Odstavení kojení, mám si vzít prášek?

kaimic
10. črc 2016

Maminky, co je lepší při odstavení kojení? Mám si vzít prášek? A jak to zvladly vaše děti? Já mám zavisláčka a celkem se toho bojim...

nov.tere
10. črc 2016

Já se zeptát jen ze zvědavosti proč chceš odstavit od kojení. Jinak buď gynekolog dá prášek a nebo můžeš nedávat dítko k prsu a odstříkat jen do úlevy a za pár dnů se mléko přestane tvořit a ještě stáhnout hodně prsa

kaimic
autor
10. črc 2016

Tam malému je už rok. A teď s tím kojením je to hrozný. On se mi každou chvíli sápe k prsu. Venku mě vysvléká a hystericky pláče. Chce třeba během hodiny 3x....a jen fňuká...a když je s přítelem a ja nejsem v dohledu,ta je úplně v pohodě a pije čajík...

nov.tere
10. črc 2016

@kaimic ale to mi dělá syn taky jakmile jsem s ním tak by nejradši aby prsa byli pořád venku :D je teda fakt že nám je 8 měsíců. 🙂

kaimic
autor
10. črc 2016

Další problém je,že i od dr. budu mít doporučeno přestat. A to skrz léky. Mám hyper.štítné žlázy. Jinak malej by chtěl být také stále u prsa..a to se nedá. Jsem ráda,že jsem kojila takhle dlouho,ale tohle si myslím,že už je až závislost.

naste
10. črc 2016

@kaimic Pokud chceš opravdu odstavit, tak nejlepší řešení je poslat malého s tatínkem na pár dnů k babičce, tam si na kojení ani nevzpomene, A až se vrátí, tak když si vzpomene, tak už musíš vydržet nedat. Jinak gynekolog ti napíše prášky na 3 dny a jak už tady bylo napsáno ,odstříkat jenom do úlevy, hodně těsnou podprsenku, led. Když budeš s malým, budeš ostavovat hodně těžko a určitě s vydatným řevem.

citun
10. črc 2016

Na gyndě ti napíše prášek. Já si musela zalepit bradavky náplastí ale malému už byli skoro tři roky, tak si nechal vysvětlit, že má maminka bebínko 😉

kaimic
autor
10. črc 2016

Je mi jasné,že až budu odstavovat,že nebudu moci být s ním. To je pošlu k babičce. Naučila jsem ho i že večer usíná s tatínkem. A to funguje bez prsa. Me zajímalo jak je to s tím práškem. To se ten prášek bere tedy 3 dny ju?

kaimic
autor
10. črc 2016

@citun jasny..ja to malemu tezko ted vysvětlím. Budu muset jedine zmizet z dohledu ☹ a ted uz fungujete normálně bez prsu ju?

kaimic
autor
10. črc 2016

Jeste se zeptam..nemate zkusenost s vecernim kojenim? Probouzi se mi po 2 h a chce prso, jak pomalu tohle odbourat? Zkousela jsem dat flasku s pitim,ale to nechtel...zatim bych to chtela jen trosku omezit...

anniesfibis
10. črc 2016

@kaimic podle mne dite vi, proc potrebuje prso..vzit mu jeho potrebuju radeji zvazte (nasledky na jeho psych. si ponese cely zivot)

naste
10. črc 2016

Možná dokonce jenom 2 dny. Nejlépe je brát půl tbl. po 12 hodinách a jmenuje se Dostinex. Ale musí ti ho napsat doktor, není volně prodejný, jsou to hormony.

naste
10. črc 2016

@anniesfibis To by bylo doživotně postižených.

kaimic
autor
10. črc 2016

@anniesfibis ja mu ho nechci brát protože já chci..ale take ze zdravotnich duvodu..pokud mi zesily leky,tak u nich se kojit nesmí...tak mi poradte co s tim...?

anniesfibis
10. črc 2016

@naste taky je...tolik lidi s depresemi, uzkostmi a pod. nestaci?

kaimic
autor
10. črc 2016

@naste dobře, dekuji za radu..zeptam se na gynekologii na to...

