Po kojení se vzteká, máte zkušenost?

kristyna90
7. srp 2015

ahoj, mam 4 nesicniho chlapecka, celou dobu pil krasne ale posledni tyden se vzdy napije z jednoho prsu zniceho nic se odtrhne a zacne si vykladat jenze to vykladani prejde ve hrozny vztek ktery nejde utisit.. a druhe nabidnute prso odmita.. uz jsem mu zkousela dat i z flasky ale ten samy problem.. vzteka se vetsinou do doby nez usne.. jenze po nejake dobe vztek prejde v plac:( rikala jsem si esi to nejsou zoubky ale dela mi to jen po kojeni...nemate s tim nekdo zkusenost?? taky jsem si rikala jestli tak male miminko nemuze palet zaha nebo neco.. a pravda ze mu zhoustla stolice.. je plne kojeny..tak jestli ho muze bolet jeste brisko? trpeli jsme dost na koliky.. ale uz tak mesic je to v pohode...

veronika182
7. srp 2015

bojkot kojení?

zo_ja
7. srp 2015

Nebo se mu může chtít čůrat/kakat.... Když miminko pije, potřebuje se tou dobou vyprázdnit. Může pomoct ho přebalit před kojením - ideálně dát mu možnost se vyčůrat, vykakat dle BKM (bezplenková komunikační metoda), a taky třeba po kojení, oni pak budou vědět, že před a po je možnost a zařídí se dle toho. A některé nutně musí při kojení... takže pak je na Tobě, jestli zvládneš držet "nočník - misku" při kojení - mně to přišlo vždykcky hrozný, mám velký děti, špatně se mi drží jednou rukou atp., ale jedno moje dítě si to prostě vynutilo. A že se tak chová kvůli čůrání při kojení by mě nenapadlo, kdyby nemělo výjimečně jednorázovky, který jsou rázem cítit... takže jsem věděla, kdy čůrá. Následně zybtek kojení v klídku.
Chlapečci s tím bojují docela často - že čůrat musí a chtějí, a přitom se jim pindík nafukuje (tzv. balonkuje) nebo taky ne, ale jak se jim to tam hýbe uvnitř, tak jim to vadí, tak to zadržujou... a právě se to může projevovat takhle. Jeden si to vynutil při kojení, dost možná v tomhle období, že tu misku pod sebou měl a jeden to dělal jen v noci... Takže buď vstát, dát čůrat, nebo se nechat ožužlat atp. než to přejde ca 5 minut času boje.