míň a poradila se. Moc držím pěsti, tohle je hodně těžké, znám to.