Ahojky mám 17,5 měsíční holčičku a stále kojím, kojení je vlastně naše uspávací metoda. Teď kojím kolem poledního a večer před spaním, ale to ještě vyžaduje i v noci, někdy více někdy méně. Spí s námi v posteli. Teď asi 14 dni jak když cítí že bych chtěla přestat kojit nebo to aspoň snížit tak si mě chytne a celkem fest je přisata u prsa. Opravdu bych chtěla přestat ale úplně se děsim těch hysterickych scén když ji prso nedam. Jinak není t
o dítko co by se mi přes den cpalo do výstřihu.
A teď poraďte jak na ni ? Přemýšlela jsem o homeopatii nebo dokonce o lécích na zastavení laktece. Říkala jsem si že kdyby zjistila že z prsa nic neteče že y to bylo snazší, no jo ale to ani k lékům ano k homeopatikm už nemám dávat k prsu že jo?
Já už si fakt připadám jak debil který není schopny rict na konec.uz žádné kojení.
Moc děkuji
Možná budu mít i doplňující otázky 😉
Poraďte jaký kolikliv trik nebo zkušenost. S
@katkamlbl já jsem se taky bála co bude a odstavovala jsem ve stejném věku..nejlepší je podle mojí zkušenosti postupně, nejdřív odbourávat ty nejmíň důležité doby kojení..u nás to trvalo cca měsíc a nakonec nám zbylo jen kojení večer před spaním a to jsem jí nahradila UM a ležela s ní v posteli..proběhlo to v pohodě😉
@katkamlbl ja jsem odstavila sice v necelych 20 mesicich, ale snad rada pomuze. Syn se teda mleka dozadoval i pres den, takze v tom pripade jsem se snazila odvest pozornost k necemu jinemu. Ale to snad u vas bude v pohode, kdyz pises, ze detatko do vystrihu neleze 🙂 pak jsem zacala odbouravat kojeni u odpoledniho uspavani. Zacala jsem maleho davat na odpo spani do kocaru, tam nastesti nemel problem usnout. Mezitim jsem se ho snazila privyknout na UM (asi tu spousta maminek napise, ze to bylo zbytecne, ale ja jsem mela sve duvody, proc jsem se tak rozhodla). Po tydnu, kdy nemel mliko pres den, jsem ho dala spat do postylky s flaskou UM, plakal, ze chce prso, ale nebylo to nic hrozneho, po 20 minutach usnul. Po snad trech dnech jsme zkusili stejnym stylem uspavat i vecer a nedat v noci. Taky byly slzicky, ale uprimne - cekala jsem to o hodne horsi. Za tri ctyri dny bylo vse v pohode. Drzim pesti, at to i u vas projde hladce. A jak psaly maminky shora, nejdulezitejsi je tve rozhodnuti a neustupnost.
jako moderátorka laktační poradny bych ani nemohla doporučit odstav, jelikož Světová zdravotnická organizace doporučuje kojit do 2 let. Ze zkušeností se stejně starým dítětem nám kojení tolikrát pomohlo zmírnit nebo zkrátit infekční onemocnění, stále je to důležité pro její imunitu. To, že se dožaduje prsa najednou častěji je tím, že to prostě vycítí, že to chcete utnout a ona ještě není připravená.
Léky na zastavení laktace se (pokud vím) dávají jen ze závažných důvodů - např. kvůli nasazení léčby neslučitelné s kojením. Jelikož jsou dost silné a taky mají vedlejší účinky atd. atd. Ale záleží, jakého máte gynekologa, moje by toto určitě předepsat nechtěla a poradila mi postupný odstav.
Za normálních okolností je tato frekvence kojení (na odpolední spánek a na noc) malá, pravděpodobně se bude schopna odstavit sama nebo to lépe pochopí až bude o kousek starší, ale když cítí, že se tlačí na pilu, bude se bránit a chtít prso častěji.
@katkamlbl Nevim, jak je to s těmi “tvrdsimi” leky, ale homeopatika podle me rozhodne nezafungujou tak, ze by mleko fakt úplně přestalo téct.
Nicméně ja taky odstavovala v tomhle veku, kojila zhruba stejne. Taky jsem z toho mela hrůzu dlouho dopředu, protože jsem netušila, jak dceru bez prsa uspim. Nakonec jsem se odhodlala - to je myslím dost posdstatne, odhodlat se, to dite nesmí cítit pochyby. A proste jsem řekla, ze maminka uz mlicko nemá a vytrvala jsem. Byl brek a křik, ale tulenim u me nakonec usnula. Druhy den uz to bylo lepsi a treti den uz se prsa nedozadovala. Držím palce.