anniesfibis
10. črc 2016

@kaimic to samozrejme chapu..neberu leky, tedy zkusenost nemam...reaguji jen na tu jeho potrebu mit prso

karlajasmine
10. črc 2016

Neodsuzovala bych nekoho, kdo v roce odstavi... ja taky planuju v roce odstavit, protoze chci druhe dite (z mnoha duvodu chci deti co nejbliz za sebou) a nepatrim k lidem, kteri muzou otehotnet pri kojeni.. Milovane dite rozhodne nebude odstavenim v roce trpet, pokud to matka udela postupne a citlive. Laska se diteti da vyjadrit mnoha jinymi zpusoby, a pokud ma dite vsech ostatnich potravin a tekutin dost tak mu to MM chybet zas tak nebude.
Nevim.. ja s tim nastesti asi problem mit nebudu, protoze muj syn pres den prso ani moc nechce, musim mu ho nutit, jinak si ani nevzpomene, a v noci taky moc ne.. kdyz mu ho dam tak pije ale kdyz ne tak usne i jinak.

anniesfibis
10. črc 2016

@karlajasmine nikoho neodsuzuju...ale pokud ji dite tolik chce prso, pak prece resenim neni mu ho vzit (zdrav.stranka je vec druha)

23363
10. črc 2016

Já bych se mu snažila vysvětlit pojmy "je" a "není". Na hračkách, na jídle... Na čemkoliv, co vás napadne... A pak bych mu prostě řekla, že mlíčko není... Nadávala bych ho od sebe pryč, byla bych s ním, aby věděl, že o mě nepřišel... Přidala bych mazlení, nošení... Ale trvala bych na tom, že mlíčko není... Děti nejsou hloupé, dokáží chápat dost rychle, ale dokáží být taky dost vyčůrané... 🙂

naste
10. črc 2016

@anniesfibis A ty myslíš, že to je tím, že jim vzali v roce prso? A co když vezmou dítěti dudlík, taky z toho má doživotní následky?

naste
10. črc 2016

@23363 Já myslím, že roční dítě je na vysvětlování příliš malé. A proč by měl přicházet o maminku, když s ní pár dní nebude?

kytkatka
10. črc 2016

Na zastavení laktace se doporučuje šalvěj a mata, vyzkoušeno nemam, zatím kojím.

anniesfibis
10. črc 2016

@naste ano, myslim, ze je to jedna z nejdulezitejsich věci - moznost dítěte si rozhodnout o tom, kdy se vzda této sve potřeby dudlik není potřeba, ...dudlik je siditko). Samozrejme to není jen prso, ale rekla bych, ze to je opravdu dost zasadni potřeba.

astyna
10. črc 2016

@anniesfibis

v tom je ten problém - pro to dítě to nikdy nebude na obtíž, tak proč by se odstavilo samo?

23363
10. črc 2016

@naste Mně to tak příjde. Nemyslím si, že dítě bude mít doživotní trauma protože bude pár dní - hodin bez matky. Jen pro některé děti, je to opravdu trauma a konec světa, že nedostanou prso. A příjde mi jednodušší, že je s ním máma a ta mu to mléko nedá. Když je s někým jiným, tak je to logické, že mléko nemá. Na vysvětlování je možná roční dítě malé, ale třeba za dva, tři měsíce už to bude chápat.

anniesfibis
10. črc 2016

@astyna kolik znate deti, co se kojilo dyl? Kazde se jednou odstavi, nebojte :D

kaimic
autor
10. črc 2016

@23363 a to je ono...muj malej kdyz nejsem s nim tak je s babickou nebo tatinkem strasne hodný. Nekňourá, krásně pije cajicek a na prso si ani nevzpomene..ale jen co ukazu,hned knoura,chce na ruku a hned prso..snažila jsem se s nim jen mazlit, delat blbosti,ale vzteka se a chce prso...

astyna
10. črc 2016

@anniesfibis

ano to souhlasím 🙂 jen někdy je potřeba to trošku víc "vysvětlit". Ségra kojila sice sem tam, ale neteř to vyžadovala, asi do 4.roku. Bylo jí to už nepříjemné, ale malá Ela ne a ne to pochopit...na štěstí jí nyní už v 14 letech nekojí :D

anniesfibis
10. črc 2016

@astyna no každý dite ma svůj vek..co chcete vysvětlovat, proste to ještě potřebuje :D jen at si daj, kazdej jednou prestane pit z prsu :D

naste
10. črc 2016

@23363 Ano, ale jen do věku, kdy to má jako jedinou výživu. Potom už je to jenom zvyk, utěšovadlo, jako má nekojené dítě dudlík. A dítě. které má dudlík se ho také nerado vdává