Odstříkala jsem sotva 10 ml mléka, je to normální?

ivulka4
19. pro 2014

Ahoj maminky, dneska jsem poprvé zkusila odstříkat mléko /po kojení/ ale odstříkala jsem sotva 10 ml /el.odsavačkou Medela/ . Nevím zda je to normální.
Dr mi řekla at to zkusím, malá hodně pláče, ale já nevím proč, podle mě to hlad není, ona má problém vždy usnout a už nevíme jak na to.
Malá neumí plakat, ona histericky řve až se ukolíbá na rukou, tak je to lepší. Ale strašně se už pronese a chytají mě záda, to asi maminky znáte ...
Už uměla krásně usnout v postýlce, ale po očkování se všechno "rozhašilo" a je plačtivá.
Děkuji předem za vaše zkušenosti a rady ... malá má 2,5 měsíce a už má 6,5 kg, porodní váha byla 4000g, takže myslím, že hlady netrpí ani nestrádá. Manžel do mě pořád hustí, že ji musím dokrmit, že určitě pláče hlady :-/ tak jsem z toho nesvá, nevím co dělám špatně ☹ doktorka zase říká, že hlady netrpí, že na příkrm je brzy, ale neumí mi poradit proč tak pláče, pořád si říkám, že je to asi normální, miminka pláčou, jenže malá řve histericky až se zalyká ,,,

sarinka_nevesta
19. pro 2014

Jestli chceš odstříkávat mlíko je lepší to zkusit před kojením, mimčo si pak vytáhne i to, co odsávačka ne. A co se týká toho pláče a chování, nepřemášlela jsi o šátku/ergonomickym nosítku? 😉

ivulka4
autor
19. pro 2014

Máme Ergo nosítko, ale vydrží tak 10 min a pláče. Nemůže si nějak zvyknout. Nechci odstříkávát, jsem raději když pije z prsu, ale když se vzteká ☹ ...

suzanna123
19. pro 2014

@ivulka4 já u dcery trávila veškerý čas tím, že jsem ji střídavě kojila a nosila (a zplna hrdla zpívala). Kdykoli jsem se ji pokusila dát do postýlky, začala řvát jako tur. Malý je pohodovější a spavější, ale taky má dny, kdy nemůže zabrat a musí se dokola kojit a nosit (a hlavně houpat a natřásat). U Julinky byl zlom někdy kolem 5. měsíce, kdy se dokázala trochu sama zabavit - dala jsem ji na hrací deku a byla spokojená. Doporučuji se s tím smířit a věřit, že je to jen dočasné a co se kojení týče, vykašlat se na doporučení ohledně frekvence a délky

majkoz
19. pro 2014

Jó to znám,náš benjamínek až modral,jak řval;)Neboj,to přejde,nám to přešlo po třetím měsíci..Váhu má krásnou,tak nevím,proč bys měla odstříkávat,jakože pro kontrolu?To je blbost..hlavně nepřikrmuj,hlady nepláče..My po očkování taky vždycky to měli rozhozený..nic jinýho,než utěšovat,chovat,mazlit,drncat,asi neporadim,ale bude to lepší,fakt!!Možná máte takovýho "prožíváčka"jako my,možná je to i bříškem,možná by pomohlo svázat do kukličky..Držim pěsti,ať je líp

lv
20. pro 2014

Jak dozrává mozek, ma moc vjemů, miliony informaci za den a pokud hystericky pláče večer, tak se tím uvolňuje ten přetazeny mozek..na to není nic, to přejde samo, obvykle po 3m /ehm me dcera trvala 18-22h denně do pul roku, věd mi, ze jsme zkusili vše/..hlad nemá, to by tak nepribirala..jo a kojila jsem a nikdy se mi nedařilo odstrikat víc jak 10-20ml..

vlocka1984
20. pro 2014

Také si myslím že hlad nemá. Mám doma také takového uřvánka. První 3.měsíce jsem nevycházela ven jak řvala. Kojila jsem po hodině, nosila v šátku, pouštěla vysavač na plné pecky aby u toho usnula. Po týdnu trápení v postýlce jsem si ji nastěhovala k sobě do postele abychom se obě alespoň trošku vyspaly. Malá má teď šest měsíců a konečně můžu říct že je to lepší. Zkoušela jsem všechno a nepomohlo snad pořádně nic. Něco zabralo na pár dní a pak zase něco jiného. Bohužel bych řekla že nezbývá než vydržet :(.

marecekavendulka
20. pro 2014

tak ono stejně nikdy neodstříkáš to,co vysaje dítě. já třeba odsaju pár kapek. Jinak pokud je plačtivá po očku,tak se domluv s doktorkou na odkladu očkování dalších dávek (lze to a nic tím neporušíš),aby se malá snáze dostala do klidu. Jinak jak psala @iv... nám výrazně pomohlo společné spaní.