holky odstavila jsem syna, ale pořád se mi tvoří mléko, za dva dny jsem měla úplně tvrdá prsa a strašně mě bolela, chci se zeptat co s tím. Přeci když budu odstříkávat tak budu podporovat tvoření ne?,
Kajdzas, já jsem s tím naštěstí problémy neměla!!! Ale kamarádka mi radila trochu odstříkat a pak si vzít klidně preventivně paralen!!!
Kajdzas, nebo si skoč na gyndu, existujou tablety na zástavu laktace.
jsou i homeopatika
Holky, když odstavujete dítě od kojení, co dáváte v noci? Čajíka nebo taky mlíko z flašky, mám z toho nervy už teď, během léta ho chci odstavit, ale je to hroznej kozomil, furt chce sát, v noci to je i 4x a přes den dost často ještě i teď. Rostou mu teprve zuby, takže ty noce nic moc, tak až narostou, tak chci ukončit kojení a jak dlouho to asi trvá, než přestane chtít, asi každý dítě jinak co. Vím, že vynechávat kojení postupně, ale u nás to teda vidím černě.
Kajzas, tvorba mléka je "hormonální" (mozková) záležitost, takže je důležitý, jak často saje miminko a né jak často odstříkáváš. Teď určitě odstříkávej, ať nemáš zánět ! 😉
Já teď zrušila už 2 kojení a taky odstříkávám až se ze mě kouří, ale už cítím, že se to zlepšuje.... 🙂
Ja nemam pri odstavovani tak starost o svoje prsa jako o Miri. Ta se z toho zblazni a nevyspime se asi tyden.
Kajdzas, zkus šalvějový čaj. Prsa odstříkávej jen do úlevy od bolesti ve sprše. Ten čaj ale zabírá dobře.