Odtrhává se od prsu a nechce sát

malirek
31. črc 2016

Ahojky holky,
mám dotaz. Moji dcerce budou tři měsíce a od 22.7 bojujeme s ,,žabku" teď už je to na ústupu. Mám ale jiný problém. Když měla žabku, tak špatně pila a pila pouze mléko co teklo. Jakmile musela začít tahat a snažit se, tak plakala. Omlouvala jsem to tím, že ji ta pusa bolela. Tak jsem prsa při jednom kojení střídala i 5krát. Jenže žabka už je skoro vyléčena a tento problém máme pořád. Mám strach že si zvykla a ,,zlenivěla" sát. Prosím o radu. Kojení po hodině mě trošku vyčerpává. Zajímavé ale je že v noci vydrží i 4 hodiny.

zabicka737
31. črc 2016

Nebude malá unavena na sání? Nevím co je ,,žabka", ale naše malá, když byla po žloutence, tak byla hodně spavá a unavená, plakala protože nemohla vytáhnout mléko (při porodu měla 3880g a 54 cm - první dny se nedala skoro ukojit a nemohla jsem ji kvuli revizi 2x kojit ☹ ). Tak jsem zkoušela, jedno, druhé prso, když nic tak nutrilon z obyčejné lahvičky. Postupně jak sílila, tak jsem dávala pít z medelly, a pak už ani UM nechtěla a chtěla jen prso. Je to běh na dlouho trat, ale člověk musí vydržet a nestresovat se. A kolik mléka máte? Já mám problem s horny ŠŽ (pořád mě to kolísá) a beru ricinus communis 5ch 3 kuličky 5x denně týden a vždy je to tak na 14 dní dobré 14 dní pauza a zase... A taky to může být růstovou zpruhou, někdy je hladovější i tím vedrem.

lv
31. črc 2016

@zabicka737 žabka=moučnivka?
@malirek možná růstový spurt? bojkot prsa? oboje najdeš na wiki modrého koníka

lv
31. črc 2016

bojkot kojení, ne prsa

malirek
autor
31. črc 2016

@zabicka737 žabka je moučnivka. Má pusu plnou aftů. Nemyslím si že je unavená, ba naopak je živá, veselá, upovídaná.

malirek
autor
31. črc 2016

@lv růstový spurt-taky jsem si říkala že by to mohlo být ono ale nevím. Teď zrovna jsem ji nakojila, pila jen to co teklo a teď pláče že má hlad ale jakmile ji dám k prsu tak pláče ještě víc.

frascati
31. črc 2016

A co zkusit dát odkrknout? Mně tohle prcek dělá, když rychle lemtá a nabere si hodně vzduchu, pak ho to tlačí, a i když má hlad, tak nemůže pít, pláče, často uprostřed kojení. Když ho zvednu a nechám odkrknout, tak se to zlepší a můžeme pokračovat.

lv
31. črc 2016

@malirek pokud má pusu bolavou, tak to bude z toho, u sání přece jen ta pusa bolí

malirek
autor
31. črc 2016

@frascati zkouším také, je pravda, že po odbrknutí se zas na chviličku chytne a pak zase ale pláče a to už nepotřebuje odbrknout.

malirek
autor
31. črc 2016

@lv právě že už to má teď lepší, tu pusu, už to má úplně minimálně. Jen doufám, že se to zpraví. Nerada bych přešla na dokrmování. po hodině se mi nestihne udělat dost mléka, takže nejsme schopní se nikam posunout. Přemýšlím, že bych dala alespoň čaj ale mám strach že by si zvykla úplně že nemusí sát.

zabicka737
31. črc 2016

Ještě jsem se nesetkala, že by se moučnivce = Candida albicans = soor říkala žabka, znám 3 názvy, ale děkuji za vysvětlení, budu o něco chytřejší 😀

frascati
1. srp 2016

já dávám v průběhu odbrknout třeba třikrát, někdy to trvá i déle, takže myslím, že opakování by nebylo na škodu... ale je to děs, chvíli pije, pak začne plakat a napíná se jako špagát, tak ho zvednu, odbrkne si, chvíli pije, a tak dokola... sílu!

malirek
autor
1. srp 2016

@frascati ahojky dneska jsem to začala zkoušet, odbrknou a je to o něco lepší. Musím se hodit hlavně do klidu a vydržet.

hejsa
1. srp 2016

@malirek Tak co zkusit odstřiknout do lahvičky a dát pít...

frascati
3. srp 2016

@malirek Tak to mě těší, jestli to trochu pomohlo... syn tohle dělá až poslední dobou, co jsem mu přestala dávat Babycalm, protože už ho nebolí bříško, ale ty oleje mají nepochybně dobrý vliv i na trávení, takže asi zase začnu dávat...