Popraskané bradavky, jaké jste používaly mastičky?

vsalkova
28. lis 2016

Dobrý den maminky.Rada bych se zeptala jaké jste používali nebo používáte mastičky, krémy na popraskané bradavky? Plně kojím a dcerka málo otvírá pusinku , takže mi vyložene nekdy pije jen z bradavky a nechytne celý dvorec , takže mi prsa pěkne popraskala až do krve a tedka se toho nemužu zbavit, zkoušela jsem Medelu purelan, ale jelikož je mast draha a měla jsem ji na chvili přeslajsem na čistý lanolin, ale zdá se mi že ten také nezabírá. Dekuji za info

kocvarovas
28. lis 2016

Používala jsem mast z DMka. Z jejich výrobků vyloženě pro kojící maminky na bradavky za pár korun a kam se hrabe Purelan..

vsalkova
autor
28. lis 2016

A název víte ?

l_eslie
28. lis 2016

Na to žádná mastička nepomůže, spíš naopak, chce to odstranit příčinu - zlepšit přisátí, zkontrolovat uzdičky, odstranit dudlík apod. Nejlepší bude, když si zavoláte nějakou laktační poradkyni.

vsalkova
autor
28. lis 2016

Laktační poradkyni jsem tady měla, někdy se zadaří otevřít více někdy ne, občas ji necham i víc zařvat a pak jí tam prso dám :( ale to nechci delat je mi ji líto, když pláče, a dudel vubec nechce už od porodnice

annasmyckova
28. lis 2016

s prvním jsem taky bojovala...na trhlinky jsem dávala genciánku -trošku na uchošťour a poťupat ranku (dostala se mi tam moučnivka z pusiny malého a třeba jedno dvě kojení jsem odstřikovala aby si prso odpočalo a zahojilo) a pak promazávala bepanthenem..taky se špatně přisával, tak jsem mu otvírala pusu stlačením tvářiček

l_eslie
28. lis 2016

Aha... No na hojení je lepší přístup vzduchu, v mastičkách se navíc množí kvasinky a bakterie, takže to může celou situaci spíš zhoršit. Naštvané plačící miminko se bude přisávat spíš hůř, než líp, takže to bych asi nedělala... Můžete zkusit citrovital - cca 5-10 kapek dát do panáku vody a po každém kojení tím bradavky natřít, to je proti kvasinkám. Na hojení třeba Hemagel. Nicméně stěžejní je odstranit příčinu - čili snažit se dosáhnout co nejlepšího přisátí. Doporučuji stránky Mamila.sk

vsalkova
autor
28. lis 2016

Děkuji za tipy a rady.

astyna
28. lis 2016

Ahoj,mela jsem to same. Vyzkousela vsechno dostupne, na konec jsem bradavky mazla po kojeni mlekem od sebe a na odtekajici mleko mela tzv. Tvarovace bradavek,takze jsem mohla nosit tricko a nelepilo se mi to na bradavky. Coz je fakt skvele,kdyz se na tu krev prilepi latka...a dam ti tip,pokud amla malo otevira pusinku,at pediatra zkontroluje podjazykovou zlazu. Maleho jsem kvuli delsi zlaze kojila jen chvilku, skoro nic do sebe nedostal,jazykem to nedokazal podunout dal a prisli jsme na to az v jeho roce.

plachetnicka
28. lis 2016

Ahoj, mně po mnoha jiných pokusech pomohly hydrogelové polštářky Medela. Jsou drahé, ale byla to nejlepší investice. V balení jsou 4ks a já ten jeden ks rozstříhla na 4 čtverečky a ani jsem je nespotřebovala všechny.
https://www.lamimed.cz/Medela-Polstarky-hydroge...

kekulice
28. lis 2016

Mazala jsem bylinkovym balzámem na bradavky od Motherlove, taky jsem upravovala s laktační poradkyní techniku a všechno bylo výrazně lepší.

