Odstavení - mléko po týdnu

28. črc 2021

Prosím o radu. Před týdnem jsem odstavila 3mes miminko, měla jsem málo mléka a nic mi nepomohlo (prosím o tomto bych tady nedebatovala, fakt jsem zkusila vše a bezuspěšně, takže jak se rozkojit poradit nepotřebuju). Kombinace MM a UM munedělala zjevně dobře, po MM vždycky plakal hlady nebo zvracel, měl bolesti a vždycky jsem ho tim štipcem co si vytáhnul akorát tak rozdráždila, takže jsem kojit přestala úplně. Je to už týden. Prsa už se nenalívají (stejne se teda nikdy moc nenalívaly), jen občas cítím takové pnutí.... Ted jsem si zkoušela zmáčknout prsa, jestli mi z nich něco teče a koukám, teče mi z nich ted mléko docela dost...... Jsem myslela, že jakmile se odstaví, tak se mléko přestává tvořit a už mi z nich nebude nic téct, nebo jak to je? děkuju

kosi_cek
28. črc 2021

Prsa jsou aktivována porodem, je jedno jak dlouho žena kojí, nemusí úplně vyschnout celé roky, ale jistě se to časem přinejmenším hodně sníží.

jjasmina
28. črc 2021

Mleko se i tak muže tvořit ještě dlouho. Zkuste nějake homeo nebo u dr leky na zastaveni laktace, ale to jsou slušne drijaky

sugarplum
28. črc 2021

Ja si mliko z prsou vymackla jeste rok po odstaveni 😅

zrzeckas
28. črc 2021

Plne chapu tvoji situaci..... Jestli ti prijde, ze ti mleko tece dost, tak kontaktuj dr, co na zastaveni laktace.... Jinak mleko ti muze tect dlouho, cetla jsem, ze i rok po odstaveni se neco vymackne.... A asi byvh kontaktovala dr, aby ti mleko nedelalo problem s prsy.... Treba ti rekne jeatli masirovat ve sprse aby netvrdlo a tak..nebo bycj se optala holek tu, jestli pri odstaveni se nejak i hlidaly nebo tak.... Ja ostavila obe deti brzy jedno driv jedno pozdeji, ale mleka jsem mela malinko.. U druheho a onemocnenim se zastavila laktace, takze jen par kapek jsem ze sebe sem tam dostala

zuzekk
28. črc 2021

Známé se spouštělo mléko i po dvou letech, jen slyšela plakat mimino..