Plastická operace vpáčených bradavek, máte zkušenost?

evjun
5. říj 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s plastickou operací vpáčených bradavek? Jde potom kojit? Obepisovala jsem kliniky, někde mi odepsali, že ano, někde, že ne. Bradavky mám vpáčené od narození a a první dítě se mi nepodařilo kojit, i když jsem vyzkoušela snad všechno, mlíčko odsávám. V budoucnu plánujeme ještě druhé, takže, kdyby operace pomohla, šla bych na ni. Máte případně zkušenosti s klinikou nejlépe z Ostravy? Děkuji.

kaja2016
5. říj 2016

@evjun Cetla jsem o tom asi pred rokem a kojit potom prave neslo. Delalo se to tak, ze preseknou u prave ty zkracene mlekovody na konci u bradavky, ktere tu bradavku prave dovnitr vtlacuji. Pokud se tedy neco od te doby nezmenilo. Jsem docela prekvapena, ze ti rikaji, ze potom kojit jde. Podle me kecaji.

nutricnihodnota
5. říj 2016

Tak se těch, co říkají že to jde, zeptej jak to dělají. Možná používají jinou metodu.

sara84
5. říj 2016

A proc se teda ta operace dela, kdyz ne na kojeni? Ani hloupa otazka...ale zajimalo by me to..

dankak2
5. říj 2016

je to plastická operace tak s estetických důvodů,asi.
😉

kaja2016
6. říj 2016

@danka2 jojo z estetickych, mnoho zen s vpacenymi bradavkami se za sva prsa stydi a neciti se dobre.

evjun
autor
10. říj 2016

Já jsem právě našla, že jsou 2 metody - buď se přeruší ty mlékovody a pak se kojit nedá, nebo se to dělá ještě jinak, ale to se prý ty bradavky můžou zase zpátky vrátit dovnitř, není to prý moc spolehlivé. Doufala jsem, že někdo bude mít zkušenost.

hojda
10. říj 2016

@evjun Koukni na niplette od Aventu, jestli by to třeba nepomohlo a bylo to bez operace.

linchilli
10. říj 2016

Nevim nakolik je mas vpacene, ale ma podobny problem porodni asistentka mi doporucila od medely formovac bradavek a diky tomu jsem odkojila syna. Ted cekame druhe a zase je budu pouzivat. Nosi se cca od konce 8 mesice kazdy den a pak samozrejme pred kojenim min hodinu..nebo tak nejak.

evjun
autor
10. říj 2016

Formovače medela jsem nosila od 6.měsíce a nepomohly, mám je vpáčené hodně. Navíc mi syna odvezli jinam, kde hned dostal flašku a dudlík, já jsem s ním byla až za 3 dny, jinak by se možná přicucnul normálně a naučil se to. Strašně mě to mrzí, že ho nekojím a u druhého bych chtěla mít jistotu, že kojit budu.

linchilli
11. říj 2016

@evjun jasne chapu :-/ ale kdyby tohle udelali i me tak taky neverim, ze bych kojila (myslim, to ze dali malemu flasku) taky jsme bojovali. Kazdopadne drzim palce at to vyresite.

kaja2016
11. říj 2016

@evjun hele me dite nikam neodvezli a stejne to neslo, i s niplete i s medelou - podle me je velky rozdil mezi vpacenymi a plochyma, vpacene proste nevytahnes....