Odstavení - v noci se budí co 2 hodiny na Sunar a kojení

bbibianca
8. říj 2016

Zdravim, maleho se snazim odstavit, ale zatim nam to nejak nejde. Mel jiz 13 medicu pres den je kojeny jen jedenkrat a to odpoledne v podvecer. S tim jsem spokojena. Vecer po koupani pred spanim dam sunar a pak se mi budi co dve hodiny celou noc. Po pul noci nebo nad ranem to nedavam a dam mu radeji prso. U prsa vydrzi i hodinu, tak zase delam sunar jak me to prestsne bavit. Uz jsem zoufala. Prosim tedy o radu co s tim. V noci je schopny vypit i pul litra sunaru + kojeni...

bbibianca
autor
8. říj 2016

Pres den mu davam k piti. Odu obcas dostane neslazrny detsky caj. Pres noc vypije mnohdm vice jak v noci. Usina v postul e ale v noci az mi dojde trpelivost ho vetsinou presuneme do posteld. Ten sunar me jednou zabije a to v brisku mam skvrbe cislo dve...

olga_
8. říj 2016

@bbibianca S kombinací UM a kojení nemám zkušenost, ale napadá mě - jak to má přes den s jídlem? Nedohání to v noci?

bbibianca
autor
8. říj 2016

@olga_ moc toho nesni ani nevypije,alenevim jak do nej pres den dostat jidlo

olga_
8. říj 2016

@bbibianca Ono se nevyplatí z dlouhodobého hlediska do jídla moc nutit. Děti mají svoje tempo. 13 měsíců není moc. Do 12 jsou to pořád přece jen kojenci...
Můj syn je teď dvouleťák a stále kojím. Rozjedl se pořádně tak v 15 měsících. Kojím ale na požádání, tohle jsem neřešila.
Netlačila bych ale moc na pilu. Co třeba zkusit kojit na to požádání, může v tom mít zmatek. Když se oba zklidníte, může to být za dva měsíce zase úplně jinak...

xyz1zyx
8. říj 2016

V noci mu proste nic nedavej. Snqz se ho uspat jinak. A potom muzes klidne kojit pres den i vecer. Syn ma 2 roky, porad kojim, ted uz jen vecer. V noci jsem mu asi pred pul rokem uz nedala mleko, asi behem tří noci si zvykl a kojila jsem jen nad ranem a ted uz ani to ne.
Co se tyce najedeni ditete pred spanim - tak to nema zadny efekt...spaval mi stejne at byl najedeny hodne nebo malo.

karlajasmine
8. říj 2016

Tak problem bude v tom, ze ti pres den neji a nepije.. pak to dohani v tu noc. Osobne bych zacala omezovat nocni kojeni az ve chvili, kdy budes mit jistotu, ze mas najezene a napite dite. Ja ted kojeni taky omezuju (syn 11 mesicu), ale on ji 5x denne (snidane, svacina, obed, svacina, vecere), neustale pije vodu a ma hodne procurane plinky pres den. Tak ted kojim vecer pred spanim, v noci zatim na pozadani ale mam v planu ho v roce uspavat jinak. Kdyz ho uspavam pres den, tak houpu a chovam v naruci s pustenou hudbou a na mliko si ani nevzpomene. Ale kdyby mi pres den nic nejedl a nepil, tak bych se zamerila hlavne na to.
Pokud mu chutna sunar, zkus mu ho delat casteji pres den? Stridat to s vodou nebo s cajem? Ja synovi nabizim piti pres den hodne casto, nenutim, ale proste nabidnu kdyz jsme venku, kdyz jsme doma.. kdyz si hrajeme.. nabidnu ''jen tak mimochodem'' nebo tak, ze se napiju ja a pijeme spolu. A s jidlem bych zkousela, co mu chutna, nenutila, jedla spolecne u stolu s nim, zkusila treba jestli bude lip jist, kdyz bude mit v ruce lzicku taky nebo se krmit sam... Proste se zamer na to a pak v noci nebude mit co dohanet 🙂

bbibianca
autor
8. říj 2016

@xyz1zyx tak to bude boj. Kdyz bufe nejhur tak zkusim dat cistou vodu. No snad se zase nebude budit co dve hodiny na vodu.

xyz1zyx
8. říj 2016

@bbibianca drzim palce 🙂 ja jsem ho vudy uspala skakanim na balonu. Slo to pekne a jeste jsem mu vysvetlovala ze mlecko v noci není, ze se musi spinkat, ze vsechna zviratka slinkaji v noci atd 🙂

bbibianca
autor
9. říj 2016

Tak vcera v osm usnul se sunarem, v devet se vzbudil a becel az do deseti, nakonec usnul a vzbudil se o pul noci to dostal lahev a spal az do pul ctvrte. Divocil az do peti kdy jsem mu dala prso, tedy ranni kojeni a spal az do pul osme. Myslim, ze to nebylo az tak hrozne snad to dnes nebude horsi a bude to cim dal lepsi.

