Dobry vecer, mam sedmimesicni dceru a narostl ji zub. Co je venku, je kojeni naprosto sileny boj o preziti. Kouse jak pirana, hlavne pri usinani. Ona teda hryze i kdyz je vzhuru, di nas di vsech, furt, asi roste dalsi zoubek. Ale co s tim kojenim? U starsi jsem tohle neznala a kojila jsem skoro do tri let.
Nejaka rada, jak se kousani vyhnout? Odnaučit? Dekuju. Je to hroznej upirek.
Dcera to zkousi pri kazdem novem zubu. Na ni funguje nedelat kolem toho nejaky velky halo, rict proste ze se to nedela a prso vzit. Kdyz byla mensi, tak se to muselo nekolikrat zopakovat a vzdycky brecela a prso chtela zpatky. Ted uz to staci jednou a moc dobre vi, ze to nema pokouset dal 🙂
Od prvních zoubků jsem vysvětlovala, že pokud mě to bolí, nebude mlíko. Klidně jsem ho i odložila a důrazně mu řekla, že pokud nebude dávat pozor, nic nebude. Pochopil to celkem rychle a když se naučil mluvit, říkal "pozor", když se šel kojit (kojila jsem fakt dlouho 😅)
Ja jsem vzdycky tak hrozne vyjekla (opravdu uprimne 😅) a odtahla ho, ze se mimino rozbrecelo 😅 Pak jsem ho musela utesovat, ale je fakt, ze uz to pak nedelali 🤷🏼♀️😅
Stejně jak píši holky výš, důrazně jsem řekla ne se zvýšeným hlasem a dodnes reaguje syn na vztyceny prst, ani nemusím nic říkat a prso jsem vzala. Když měl hlad dala jsem zas za chvíli a byl klid
@karol1996 já vždycky prso vzala z pusy a řekla ne ne ne, to bolí, ty ty ty, to se nesmí. Kupodivu stačilo párkrát a dal si říct, prvnímu synovi vyrostly zuby ve třech měsících, dva dole, čtyři nahoře, takže to opravdu řezal o sebe až jsem měla bolest. Ale pochopil to, i tak malý.
navazuji na diskuzi zde, uz jsem zoufala.. uz tyden se snazim udrzet kojeni, mala ma rok, 4 zuby a hornima zuba se pri kojeni nejak vzdy zapre o bradavku..ne zeby vylozene pila a pak najednou kousla, ono je to kojeni utrpeni po celou dobu.. uz mam ragadky na obou prsou, do kterych kdyz se zapre zoubkama, boli to jak cert. Vykriknout a sebrat nepomaha, pusti se, rozplace, ale chce pit dal, takze je to stale dokola. Abych si zahojila ranky, omezila jsem kojeni a uz jsem temer prisla o mliko. Chtela bych kojit jeste par mesicu, mala je zavislacek, v noci bez nakojeni dlouhej plac, manzel se nevyspi, pres den prijem tekutin skoro mimo prikrmy temer zadnej, cucne si vody z lahvicky, ale parkrat si lokne a dost. Zkusila jsem ruzny hrnecky i lahvicku, vodu i umely mliko..podle me je problem ze ona proste CHCE prso a tudiz piti odjinud proste bojkotuje. Budu rada za jakoukoliv radu i zkusenost, jsem v koncich.
Při kousání jsem prso vždycky sebrala. Zabralo to.
Správné přisátí + fotky: https://www.bepanthen.cz/spravna-technika-prisa...
@adelisss s tím bych uspěla možná když byla menší, teď už má svoji hlavu a nelíbí se jí, když jí cpu prso víc, ona je zvyklý si ho naopak ručkama odtahovat od pusinky. Vím, špatná technika kojení, doteď nevadilo, ale teď se zoubkama už vadí a ani pofa 2 týdnech žádná změna. Jen výjimečně se nějakým zázrakem podaří že pije "bezbolestně" a ani sama nevím čím to je. Když seberu, pláče, fakt to nedělá schválně, není to jakože najednou kousne, ona tak prostě pije :/
@karol1996 někdo radí vykřiknout, důrazně říct ne nebo i trochu štípnout. U nás ale tohle nezabíralo. Mě LP poradila pokud dítě kousne, přitisknout ho více na prso a tzv. ho mírně přidusit. Přišlo mi to strašně drastický, ale pak už nebylo zbytí a musela jsem vyzkoušet, jinak bych musela přestat kojit.....a ono to zabralo. Tak to zkus...😊