Panická ataka během kojení, souvisí to s tím?

misa845
9. črc 2016

Mám panickou ataku už půl roku, stále kojím, ale už se chystám přestat. Zlepší se můj psychický stav? Nebo to na to nemá vliv? Děkuji

almara2
9. črc 2016

těžko říct, odstavem se jistě zase změní hormonální hladiny, takže nevím, zda se to třeba přechodně nezhoupne. Třeba to bude lepší, to by chtělo názor odborníka, nebo LP, jestli s tím má zkušenosti. Tady má vlákno LP, je to nějak "Jsem zdravotník, LP...." zkuste si to najít a zeptat se jí. držím palce, ať je vám líp. 🙂

kaja2016
9. črc 2016

Muj nazor je, ze to musite probrat s odbornikem a neni to na jedno sezeni. Panicka ataka ma podle me psychicky zaklad, jestli mate dojem, ze to je kojenim, tak bych rekla, ze spis spoustecem bylo materstvi, porod atd.. Rekla bych, ze psychicka onemocneni se casto spusti nejakym silnejsim zazitkem, nebo zivotni zmenou, ale pricina to neni, je to hlubsi, nastradano za cely zivot. Nicmene zlepsit se to muze, to fakt zalezi, proc se to spousti, ale na to prijdete jenom dlouhodobejsi terapii. Taky zalezi, jestli to panicke ataky jsou, jak se Vam to projevuje?

niski
10. črc 2016

Měla jsem panické ataky už před těhotenstvím a do porodnice chtěli zprávu od psychiatra a ten mi řekl, že se ataky kojením nezhoršují, že se to týká spíše psychóz a schizofrenie. Mám antidepresiva celou dobu těhotenství i kojení do roku a třičtvrtě malé a vše je v pořádku, ataky mám pod kontrolou. Určitě doporučuji terapii, kde tě naučí, jak je zvládat.

urtica
10. črc 2016

@niski
@misa845 Souhlasím s tím, že kojení to asi neovlivňuje, ale mně se úzkostné stavy od porodu hodně zhoršily...myslím, že co může mít vliv, je dlouhodobé vyčerpání. Taky doporučuju řešit, u nás je to rok a půl od narození malé je to čím dál horší....už si hledám cvokaře 🙂.

urtica
10. črc 2016

@misa845 Ještě dodávám, že já už 4 měsíce nekojím...