Přerušení kojení. Řešily jste, když jste dostaly antibiotika?

13. dub 2021

Na gynekologii mi predepsali antibiotika, tři dny nemůžu kojit.Řešil někdo? Malá má 14 měsíců, usíná jen u kojení. Antibiotika jsou na vytok, který nesvedi, nepali. A trpim na to dlouho, tak se mi ani moc nechce věřit, že zaberou, sama dr řekla, že zaberou asi jen na chvili, jenže kvůli tomu riskovat , že nebudu už kojit? Co byste dělali vy? Odložit? Popřípadě tipy, jak uspat? Dudlík malá nemá..

mamikry
13. dub 2021

Asi bych se rozhodla podle zavaznosti zanetu. Abyste pak nemela nejake potize. Male muzete misto prsa zkusit dat lahvicku s UM, ja jsem takhle deti odnaucovala na prso.

adelka951
13. dub 2021

Nech si napsat takova atb, která se pri kojení můžou.

mzacikova
13. dub 2021

Já kojit přestala. Dostala jsem silná antibiotika a prostě z nějakého důvodu byla asi potřeba, že 🤷‍♀️ tak přišlo v 17. odstavení. A to taky usínal jen u prsa. Za 2 dny si nevzpomněl

autor
13. dub 2021

@adelka951 už měla dvoje, které se při kojení můžou a nezabrali

konidana
13. dub 2021

ve 14 měsících je plno možností. Záleží na tobě i na dítěti. Podle mne je možné v tomto věku kojení přerušit a pak klidně kojit dál. Po roce dítěte už ani odstavení není žádná tragédie 😉

autor
13. dub 2021

@mamikry a dávala ste láhev s klasickou savickou? čaj mi pije z uciho hrnku

konidana
13. dub 2021

já bych dala UM ze stejného hrnku na který je zvyklá... možná ho nebude chtít, ale to nevadí. I po 3 dnech bez UM se klidně můžete vrátit ke kojení (já v tomto věku odstavila úplně a děti UM odmítaly, takže byly holt bez mléka)

autor
13. dub 2021

@konidana děkuju moc za rady

ladyhacek
13. dub 2021

Doporučují protikavasinkovou dietu. Na FB je i skupina. Jí se převážně jen zelená zelenina a maso.
Vysadit cukry a sacharidy, později přidávat postupně.

mamikry
13. dub 2021

@mamikry Davala jsem z klasicke miminkovske, aby jim to teklo pomaleji a aby se nezlily. Ale muzete zkusit cokoli. Treba ani mleko chtit nebude.

hankaros
13. dub 2021

Já už bych na UM neučila. Ty tři dny bych prostě nekojila, a pak se chytne nebo ne. V roce a čtvrt to není žádná trága.

autor
13. dub 2021

@hankaros díky

autor
13. dub 2021

Ještě se zeptám , my sme s malou si v loznici zapli telku a usnula mi u prsa, jak ste uspavali bez?

mzacikova
13. dub 2021

Hladila jsem ho. To stejné i chlap. Víc si s ním povídáme. Uspáváme ho takto i teď (v srpnu bude mít 4 roky) a přijde mi to skvělý.

autor
13. dub 2021

@mzacikova a uspavali ste u sebe v posteli?

mzacikova
13. dub 2021

Ano, ještě celý rok po ukončení kojení spal s námi. Až pak šel do pokojíčku. Rychle si zvyknul, že prso a mlíčko už nebude

aneta_v
13. dub 2021

Pokud chceš kojit dál, tak bych kontaktovala LP a poradila se, jak nepřijít o mléko, napadá mě odsávat místo kojení, ale v této fázi už asi moc neodsaješ, tak nevím, jestli by to mělo kýžený efekt. Pokud by mi výtok nevadil, asi bych atb odložila o pár měsíců a ukončila kojení třeba v roce a půl

lovemusicsun
13. dub 2021

Já bych počkala až jak se to vyvine.. Já přerušila kojení v dceřiných osmi měsících. Na odstav nebyla připravená, dost plakala, UM nechtěla, ale ani moje odstříkané mléko si nechtěla vzít, pořád se po mě sápala. Po 3 dnech se kojení normálně vrátila a byla zas spokojená. V jejím roce jsem musela na operaci, tak jsem jí pár dní předtím odstavila a bylo to úplně v pohodě, poplakala si první noc a pak už si ani nevzpomněla.
Ve 14ti měsících je podle mě odstavení v pohodě, nestresovala bych se UM ani tím jestli se ke kojení vrátí nebo ne. Možná bych ty tři dny využila k nalezení nové rutiny uspávání a uvidíš jak to půjde. Malá asi nebude jednu nebo dvě noci úplně spokojená, tak možná lepší odstavit rovnou než to za pár měsíců řešit znovu a se starším dítětem (pokud tedy nejsi z těch co chtějí kojit do samoodstavu).

autor
13. dub 2021

@lovemusicsun do samoodstavu kojit nebudu právě, spíš jsem chtěla do toho 1,5 roku , děkuji

autor
13. dub 2021

@aneta_v no právě, že i o té možnosti jsem uvažovala, když to uspavani u kojení je tak rychlé a bez práce 🙂