Ahojte,viete nieco o preplacani laktacneho poradenstva (prva al.prve tri navstevy) cez vzp?? Lekarka mi nevedela poradit a pan na vzp mi cez telefon poradit nevedel 😠 Ak s tym mate skusenosti,piste 😉 D 😉 Dakujem
Ahoj,tak nakoniec som si pozvala celkom znamu laktacnu domov,v podstate mi nejako neporadila,len vychvalila, co sa mi zdalo az prehnane 😀 Za hodku si vzala 600 korun. Ale nevadi,hlavne,ze kojim 😉
LP bohužel není ☹. Jak píše @beteleuzz, tak pokud přijde domů primo PA, pak může návštěvu pojmout jako laktační poradnu. pokud však LP není PA, pak návštěva hrazena není. Zmiňovaná paní prostě asi nebyla zcela profesionální, záleží hodně na tom, jak si LP s maminkou navzájem sednou, kolik na sebe mají času, zda se LP umí přizpůsobit naturelu maminky apod. Hlavně,že kojíte.
To som fakt rada.Mas pravdu,nebola moc profesionalna,aj ked sa tak tvarila 😝 A vonavku mala tak silnu,ze este po jej odchode ju bolo u nas citit 😀 Sme sa smiali s manzelom. Na nete vsak boli na nu moc dobre referencie,tak preto som ju vyhladala a pozvala domov.
@funnysunny To je docela zajímavé 🙂, já se moc nevoním, když jdu na konzultaci, miminkům to vadí a také je to mate při kojení. Vůně je prvek dost podceňovaný, ale pro miminka velmi důležitý.... Ne, že bych "páchla", ale moc to nepřeháním 🙂.
@emin Jasne,viem,co myslis a tak by to malo byt!;)
@funnysunny nevím, jak teĎ, ale před 2,5 roky to fungovalo, ale ne v celé republice, tady u nás ve zlínském kraji ano. Nešlo přímo o laktační poradenství, ale o návštěvu PA po porodu doma, propláceli 2 vyjímečně 3 návštěvy. PA fungovala i jako laktační poradkyně, takže asi tohle myslíš, ne? Spíš si sežeň kontakt na nějakou PA v okolí, jestli je schopná si návštěvu nechat proplatit přes pojišťovnu, jestli má s VZP smlouvu.