Holky mam dotaz.Mám dcerku kterou sem kojila do 6 měsíců pak mi mléka ubývalo a dávala jsem jen na večer a to měla malá tak na 5 min..nechtěla si na kojení odvyknout tak sem ji sem tam dávala na cecek a ona ho měla na noc místo dudlíku a krásně mi tak usínala.Sem tam ji tak dávám spíš jen večer když nechce spát bo tak usne hned.no a dotaz je ten jestli tím že saje se mi nemůže znova utvořit mléko nebo někdy jak saje normálně polyká jak kdyby pila skoušela sem odstřiknout a něco jemně bílého vyteklo tak nevím no.Prsa ale nemám tvrdé nebo tak pravdou je a ji to že když se přes den nenajím pořádně tak mala ani večer dlouho nesaje tak nevím jestli je to normální aby se mi po 4 měsících udělalo znova mléko děkuji za info.
Určitě mléko máš, já měla mléko ještě rok po odstavení (kojila jsem teda 2,4 roku)... Tak zkus vylepšit stravu a hlavně pitný režim a uvidíš, že mlíčka bude víc.
určitě to je možné i po dlouhých letech nekojení... 😉
viz domorodé ženy - matky - babičky 😉 kdy ony babičky při hlídání taky dávaj na uklidnění prso a stane se jim, že se mléko vytvoří 😉
pokud kojíš ještě 1x denně, tak mléko určitě je, takže ani není nic, co by se mělo znova utvořit, jelikož se ještě tvořit nepřestalo. Jen se ho tvoří tolik, kolik ho ubývá (nabídka se rovná poptávce). Odstříkat se nemusí nic, klidně jen pár kapek, a ty se mohou tvořit i X měsíců po ukončení kojení. Já třeba prsa neměla tvrdá min. po 6měs. kojení, spíš ještě mnohem dříve, nenalévala se mi tak, odsávačkounjsem prakticky nic neodstála, ale obě děti jsem kojila min. 1,5roku, syna dokonce na roce ještě 6-7x denně a prsa měkká. A je prý prokázáno, že tvorba mléka není závislá na množství jídla a jeho kvalitě (viz. ženy v rozvojových zemích).
Pokud přikládáš tak se mléko pořád tvoří. To že nemáš nalitá prsa neznamená že nemáš mléko. Tvorbu mléka zvýšíš častějším přikládáním.
Já měla mléko i bez kojení ještě 2,5 roku bez jakékoliv stimulace.. Dokonce při běhání či jízdě na kole se mi samovolně spouštělo.. což nebylo úplně příjemné ☹
Pokiaľ saje, tak sa ti mlieko určtie tvorí - je tam predsa stimulácia bradavky.
Ja kojím 11 mesiacov a prsia tvrdné nemávam už dávno.