Zdravim,nedavno jsem sem davala prispevek, ze si nevim rady s odstavenim a dnes v noci maly vubec o matwrske mleko nejevil zajem a pres den jsem mu dokonce nurila ale moc toho nevypil. V noci se vsak casto budi, ale chce lahev. Driv jsem se ho snazila ucit na sunar a ted co jsem vyzkousela kravske mleko, tak nema zajem o matwrske. Jsem rada,ale je schopny za noc vypit pul litra mleka. Je to mozne? Prejde to nekdy? Pres den toho tolik nevypije jako v noci. Snazim se mu nabizet casto vodu a kolem 17. Hodiny mu davam i kravske mleko. Po koypani dostane sunar. Je to normalni?
tak jeden sunar před spaním a jeden k ránu, nebylo by to lepší, a kravské vynechat?
@1kristyna22 To asi ano,o to mi jde, ale nevim jestli nastygrik vydrzi celou noc. Budi se na mleko. Premyslim jak ho to odnaucit a fakt nevim...
jednu dávku v noci může. On se budit přestane až bude připravený, proč odnaučovat.
Je jeste maly, budit se ti v noci proste na lahev bude. Ja bych to nelamala
Ke svačině v půl 5 bych už nedala, pred spaním, 1 v noci (kdyby řval, tak 2x no 🙂 )
Ve 14 měsících kravské určitě ještě nedávej, radši jen ten Sunar.
@lv na dnesek spal krasne usnul o pul osme to dostal 180 ml sunaru, pak 23,30 kravske mleko 180, 2,30 kr. Ml 180 a pak o 5:30 150 kr. Ml. Ja pravenevim s tim sunarem pisou, ze doporucena denni davka je 420 ml. A nas Mata je faktnasoska... a to musim rict ze spal krasne jinak se budi po dvou hodinach... ☹ pres den pije velmi malo. Tedjsem mu zkousela udelat caj pro klidne spani a vypil tak mozna 10 ml. Pres den jen ucucavapo obede dostane 150 ml sunaru. Bez mleka neusne.
Stavicky nepije, caje nemusi. Jen vodu trochu pije. Mleko si nenecha ujit. Je to nas mlicnak. Jsem tehotna a ne uplne zdrava,tak jsem chtela uz odstavit, abych bylaaspon trochu pouzitelna. Protoze me to fakt uz hodne vycerpavalo. Dnes jsem se vyspala od porodu snad nejlip... Ja fakt nevim jak na nej. V noci jsem mu zkousela dat vodu, ale nechce. Rve dokud nedostane mleko.
A ja proste na to nemam silu ho celou noc hladit a utesovat,kdyz vim, ze chce lahev knuci a dozuva se.
Dělala bych to jako patrusa, i v noci Suanr,klidně slabší dávkování na 150ml vody 3 odměrky. Aby to bylo víc na žízeň než na hlad, ale kravské mléko nedávej. Je to fakt hodně brzy.
Ja maleho odstavila v noci po pul roce. Zacal se budit co hodinu a vyzadoval mleko. Bylo to silene!! Zacala jsem mu davat sladky caj na spani od sunaru a potom jsem presla na cistou vodu. Je dost hyperaktivni a velky jedlik. Veceri ma okolo 18 hod a kojim ho jen jednou za noc a to okolo 4-5 hod rano protoze se mi to zda do rana dlouho bez jidla. Kdyz se vzbudi nahodou driv tak dostane vodu. Nez si na to zvykl tak to trvalo dlouho asi 2-3 tydny..kdy chtel jen mleko a ja ho houpala na balone aby to zaspal..ale ted je to super spi vetsinou vkuse az do te 4-5 hod. A pak do 6-7 hod.
Myslim si ze ani nemusi byt opravdu hladny spis navykly..a potreba sat..tim se uklidnuje.
Na to mléko kravské je fakt brzy, vem si, kolik tedy doporučují sunaru = náhražky, a ty mu dáš tolik. Já vím, je to moc těžké, chápu to. Ubírání té sily mi přijde lepší..
Náš malej od roka a půl absolutně odmítal UM, tady to mámo máš a hotovo, lahvička letěla kam dohodil.
Kdybych se postavila na hlavu, neměla jsem šanci....
@magdalenax z niceho nic? Co pak pil misto um?
@bbibianca ahoj,já mám taky závisláka na mléku,a to mu jsou už dva roky 😉 Vždy má ráno a večer.Někdy si řekne i během dne,ale to mu už nedám 😊 a kravské dávám od 9měsíců,dceři jsem kravské dávala občas od roku a půl,jinak měla do 2,5let ještě mateřské 😊
@bbibianca pokud ma dite pestry jidelnicek,tak uz od roka um klidne mit nemusi. Muj malej mel ABKM. Mliko mi doslo a mel ABKM a specialni mliko jsme nedostali. Tak byl 2 mesice na ryzovem a pak uz mel jen normalni mliko a vodu. To kravske mleko bych takhle malemu diteti vazne nedavala,uvadi se,ze pro deti do 3 let neni vhodne. Malemu jsou 2 roky a samotne kravske mleko jeste nemel. Spis bych pri takovem mnozstvi um a toho kravskeho,co ted davate zkusila naucit na vodu ci nejakou tekutinu - vim,ze je to tezke,ja maleho "ucila" na vodu 3 mesice,ale zvladli jsme to
souhlasim s patrusou a hlavne bych tedy rozhodne nedavala takto malemu decku na piti kravske mleko, je to velka zatez ve smyslu prilis bilkovin, um je urcite lepsi, pokud uz nechces kojit, nedavno jsem se na to znovu ptala doktorky a potvrdila mi, ze pro deti do tri let je kravske mleko zbytecna zatez pro ledviny, pricemz problemy muze mit ve ctyriceti, ne ted... drzim palce, ale kravske mleko fakt ne
Kravské je myslím lepší dávat až nad 2r, aby v noci vypil půl litru, to je dost.. co a kdy večeří? (Že má v 5 mliko, před spaním další, snažila bych se to odbourat, nahradit).