anniesfibis
28. lis 2016

@vsalkova vlozky z buretoveho hedvabi a potirat vždy po kojeni MM

kittym
28. lis 2016

Taky jsem vyzkoušela všechno možné, ale pomohl asi až čas - malý začal otvírat pořádně pusu a naučil se krásně pít.. Kolem měsíce věku se vše zlepšilo, ve dvou měsících bylo dokonale zahojeno.. Ale z toho co pomáhalo - purelan, hemagel když už bylo do krve, hydrogelové polštářky, potírat mateřským mlékem a větrat - k tomu pomohli chrániče bradavek, jinak se všechno hned utře do oblečení a člověk si může mazat co chce čím chce..

kocour1
28. lis 2016

Já jsem mazala bepanthenem - obsahuje panthenol, tudíž má i léčivé a hojivé účinky, zároveň mastí stejně jako lanolin. Nejvíc mi však nakonec pomohly hydrogelové polštářky od Medela - byly drahé, ale já je stříhala na 1/4 a po pár dnech konečně opravdu zahojené bradavky. Držím palce, kdo nezažil neví, jak moc to bolí...ale přejde to, to se podá!

stastnablcha
28. lis 2016

ahoj
ja som si davala bepanthenol a potom klobuciky. len cez klobuk nechela sat, ale ked bolo zle tak aj to pomohlo...

mamamoja
28. lis 2016

Tady odkaz na mastičku z dm drogerie: http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cz_homepage/baby...
Já po kojení mázla kapkou mléka od sebe a někdy použila tuto mastičku z dm. Je také dobrá na zvláčnění suchých rtů a dobře se s tím hojí např. stroupek po oparu na rtu - vyzkoušené.

pokoda
29. lis 2016

Ahoj, měla jsem ten samý problém, pomohla mi úžasná laktační poradkyně a to jen po telefonu. Je důležitá správná technika kojení, dej si do ledničky trošku vody a před kojením si potři bradavku, aby se ztopořila, tak se ti miminko líp chytne. Mně to tedy šlo lépe pomnutím mezi prsty. Potírej si ji tenoučkou vrstvičkou Hemagelu, před kojením nosit formovače bradavek od Medely a v mezičase chrániče téže značky. Důležité je bradavky větrat, takže choď doma klidně nahá nebo jen v tričku. Taky mi říkala, ať změním polohu na fotbalistu. Během chvíle byl problém pryč a kojení se stalo z mučení nádherným zážitkem a kdyby mě malá v 10 měsících neodstavila, kojila bych hodně dlouho a v jakékoli poloze. Ty chrániče a formovače jsou poměrně nákladné, ale stojí za to, měla jsem i Avent, ale nebylo to ono. Dají se vyvařit, takže hygiena je v pořádku. Jelikož nemůžeme mít druhé miminko, budu tyto věci rozprodávat, pokud by jsi měla zájem, tak se klidně ozvi. A hlavně vydrž, nabrečela jsem se kvůli tomu, protože ta bolest byla velká, malá i ublinkávala mlíčko i s krví a já moc chtěla dál kojit. Fakt přikládej klidně půl hodiny, ale hlavně ať má co největší část prsu v pusince. Držím pěsti🙂

vsalkova
autor
29. lis 2016

Chrániče bradavek mám , lakatační poradkyne byla jenže marné :( poloha na fotbalistu byla hned v porodnici malá se tak jedině přisála, a zkoušíme to znova takto , je to poměrně lepší, ale nejsou zcela zahojené. Děkuji za tipy a rady. Já se nevzdám i když u toho občas brečím, jde mi hlavne o klid a pohodu dcerky, takže chci kojit co nejdele a chci aby byla spokojená , snad na to brzy příjdeme 🙂

emko11
29. lis 2016

Zdravim, zabral mi Purelan100 (nevadi, kdyz se dostane miminku do pusy), potirani mater. mlekem a hodne vetrat, stridani prsu pri jednom kojeni, kojeni vleze, chranic.