Mile maminky, prestala jste nektera kojit kvuli moucnivce, treba jen docasne? Lecime uz treti tyden, nejdrive babske rady, pote nistatin od doktorky a nyni mala klotrimazol a ja canesten na prsa...male se to rapidne zlepsilo, avsak ma prsa jsou porad zarudla a pali, nelepsi se. Nevim cos tim, male to sice zmizi, ale pres sva prsa pri kojeni ji to budu neustale davat nazpet emoticon coz mi prijde strasne a zvazuji ze prestanu kojit a budu odstrikavat, dokud si to nevyresim, ale to povede k ubytku mleka emoticon mela jste nektera stejny problem?
Dekuji...
Nám Dr poradila Neocide gel do pusinky a vyvarovala jsem dudličky každý den a zmizelo to
@efka89 neocie gel do pusinky a tobě na bradavky..nebo na bradavky taky holky používají fialku..ale tu bych asi nedávala =/ a jak píše Lenka, ideálně ze stravy vynechat cukry a dávat prckovi i sobě laktobacily, protože to bude mít i ve střevech
taky s tím už nějakou dobu bojujeme...malý má z toho nakřáplý hlas..sedlo mu to na hlasivky...
S kojením určitě nepřestávej! Mazala jsem si prsa genciankou (před kojením dle MU'Dr. jsem vždy umyla) a malý neocid gelem. Po týdnu se to nelepšilo, tak jsem si přestala omývat prsa od tý fialky a malý to pomohlo jen to prso ocucat. Po dvou dnech to bylo na ústupu, ale raději jsem malý vytřela genciánkou i pusinu (1-2x denně). No a vyvařovat dudlíky. Stravu jsem neupravovala, myslím, že ji mám pestrou🙂
Canesten na bradavky nepatří!!!! S kojením určitě nepřestávej. Pročti si https://www.modrykonik.cz/moucnivka/
Začni u sebe:
-zdravá strava s nízkým obsahem cukrů a sacharidů (u dětí se předpokládá, že pravidla bude dodržovat i kojící matka)
-příjem pro tělo prospěšných bakterií, které jsou obsaženy v jogurtech, podmáslích či probiotických nápojích (ale často jakékoliv mléčné výrobky, i ty zakysané, množení kvasinek podporují), mléčně kvašené zelenině, vodním kefíru, které jsou bohaté na živou kulturu, probiotik a prebiotik (Hylaku forte)
-důležité je také posilování imunity - např. se snažit snížit užívání antibiotik na minimum
-snažit se omezit pití kávy a čaje, vhodné na boj proti plísním jsou třeba mátové čaje (pozor ale, snižují laktaci, jsou také nevhodné pro kojence a batolata)
-sterilizace láhví a dudlíků, které dítě používá
-omývání hraček
Nevím co jste už všechno vyzkoušeli ale užíváním hylaku forte, úpravou mé stravy a potírání pusinky miminka genciánovou violetí nám pomohlo.