Přechod na UM ve dvou měsících. Jak často dávat i MM?

niky004
11. zář 2024

ahoj holky jdu si pro radu, zjistila jsem že malé nestačí moje mléko neustále pláče i u krmení jako by ji moje mléko nechutnalo, koupila jsem UM ale chtěla bych ji stále dokrmovat i MM, moje otázka zní jak často ji mohu dávat moje mléko? mohu to třeba střídat, jednou UM a jednou MM nebo moje mléko úplně vyřadit a dávat jen UM? od začátku odsávám a v noci jsem ji dávala prso ale mám pocit že mléko ubývá a navíc poslední dobou vypadá skoro jak voda🫣
vůbec nevím co ten přechod na umělou výživu obnáší a mám z toho strach ale zároveň se nechci trápit, už dlouho s tím bojujeme a vyčítám si to že jsem to nezvládla aspoň ten půl rok

irmamala
11. zář 2024

Ze vypada jako voda je normalni, konzistence mleka se neustale meni a prizpusobuje potrebam ditete. Urcite nemuzes mit slabe nebo mene chutne mleko😉 Tipla bych to spis na bolest briska, jestli ji mleko nestaci poznas jednoduse podle toho, jak pribira.

niky004
autor
11. zář 2024

@irmamala to jsem nevěděla, každopádně hrozně málo spí a taky už mi nejde tolik odsávat mléko a tuhle noc při kojení ji neteklo skoro nic a pořád plakala, po ránu už ani nemám nalitá prsa jako jsem vždy měla😢 bříško si myslím že ji nebolí, normálně prdí i stolici má několikrát za den a nijak se nekroutí

anniej
11. zář 2024

Za sebe a po svých zkušenostech můžu říct, že to je i dost o psychice matky. Jak si dáš do hlavy plán krmení UM, tak jdeš z kopce. Vim, o čem mluvim. Pokud jsi jí doteď nemusela dokrmovat UM, tak asi prospívala. Nevím, jak se stravuješ, jaký máš pitný režim, nemusí jí být úplně hej z něčeho, co sníš. Nalitá prsa bývají jen na začátku, pak se mléko, jak je již výše uvedeno, přizpůsobuje potřebám miminka a tvá prsa se taky přizpůsobila. Nicméně, pokud se fakt obě trápíte a houká ti z toho, čemuž já osobně rozumím, tak jí přikrmuj UM, ale ne tím způsobem, že jednou tak a podruhé tak. Nejdřív ji přilož k prsům, vystřídej obě, zkus, ať vydrží sát co nejvíce a pak až jí dokrm UM, přes cévku nebo stříkačku, ať si nezvykne na lahev, pak by ty prsa mohla odmítnout. Chce to co nejvíce prsa stimulovat, jak jí budeš přikládat míň, tak ti to mléko postupně bude mizet. Jestli ji chceš stále kojit, tak si to tak i v hlavě nastav.

junomcgaff
11. zář 2024

V těch 2 měsících jsme taky měli krizi, myslím že jsem normálně kojila a dokrmovala UM. Prostě vždy po prsu jsem ji nabídla lahev, hodně ode mě pila když byla v polospánku a ležela na mě. Ve 3 měsících se to zlomilo, najednou začala pít z prsu úplně ukázkově a postupně jsem UM přestala dávat úplně a kojila celý rok. Takže za mě to ještě chvíli vydržet a kdyžtak dokrmovat jestli má málo.