Musela jsem ukončit kojeni z důvodu alergii dcery. Ze dne na den jsem ji zacla davat speciální mlíčko,a chci se zeptat prsa odstrikavam do úlevy,a piju mátový čaj. Takové občasné píchnuti v prsu je normální,kdyz uz nekojim?
Souhlasím s @madamas , pokud dítě reaguje při kojení, tak je to reakce na něco ze stravy matky. Prošli jsme si tím tak neplacam jen tak. Na druhou stranu chápu že je těžké to ustát když dítě pláče a má reakce. Jinak k dotazu, asi záleží jak často jsi kojila, jestli mimčo už mělo nějaké příkrmy. Zastavení laktace chvilku trvá, pichnuti asi neva. Spíš bych hlídala případný zánět, ale to by asi byla teplota a celkově špatný stav.
Po odstavu mě tam pichalo, ale v pohodě. Jinak si taktéž myslím, že kvůli alergii se nemusí přestat kojit.
@madamas no nevim... Segry mala mela futr neco a nejhorsi byl neustaly ekzem.... Nikdo segre nerekl aby prestala kojit... neco v mleku od segry ji proste vadilo a to segra delala, zkousela vsechno mozne a stale mela mala problem a zlepseni zadne navic byla porad nejaka hladna..... Po mesicich trapeni ji dr rekl, ze male asi vadilo MM, neco v nem, co neni z potravin a jen dodal, ze kojeni nekdy neni nejlepsi.... Po prestani kojeni se to zlepsilo, nemela ekzem neustale, ale delal se ji casto, tak se zjistovalo/a stale zjistuje, co vse ji vadi.... Takze za me delal clanek jen propagator kojeni....nerikam nevyzkouset to, ci ono, ale na druhou stranu trapit matku i dite kvuli kojeni je za me krute a necitelne...
Pokud s tím chceš seknout a jsi rozhodnutá, zavolej si na gyndu, ať ti napíšou recept na prášky na zastavení laktace
Dietu jsem právě držela,a očividně byla k ničemu,mala mela stále problémy se stolici,s blinkanim a vyrazkou.. kdyz jsem zacla davat umělé mléko otočilo se to o 100 stupňů,a je zase spokojena bez trápení.. z potravin sem vyřadila téměř vše co jsem nesměla a stejne to nepomahalo. Kojit jsem chtěla co nejdéle ale prostě jak se trápí vaše miminko nechce videt asi nikdo. Plakala a kopala nohama i pul noci..
Na ukončení laktace popíjej silný šalvějový čaj +omezit na pár dní příjem tekutin. Pokud nezabere, tak prášky od dr.,ale prvně bych šla přírodní cestou
Taky jsem musela prestat kojit dceru.. hodne mi po kojení zvracela a i alergie. Odsavala jsem do úlevy a postupně se prsa prestala nalevat. Mala je na Hipp Combiotic HA a vse je ok. Jinak doporučuju jeste přidávat espumisan. Malou bolelo bříško a to pomohlo 😊
@sorboni30 espumisan dáváme,myslím si že pomáhá hezky. A popíjí fenyklovy cajik. My dáváme nutrilon allergy care
@anonym tak pokud si vyradila "temer vse a nepomohlo", tak se nedivim. Je nutny vyradit uplne vsechno a nejen temer...
Ted uz je to jedno. Mliko se za chvili tvorit prestane, kdyz nebudes odsavat moc a nebo si zajdes pro ty prasky.
@swan42 Vysadila jsem téměř vše z potravin. Byla jsem jen na presnidavkach.
Prášky moc nechci,pry maji dost vedlejších účinků
Dobrý den, je to samozřejmě zcela vaše věc, ale vždy mě hrozně zamrzí když někdo doporučí ukončit kojení skrz alergie. Nechcete to ještě prokonzultovat s laktační poradkyní? Co eliminační dieta na alergickou složku?
Alergie na mateřské mléko neexistuje.