Ahoj, zajimal by mne vas nazor, mozna jste to zazili taky. Dcerce je 14 mesicu, je celou dobu plne kojena. Ted uz papa vsechno a kojim jen rano a vecer pred spanim. Posledni tydny mam ale pocit, ze uz nemam moc mlicka, tak jsem zkusila jeden den rano a vecer misto kojeni odsavat a za cely den to bylo jen 30 ml. Je pro dcerku prospesnejsi, abych dal kojila nebo prejit radsi na UM? Nerada bych, aby ji neco kvuli nedostatku meho mleka chybelo. 😊 dekuji
Myslím si, že dítě vytáhne víc než odsávačka. Jestli chceš pokračovat v kojení, koj.
Píšeš, že bys nerada, aby jí kvůli nedostatku tvého mléka něco chybělo. A řešením má být, že jí ho přestaneš dávat? ;) Odsávačka nevysaje tolik, jako dítě. Má po kojení hlad? Nebo dudlá enormně dlouho, protože to neteče a nedaří se jí se nasytit?
Rozhodne bych nedavala um. Pokud ti vyhovuje rano a vecer kojit, koj. Pokud ne odstav. Ale um bych uz nedavala. Po roce veku to nema smysl, kdyz dite ji uz vsechno. Normalni pestrou stravu.
Prospesnejsi se kojit. Ja jsem ale v 16m prestala, taky mi prislo, ze melka moc neni, syn se nekdy kojil co hodinu nebo jen cucnul a spal, coz me vytacelo. Tak jsem misto skonceni zacla davat um a 1 lahev vecer ma porad (2,5 roku). Vim, ze ji az tak nepotrebuje vyzivove, ale kdyz ten den blbe ji, uklidnuje me to
@nika110818 dala bych ji normálne jídlo a už bych nic neodstriakavala a ani nedávala UM
Pokud ti to nevadí tak koj. I malé množství je prospěšné, i z důvodu protilátek. Pokud už kojit nechceš, um už dávat nemusíš. Ale určitě vycucne víc než odsávačka. Není to jen o mléku, ale i o uklidnění a mazlení.
nedávala bych zbytečně um, dítě si vytahne , kolik potřebuje, ja za cele kojení nevytahla z odsavačky víc než pár kapek a kojila jsem dlouho
Co ti vytahne odsavacka, neni vubec smerodatne. Je nesmysl v tomto pripade ukoncovat kojeni
@nika110818 ak vsetko papa tak nevidim dovod na um