Mile maminky, prestala jste nektera kojit kvuli moucnivce, treba jen docasne? Lecime uz treti tyden, nejdrive babske rady, pote nistatin od doktorky a nyni mala klotrimazol a ja canesten na prsa...male se to rapidne zlepsilo, avsak ma prsa jsou porad zarudla a pali, nelepsi se. Nevim cos tim, male to sice zmizi, ale pres sva prsa pri kojeni ji to budu neustale davat nazpet ☹ coz mi prijde strasne a zvazuji ze prestanu kojit a budu odstrikavat, dokud si to nevyresim, ale to povede k ubytku mleka ☹ mela jste nektera stejny problem?
Dekuji...
Malá měla moučnivku asi 3x já to nikdy na prsa nechytla. 2x jí pomohla genciána a naposledy už ne, nemohla se toho zbavit. Tak nám pomohla homeopatika kuličky borax. Braly jsme je obě. Možná jsem to na prsou taky měla, ale nevěděla jsem o tom.
Uvař si tymiánový čaj - mě pomohl hodně.
zkus si genciánou potírat bradavky, hodně nechávej bradavky volně. Po kojení naplpej canesten a před kojením to umyj a natři tou gencianou. Nasaď si probiotika nebo klasické bílé jogurty s jogurtovou kulturou (holandia, selské apod.). Neukončuj kojení, je to škoda. Já si taky užila svoje, než jsme s laktační poradkyní vykoumaly, že je to asi kvasinka. Moje bradavky vypadaly v pohodě, malá nic neměla, ale mě u kojení vystřelovala bolest až do zad a bolelo mě v celém prsu, fuj. Ale do tří dnů jsem se zbavila bolesti a pak už bylo dobře...
@efka89 Ahoj, bojovali jsme snad dva měsíce, vydržela jsem kojit, i když dodnes nechápu, jak jsem tu šílenou bolest vydržela. Nepomohla genciánka ani neocide gel ani nic, co jsme měli od dr. Nakonec se to zlepšilo po tom canestenu, dávala jsem si ho na prsa, malé i na rtíky, jinak nezabíralo nic. Ale i s tím canestenem to trvalo asi dva týdny, než to bylo v pohodě.
Jinak bych neodstavovala, protože bych se bála, že co krmení, to vyhodit savičku ☹.
Nás se to drželo, i když jsem dudlíky vyvarovala 10 min. v desinfekčním roztoku.
Nemam teda zkusenost s kojenim, obe deti jsou na UM, ale oba si prosli moucnivkou a obema zabral bezvadne Infectosoor mundgel, jen nevyhoda, musi pro nej do DE. Ale falt zabere perfektne behem chvilky a neni ani potreba nejaka spesl desinfekce hracek/dudliku/lahvicek 🙂
NEOCIDE gel...meli jsme uplně plesnivou hubu a toto zabralo po první aplikaci, je to zááááázrak, doporocuju...ani doktorka mi to nedala, ta to na me zkoušela s fialovou vodičkou...toto jsem se našla na fcb od maminek, co to chválily a já se přidávám, máme ze dne na den bez problému