Dobrý den,
omlouvám se za hloupý dotaz, ale už mám ze všech článků hlavu kolem.
Je mi jasné že
•odstříkané mléko můžu nechat v lednici 24h a během toho dávky ohřívat ve vodní lázni na cca 37 stupňů a malému podávat
•když budu zamražovat, vydrží až 3 měsíce a rozmrazovat mám v lednici a opět dávky ohřívat
Co mě ale zajímá je, když půjde třeba malý s babičkou na procházku - nebude mít tedy možnost venku ohřát mléko - můžu ji s sebou dát (třeba zrovna odstříkané) mléko v láhvičce aby ho mohla v případě nutnosti venku nakrmit? Nebo ji ho mám ohřát a dát do nějakého termoobalu na cestu aby mělo mléko cca 37 stupňů?
Děkuju moc!
P.S. Jde mi o to, že malý ještě nemá pravidelné jezení jednou za tři hodiny, občas ho to chytne dřív a ne vždy je třeba možné se hned vrátit a nakrmit ho.
Kolik je miminecku?
Pravidelne kojeni po 3 hodinach vubec neznam, kojim uz 2. dite.
Me v termoobalu nikdy nevydrzelo teple. Malej zchladnute nechtel. Tak jsem nachystala do termosky teplejsi vodu a babicka nachystala umele, kdyz potrebovala. Byl ale zvykly pit materske jen z lahvicky, tak s tim nemel problem. Pouzivali jsme lahvicky a dudliky od Aventu, a ty mu vyhovovaly nejvic.
@jjasmina No ta naše napřed u kojení jen spala a maximálně dudala, takže nic nevypila, a to do ní bušily 3 lak.poradkyně. Tak jsem začala odsávat a krmit přes stříkačku (kterou sama hned rychle vysála, asi byla spokojená s proudem), mléka bylo dost a konečně přibrala. Po nějaké době jsem v odsávání našla plno výhod a tak od 3m už pila spíš jen z lahvičky přes dudel. Měla jsem tak představu, kolik vypije a kolik mám mléka. Vydržela jsem výhradně krmit MM do 4m a doplňkově do 15m.
Hodně miminek lahvičky nechce a asi je to jen zmate, takže se opravdu musí pořád jen kojit a kojit a nikam nechodit :-/
Davali jsme pokojovou teplotu, vubec me nenapadlo, ze by se melo ohrat, ale bylo to jen parkrat, treba 2x za prvni pulrok, u prvniho z lahvicky, u druheho lzickou, bastili to oba.
Já nosila v termoobalu ohřáté MM, ono to rychle chladne. Někde píší, že vydrží do 25 stupňů (pokojová teplota) až 6-8 hodin. Já si to nastavovala tak, aby bylo teplé maximálně 2-3 hodiny, nějak jsem tomu nevěřila 🙂