Maminky, co je lepší při odstavení kojení? Mám si vzít prášek? A jak to zvladly vaše děti? Já mám zavisláčka a celkem se toho bojim...
Tam malému je už rok. A teď s tím kojením je to hrozný. On se mi každou chvíli sápe k prsu. Venku mě vysvléká a hystericky pláče. Chce třeba během hodiny 3x....a jen fňuká...a když je s přítelem a ja nejsem v dohledu,ta je úplně v pohodě a pije čajík...
Další problém je,že i od dr. budu mít doporučeno přestat. A to skrz léky. Mám hyper.štítné žlázy. Jinak malej by chtěl být také stále u prsa..a to se nedá. Jsem ráda,že jsem kojila takhle dlouho,ale tohle si myslím,že už je až závislost.
@kaimic Pokud chceš opravdu odstavit, tak nejlepší řešení je poslat malého s tatínkem na pár dnů k babičce, tam si na kojení ani nevzpomene, A až se vrátí, tak když si vzpomene, tak už musíš vydržet nedat. Jinak gynekolog ti napíše prášky na 3 dny a jak už tady bylo napsáno ,odstříkat jenom do úlevy, hodně těsnou podprsenku, led. Když budeš s malým, budeš ostavovat hodně těžko a určitě s vydatným řevem.
Na gyndě ti napíše prášek. Já si musela zalepit bradavky náplastí ale malému už byli skoro tři roky, tak si nechal vysvětlit, že má maminka bebínko 😉
Je mi jasné,že až budu odstavovat,že nebudu moci být s ním. To je pošlu k babičce. Naučila jsem ho i že večer usíná s tatínkem. A to funguje bez prsa. Me zajímalo jak je to s tím práškem. To se ten prášek bere tedy 3 dny ju?
Jeste se zeptam..nemate zkusenost s vecernim kojenim? Probouzi se mi po 2 h a chce prso, jak pomalu tohle odbourat? Zkousela jsem dat flasku s pitim,ale to nechtel...zatim bych to chtela jen trosku omezit...
@kaimic podle mne dite vi, proc potrebuje prso..vzit mu jeho potrebuju radeji zvazte (nasledky na jeho psych. si ponese cely zivot)
Možná dokonce jenom 2 dny. Nejlépe je brát půl tbl. po 12 hodinách a jmenuje se Dostinex. Ale musí ti ho napsat doktor, není volně prodejný, jsou to hormony.
@anniesfibis To by bylo doživotně postižených.
@anniesfibis ja mu ho nechci brát protože já chci..ale take ze zdravotnich duvodu..pokud mi zesily leky,tak u nich se kojit nesmí...tak mi poradte co s tim...?
@naste taky je...tolik lidi s depresemi, uzkostmi a pod. nestaci?
@kaimic to samozrejme chapu..neberu leky, tedy zkusenost nemam...reaguji jen na tu jeho potrebu mit prso
Neodsuzovala bych nekoho, kdo v roce odstavi... ja taky planuju v roce odstavit, protoze chci druhe dite (z mnoha duvodu chci deti co nejbliz za sebou) a nepatrim k lidem, kteri muzou otehotnet pri kojeni.. Milovane dite rozhodne nebude odstavenim v roce trpet, pokud to matka udela postupne a citlive. Laska se diteti da vyjadrit mnoha jinymi zpusoby, a pokud ma dite vsech ostatnich potravin a tekutin dost tak mu to MM chybet zas tak nebude.
Nevim.. ja s tim nastesti asi problem mit nebudu, protoze muj syn pres den prso ani moc nechce, musim mu ho nutit, jinak si ani nevzpomene, a v noci taky moc ne.. kdyz mu ho dam tak pije ale kdyz ne tak usne i jinak.
@karlajasmine nikoho neodsuzuju...ale pokud ji dite tolik chce prso, pak prece resenim neni mu ho vzit (zdrav.stranka je vec druha)
Já bych se mu snažila vysvětlit pojmy "je" a "není". Na hračkách, na jídle... Na čemkoliv, co vás napadne... A pak bych mu prostě řekla, že mlíčko není... Nadávala bych ho od sebe pryč, byla bych s ním, aby věděl, že o mě nepřišel... Přidala bych mazlení, nošení... Ale trvala bych na tom, že mlíčko není... Děti nejsou hloupé, dokáží chápat dost rychle, ale dokáží být taky dost vyčůrané... 🙂
@anniesfibis A ty myslíš, že to je tím, že jim vzali v roce prso? A co když vezmou dítěti dudlík, taky z toho má doživotní následky?
Na zastavení laktace se doporučuje šalvěj a mata, vyzkoušeno nemam, zatím kojím.
@naste ano, myslim, ze je to jedna z nejdulezitejsich věci - moznost dítěte si rozhodnout o tom, kdy se vzda této sve potřeby dudlik není potřeba, ...dudlik je siditko). Samozrejme to není jen prso, ale rekla bych, ze to je opravdu dost zasadni potřeba.
v tom je ten problém - pro to dítě to nikdy nebude na obtíž, tak proč by se odstavilo samo?
@naste Mně to tak příjde. Nemyslím si, že dítě bude mít doživotní trauma protože bude pár dní - hodin bez matky. Jen pro některé děti, je to opravdu trauma a konec světa, že nedostanou prso. A příjde mi jednodušší, že je s ním máma a ta mu to mléko nedá. Když je s někým jiným, tak je to logické, že mléko nemá. Na vysvětlování je možná roční dítě malé, ale třeba za dva, tři měsíce už to bude chápat.
@astyna kolik znate deti, co se kojilo dyl? Kazde se jednou odstavi, nebojte :D
@23363 a to je ono...muj malej kdyz nejsem s nim tak je s babickou nebo tatinkem strasne hodný. Nekňourá, krásně pije cajicek a na prso si ani nevzpomene..ale jen co ukazu,hned knoura,chce na ruku a hned prso..snažila jsem se s nim jen mazlit, delat blbosti,ale vzteka se a chce prso...
ano to souhlasím 🙂 jen někdy je potřeba to trošku víc "vysvětlit". Ségra kojila sice sem tam, ale neteř to vyžadovala, asi do 4.roku. Bylo jí to už nepříjemné, ale malá Ela ne a ne to pochopit...na štěstí jí nyní už v 14 letech nekojí :D
@astyna no každý dite ma svůj vek..co chcete vysvětlovat, proste to ještě potřebuje :D jen at si daj, kazdej jednou prestane pit z prsu :D
Já se zeptát jen ze zvědavosti proč chceš odstavit od kojení. Jinak buď gynekolog dá prášek a nebo můžeš nedávat dítko k prsu a odstříkat jen do úlevy a za pár dnů se mléko přestane tvořit a ještě stáhnout hodně prsa