Ahoj, prosím o radu, jestli někdo nemáte stejné problémy. Kojím plně 3 měsíční holčičku. Máme neustálý koloběh kdy mám strašně moc mlíka, že teče proudem, prsa mám jako káme. I po kojení jsou stále plná a pak ze dne na den jsou prsa měkká a malá už ke konci kojení se zlobí, že to neteče a táha za prso. Hladová teda není, ale chce jíst častějí. Normálně jíme po 3 hodinách a když máme sníženou tu laktaci tak zhruha po 2 až 2,5 hodinách. To trvá tak 2 dny, pak se laktace zase strovná do normálu, kdy je mlíka tak akorád. Po dalších třeba 4 dnech se zase prsa zblázní a opět se hrozně nalévají. Tento koloběh už má asi po 3. Nechápu to. Jím a piju stále stejně. Nemáte zkušenost? Díky moc.
Nepřichází třeba mensturace? Já ji dostala hned po skonceni sestinedeli a ruzne zmeny se mi dely (deji) vzdycky kdyz mam ovulaci...Jinak si myslim, ze telo muze porad hledat tu spravnou davku🙂 po trech mesicich by se to uz mohlo srovnavat k potrebe ditete. I kdyz ja kojim uz pres rok a mliko ze me porad tece proudem (samo) co tri hodiny (uz si taky rikam, jestli nepujdu na nejake vysetreni).
Moc díky za odpovědi. Ta návštěva tchýně mě pobavila 😀 Ale asi se fakt děje to, co mi i ted potvrdila tady laktační poradkyně a to je výkyv hormonů. Musím si to zapisovat, kdy se mi to stává. Menstruaci ještě nemám, ale je možné, že ta ovulace probíhá a ty hormony prostě lítají a podle toho i ta laktace. Prsa jsou sice měkká a říkám si, co tam může vůbec vytáhnout, ale ted si i po pití dost ublinkla a je v klidu, tak má asi dost. Jen mě to vždycky hrozně překvapí, jak to ze dne na den poklesne a prostě se bojím, aby toho mlíčka bylo dost. Malá je velký jedlík, pokud bude málo, tak bude zle 😀 😀
@ally8 hlavně si věř a nenech se vycukat, že máš málo mléka. Psychická pohoda je taky hodně důležitá. Navíc be může taky jednat u malé o růstové skoky, kdy chce třeba krátkodobě víc mléka a laktace je trošku zpožděná a pak to může takhle vypadat taky. Navíc to určitě taky souvisí s hormony a tvým cyklem. Když máš měkká prsa a malá se rozčiluje, zkus přikládat třeba i častěji
@evulina77 už se mi to stalo asi po 3, takže už jsem více v klidu, ale to víš, když jsem měla najednou prsa "prázdná" a malá tahala a tahla a nic neteklo, tak jsem byla na prášky. Zrovna byl víkend a já nemám doma ani lahvičku ani umělou výživu. Jen mám asi tři skleničky mojeho mlíčka v mrazáku, to mě vždy trochu uklidnilo. Asi to bude fakt těma hormonama, protože jinak jí pořád stejně. Pije tak 7 až 10 minut.
Tak podobnou zkušenost nemám, je to vážně zvláštní. A piješ třeba kojící čaje, např. od Nobilis Tilia apod.? Jinak ale ty intervaly mi připadají normální, já jsem kojila i častěji. Asi bych řešila s lékařem nebo laktační poradkyní, mě vždycky tvrdili, že prostě platí zákon nabídky a poptávky, ale u Tebe to zřejmě z nějakého důvodu přestává fungovat. Nevypozorovalas nějaké zákonitosti, jakože třeba máš mléka málo po návštěvě tchyně, nebo z nějakého stresu? Jinak asi bohužel nepomůžu.