Ahoj, už jsem zoufalá a hledám někoho s podobnou zkušeností.
Mám dvouměsíční dcerku, je plně kojená, přibírá ukázkově. Ale téměř každé kojení se i víc jak 10x pustí prsu, zuřivě se zase přisaje a často končí kojení vztekáním a pláčem. Když ji na chvilku uklidní a zkusím znovu přiložit tak zase hned pláč. Trvá to už minimálně měsíc a půl, dost možná už je to od porodnice. Změna prsu nebo různé polohy nemají efekt. Měla jsem tu LP z vychvalované mamily, ta mi řekla že mám slabý tok mléka a naordinovala byliny. Ty skončily v koši po dvou dnech, malá po nich byla šíleně zabetonovaná, půl dne tlačila a šíleně plakala a já s ní, jak mi jí bylo líto, že jsem jí způsobila takovou bolest. 😔 Pediatra to zabila nejvíc, podle ní má malá žízeň, tak jí mám dát kojeneckou vodu. 🙈
Přečetla jsem nespočet článku a diskuzí a přijde mi, že na ni sedí snad každá diagnóza - prdíky, možná tichý reflux (jinak prakticky neblinká), KISS syndrom....
Díky za případné rady.
Asi už jsi zkoušela kde co, kojení v šátku/nosítku při chůzi? Mně to chlapeček dělal taky na začátku, myslím, že ho bolelo bříško, šíleně trpěl na nadýmání, nepomáhalo nám na to bříško nic, až rektální rourka trochu.😔
@pipi_puncocha zkoušela jsem i kojení v šátku a za chůze a pohupování, někdy to pomůže, ale ne vždy. 🙄 Taky mám podezření na bříško, často jí musím pomáhat v klubíčku, cvičit s nožkama... Tak si říkám, jestli jak se jí tím kojením rozhýbou střeva, tak jestli ji to nezačne bolet.
U nas se timhle projevoval tichy reflux, trochu pomahalo davat behem kojeni 1-2x odrihnout, drzet porad hlavou nahoru, nemackat brisko a po kojeni 15-30 minut nosit na rameni. Ale kojeni zaclo byt snadne az tak od 5 mesicu, kdy se mu reflux zlepsil. Samozrejme, kdykoli mimino neco nadmulo, tak se zhorsil i reflux.
@malytlustyhroch Jak jste na to přišli, že to způsoboval tichý reflux? Byli jste na nějakém vyšetření?
@moonulka Vzhledem k tomu, ze prospival tak nas pediatricka nikam na vysetreni neposilala (ale treba to jine delaji jinak). Takze "potvrzene" jsme to meli jen tim, ze protirefluxova opatreni zabirali a naopak jejich poruseni vyvolavalo zoufaly plac. Treba polozit tesne po kojeni = bolestny kvil. Polozit narovno kdykoli = plac. Vzdycky musel byl napolohovany aspon do 30° kopce. A myslim, ze fakt neslo o to, ze by mel lepsi rozhled, narovno nevydrzel ani se zebavou a z kopce mu nevadilo ani ze zadnou zabavu nema... Blinkal jen parkrat, spis pozdeji s prikrmy, ale to klidne dve hodiny po jidle. Ale co vydim kolem sebe tak, casto deti, ktere vic a driv po jidle blinkaji, reflux snasi subektivne lip, protoze jak to mliko je min natraveny, tak je to tolik nepali, ale zas hur pribiraji, to si nevyberes... Detska doktorka nam doporucovala i nejake kapicky proti refluxu, ale byly jsme zrovna nastydli, a nez jsme se dostali do lekarny, tak se mu to dost zlepsilo samo, jak povyrostl (u nas cca 4 mesice), tak uz jsme zustali jen u polohovani.
U nás tohle bylo někdy okolo prvního měsíce, před kojením jsem dala malé pár kapicek espumisanu, dávala jsem to minimálně 3xdenne a bylo po bolesti,než si zvykly střeva na mléko. Já jsem pila kojící čaje, hlavně bez feniklu, to malé vadilo.
Jinak s refluxem zkušenosti nemám, žádné jiné problémy jsme neměli, až později bojkot kojení
@moonulka mě to syn taky dělal. Byla jsem u toho tak psychicky rozhozená, že jsme skončili na flasce a UM. Nepomáhalo nic. Každé kojení provázel neskutečný hystericky amok. Já nad ním brečela a on vriskal.Musím se přiznat, že ač je to me třetí dítě a ty dvě před tím jsem kojila do 1,5 let bez problémů tak se mi neskutečně ulevilo. Ze začátku jsem měla strasne výčitky, že ho ochuzuju. Tak jsem si místo kojení pořídila šátek. Prostě pokaždé to nejde. Ale chvíli mi trvalo než jsem si to srovnala v hlavě
Dcera 7 týdnů to taky někdy dělá. Jak začne pít, rozhýbou se střeva, škrundá v ní a bolí jí břicho. Dávám mezi sebe a ní nahřátý pohankový polštářek. Teď dva dny piju 3 x denně odvar z anýzu a zdá se, že se to zlepšilo.
Podle popisu to opravdu vypada na slaby tok mleka. LP by mela poradit i vice veci ke zvyseni tvorby nez jen byliny. Treba pit Caro, pred kojenim prsa nahrivat... Po porade muzes nasadit homeo. Drzim pesti.
@moonulka Radu moc nemám, my měli hysteráky u kojení snad denně až do 3. měsíce, ale jen večer. Prostě vydržet, pokud přibírá vodu bych nedávala, je to zátěž pro tak malé miminko.