anna2001
9. říj 2016

Zdravím Vás maminky a zároveň prosím o radu..synovi je 8 týdnů a máme problémy s papàním..problém nastal hned druhý den po porodu..rodila jsem v Anglii císařem a druhé den nás pustili domu z nemocnice.v porodnici jsem začala kojit bez problémů ale doma jsem na tom byla já sama oč špatně nedokázala jsem vstát s postele a pořádně napojit malého pro velké poporodní komplikace.Byla u mne moje máma a obě sme byly s toho zoufalé..dítě bylo hladové a hrozně brečela tak jsme mu začali dávat umělé mléko..po pár dnech jsem zase začala s kojením ale už nastal problém malý se nedokáže nasýtiť z mého mléka a nasýtiť se jenom s fľašky ale vyžaduje i prso..když mu dám prso i hodinu je pořád stejně hladový a chce flašku a ještě i z mého mléka zvrací a to po každém kojení zrazene mléko..přemýšlím o odstavení a nechat jenom umělé mléko konkrétně nutrilon ale trhá mi to srdce když vidím je si vyžaduje prso a uklidní se u toho..prosím poraďte. Děkuji

bbibianca
autor
9. říj 2016

@anna2001 ja buch vydrzela u toho kojeni, pokud mate moznost aby se o vas bekdo staral tak se venujte jen kojeni. Pujde to. Mleko neni slabe. Bud je ho malo nebo peoste neni a pokud nejake je tak castym prikladanim se bude vytvaret vice a vice. Musite vytrvat. Je dobre pit meltu nebo caro je to na podporu laktace a taky hodne caste tuleni treba v posteli. Pomaha to. Spite spolu a bidte v neustalem kontaktu.😉 pujde to. Sunar bych zrusila nebo snizovala davky do uplneho ukonceni.

bbibianca
autor
9. říj 2016

@anna2001 a ircite se neomezujte v jidle. Dulezity je plnohodnotny jidelnicek. Rika se, ze i polevky, jak vyvary, tak zeleninove zasmazene jsou vhodne behem kojeni.

xyz1zyx
10. říj 2016

@anna2001 no cim vic bude na prsu, tim vic budete mit mleka. Tím, ze dostane flasku s um pujde pomalu ale jiste kojeni pryc.... Chtelo by to laktacni poradkyni, zkuste je kontaktovat zde: http://www.mamila.sk/
Urcite vam poradi, bud po telefonu nebo mailem, prip daji kontakt na nekoho v anglii pobliz vas... Je skoda koncit s kojenim, ze zacatku problemy byvaji, chce to obrovskou trpelivost ale jde to jeste zachranit.
Stejne nechapu to anglicke zdravotnictví,jak nekoho takhle pusti po cisari domu... At si kazdy nadava na české zdravotnictví jak chce, ale tady je pece o rodicky perfektni..

anna2001
10. říj 2016

Moc Vám děkuji a s tím zdravotnictvímám plně souhlasím...české zdravotroctví se nic nevyrovná 🖒

bbibianca
autor
15. říj 2016

Holky, tak zlepseni se nekona dnes v noci jsem selhala a temer na kazde zaknourani mu dala prso nebo sunar. Pomoooc. Asi se brzy zblaznim.

karlajasmine
16. říj 2016

@bbibianca tak asi má prostě hlad a žizen.. Dokud nebude dobře jist a pit pres den tak to v noci potrebuje.

bbibianca
autor
16. říj 2016

@karlajasmine muslite, ze to prejde? V kvetnu cekame druhatko, tak bych rada aby se do te doby naucil spat celou noc ve sve posteli a pokojicku, kterou dostane k Vanocum. Nyni ma 13. Mesicu.

olga_
16. říj 2016

@bbibianca Přijde mi důležité netlačit na pilu, aby se toho po něm najednou nechtělo kvůli druhátku nepřiměřeně moc oproti jeho přirozenému tempu... Můžou přijít bloky a vše se zhoršit. To dítě to vycítí.

bbibianca
autor
31. říj 2016

Holky, tak jeste jsme kojeni nezrusili. Ted jsem zacala misto kojeni davat mleko kravske a vubec nic se nezmenilo. Stale se budi po dvou hodinach. Uz silim.kdyz vceravypil pul litra mleka za noc plysjsem mu dala i prso protoze jsem to psychicky nevydrzela. Chci ale s kojenim uplne skoncit a nechci aby se mi budil v noci na nleko. ☹

kika_21
31. říj 2016

@bbibianca Já bych nehrotila to spaní sám v pokojíčku už teď.My jsme to vyzkoušeli až za pochodu-když jsme zjistili, že s novoroz. dcerou syn nemůže spát, spal v jiné místnosti. Neřeším dopředu. Zdá se, že chce být s mamkou v kontaktu, je ještě malý-chápu, nemůžeš se nechat strhat-ale asi bych nechala zatím jen kojení, bohatě a zdravě bych jedla, příp. nějaký doplněk stravy na doporučení dr.

bbibianca
autor
1. lis 2016

Vecer jsem si zalepila prso po koupani. Malemu jsem po koupani pred spanim udelala180 ml sunaru a vzbudil se az ve 23:40 tak jsem mu dala lahev a pak se zacal budit casteji. Dostsl dalsi lahev a ve 4:20 jsem nevydrzela odlepila naplast a dala mu prso protoze me strasne bolelo. Potom v sest jeste jednou a ted cekam az se vzbudi. A pujdeme snidat. Nevim jestli s tim mlekem v noci je to spravna volba. Zkousi. Vsakvodu, ale tu nechce.
Myslite, ze jsme nadobreceste s ukoncenim kojeni?