Prosím maminky, kdo máte postel prcka přiraženou ke své posteli - jak v noci kojíte z druhého prsa, než co je u prcka ?
Mám problém se zády (vyhřezlá plotýnka), aktuálně mám postýlku malého vyvýšenou a upravenou, abych ho mohla snadno vyndat a vrátit. Ovšem malému bylo 7měsíců, je jen otázka času, než budu muset dát matraci níž a to bude problém. Potřebuju vymyslet systém, jak v noci nakojit, aniž bych zatěžovala záda.
Prosím,můžete mi poradit?
Tak my máme postýlku přiraženou asi měsíc. Malému bude rok, takže leze ostošest a navíc spí na bříšku, ale... Když se vzbudí, tak jde hned na čtyři a protože je naše matrace ve stejné úrovni jako jeho postýlka, tak si prostě přeleze. Nemáme tam bočnici. To by bylo asi jediné řešení. Předpokládám, že tvé dítko spí na zádech. Takže pokud jsou matrace na stejné úrovni, tak si dítě přetáhni a když potřebuju nakojit z druhého prsa, tak se jakoby víc nakloním, ležím více do klubíčka, malý se napije a zn.ideal je, že se překulí k sobě do postýlky a spí dál... Předtím to bývalo peklo, tahala jsem ho několikrát za noc, mám silnou skoliozu, takže to stálo za to 😠
P.S. Jo a ty matrace mám 2 na sobě, aby to bylo na té jedné úrovni...
No snad jsem trochu pomohla 🙂
Jednoduché. Zrusit postylku. Byla jsem v uplne stejne situaci. Co spi maly se mnou, cca od 7 mesicu, nyni ma rok a pul, tak se vyspim ja i manzel, zada me neboli, jelikoz ho nemusim tahat.Kdyz kojim z druheho prsa, lehnu si vice na bok-bricho, je to mozna i pohodlnejsi nez z blizsiho prsa.
Kdyz mas velky kozy a vazis 48 kg, tak to vzdalenejsi prso prehodis pres hrudnik na spravnou stranu. 😀 Vlastni zkusenost. 😀
@panickatlamicka a ani neni podminkou tech 48 kg,ja mam mnohem vic a jde to taky 🙂
@lucaaak To právě nechci - 7měsíců se učí spát v postýlce a musím říct, že úspěšně. Spinká si sám, nemáme problém s usínáním, ani přes den, ani večer. On ví, že je to jeho místěčko, otočí si hlavičku do rohu a do pár minut spí. Jednou jsme zkoušeli spát spolu - po 2 hodinách šel do svého - on se budil, já se budím. On chctěl furt na prso, já na boku spát nemůžu ... všechno špatně :(
@mamitom děkuju, zkusím to tak udělat. Bočnici nemám sjížděcí, takže jí přítel bude muset natvrdo sundat .... tak jen doufám, že malej nikam nepláchne 🙂
@ panicktlamicka, pajula123 Prsa mám docela velký (před prckem D-čka), ale přehazovat nějak moc nejde 🙂)
My jsme taky řešili, aby malý nepláchnul, hlavně když tam spí přes den, vzbudí se a neřve, hraje si. Máme tam takovou speciální plachtu na háčky, snad bysme si to měli i patentovat 🙂) takže přes den normal postýlka, v noci bez bočnice.
Jojo až se mi vzbudí mládě, zkusím nafotit pár fotek
Takže zespodu je ta plachta přidělaná drukama k roštu matrace a ještě je zepředu přišroubovaná dřevěná deska napevno, ať se ta postýlka nerozloží na prvočinitele. No a zboku je to taky přichycené těma páskama s drukama na boky a na tyčku s kroužkama. Je to normal upravená násada od smetáku... Ta plachta je sundávací a jde vyprat, kdyby bylo potřeba. Náš mladej totiž často vrhnul do postýlky... 😵
@mamitom To je super nápad 🙂 Koukám, že máme absolutně stejnou postýlku, tuhle borovicovou, pevnou 🙂
Mě to včera přítel musel vyřešit akutně večerním zásahem - malej začal v postýlce přelézat kojící polštář, takže rošt postýlky musel níž. Tím pádem šla pryč i bočnice, abych do postýlky vůbec dosáhla. Bočnici přichytil na háčky a dole na obyčejné sysálové provázky - ač je to udělátor neskutečný, tak mi z pevné postýlky udělal vcelku jednoduchou postýlku se sjížděcí bočnicí - absolutně jednoduše, ale bezpečně. Ale ukážu mu i Vaší fotku. Až bude rošt v nejspodnější poloze, budeme muset postýlku předělat.
Vždy po kojení jsem ji uložila tak aby jsme i u čela postele nohy a pak zase naopak 🙂 kdyz jsem kojila casto ani jsem nevedela z jakeho prsa jsem kojila naposledy tak vzdycky to u ktereho lezela dostala :D
Mne kojení vleze nikdy moc neslo, takže i v noci jsem kojila vleze, ale když už a potřebovala jsem z druhé strany, tak jsem de jakoby trochu naklonila nad prcka, jak byl větší, tak stačilo ležet napul na boku napul na břiše, pro me to tak bylo skoro pohodlnější,
ale netroufám si odhadovat, co na to tvoje zada