Odstavení 11měsíčního dítěte, čím mám začít?

terkaoli
28. čer 2016

Dobrý den, chci odstavit 11 měsíčního chlapečka. Kojím ho ráno, večer a tak 2 krát v noci- ale to už je spíš takové podudlání. Čím mám začít? Přemýšlela jsem, že nahradím večerní kojení? Nejvíc potřebuje kojení v noci- jak odmítnu, hodně hodně křičí. Děkuju za rady.

andelka
28. čer 2016

Já jsem rušila kolem toho 1 roku vždycky noční kojení (během dvou dnů nebylo třeba a ani nebyl extra řev, zkoušel to jen první noc a část druhé). Nechávala jsem ranní a večerní.V noci jen voda (bylo to v létě, ale většinou se vzbudili a napili jen jednou, nebo vůbec)

bajana
28. čer 2016

Zacala by som nocnym kojenim a rano a vecer by som ponechala este dlho. Otehotnela som, ked mala dcera 8m, do mesiaca- dvoch sa odstavila, ale UM zacala skoro odmietat a v 16m bola uplne bez mlieka, co sa mi zda strasne skoro.

pkolin
28. čer 2016

Nevím, jaké máte důvody, že chcete malého odstavit, přijde mi to brzo a je to škoda, tedy teď mluvím o kojení přes den, ale to je vaše rozhodnutí. V noci jsem odstavovala kolem 10 měsíce, takže určitě začít tím nočním kojením, když se malý vzbudí, prostě mu prso nedejte, musíte to vydržet ☹ ale většinou je to otázka pár dní (u nás asi 10 dní) a pak se vyspíte celou noc. Ráno a večer bych kojení nechala, malý je už dost velký a bála bych se, že si nevezme lahvičku a budete bez mléka úplně, což je brzo. Odstavení přes den bych řešila nejdříve kolem 18 měsíců věku a nebo až se dítko odstaví samo (to byl náš případ v 17 měsících)

jjustyna
28. čer 2016

Musíš se "domlouvat" s chlapečkem. Tady ti nikdo neporadí, musíš to udělat tak, aby sis nedělala peklo se synem. Já jsem třeba prvního odstavovala tak, že přes den nebo ráno a večer jsme rozptýlila hračkou, jídlem, flaškou, v noci prostě nedala a šlo to. Syn se nechal "oblbnout" a na prso zapomněl. Teď mám 13ti měsíční dceru a když se rozhodne, že ona se jde kojit, tak můžu skákat i po hlavě, ona mě drží zubama za tričko a nepustí, dokud nedostane. Budu muset najít jiný způsob jak ji omezit.

temper
28. čer 2016

@terkaoli evidentne neni zraly na odstav, 11m je opravdu jeste hodne brzo. Zvazte svoje rozhodnuti.

temper
28. čer 2016

@pkolin "musi to vydrzet" .. nezlobte se, ale to je sileny! jenom kvuli pohodli maminky "musi" dite neco vydrzet? a co jeho potreby? kdyz evidentne place a kojeni je pro nej dulezite? kojeni neni totiz jen o uspokojeni hladu nebo zizne.

mysonek
28. čer 2016

@terkaoli a pije Ti umělé mléko? Já první dceru odstavila také v 11 měsících, hodně se budila v noci. Zkusila jsem jí dát na noc Sunar z lahve, chutnal jí, tak jsem postupně přestala kojit a dávala jen ten sunar. Během pár dní spala celou noc. Mladší dceři je rok a odmítá umělé mléko, jak vidí lahev s bílým obsahem tak řve, tak zatím kojím.

pkolin
28. čer 2016

@temper Psala jsem, že maminka to musí vydržet, ne miminko, a tím jsem myslela, že se miminko bude bude často budit a to musí maminka vydržet, nikdy bych miminko nenechala dlouho plakat, většinou stačí miminku maminky přítomnost, hlad nemá, stačí pomazlit a miminko zase usne, jen se často budí, než si zvykne, že kojení v noci nebude. Chápu, že kojení není jen o jídle, také jsem psala, že bych tak malé dítě ještě neodstavovala, jsem velký zastánce kojení. Ale to jde i přes den a v noci se má miminko naučit spinkat, jde i o jeho spánek....

temper
28. čer 2016

@pkolin nocni kojeni ma i vyznam v navazovani spankovych cyklu, to deti neumi.. ani dospely nespi celou noc vkuse, ale proste umime znovu usnout, a prave nocni kojeni jim pomaha.

pkolin
28. čer 2016

@temper Ano, jde právě o to, naučit dětičky spát celou noc, ale otázkou je, zda je k tomu nutné kojení, jsem vážně pro kojení min. do 18 měsíců věku, ale důležitá je i spokojená a vyspalá maminka. Můj syn se budil v noci co 1,5 hodiny a chtěl prso a to už se vážně nešlo vydržet (vydržela jsem to 2 měsíce a pak už byla na zhroucení)... proto jsem zvolila zrušení nočního kojení a je to dle mě správně, malý nijak neplakal, jen se prostě budit, já ho pomazlila a on znovu usnul, trvalo to 10 dní a od té doby spal celou noc, dál jsem pak kojila přes den... nechci se tu dohadovat, každý má na to svůj názor, ale podle mě prostě kojení v noci u 11měsíčního dítěte není nutné, přítomnost maminky ano!!!

panickatlamicka
28. čer 2016

@terkaoli spravne pises,ze kojeni v noci potrebuje. Je maly na odstav.

akankeo
28. čer 2016

@terkaoli odstavila bych v noci, pres den bych to nechala na diteti, pokud ti to nebude neprijemne. Deti jsem v noci odstavila v 10 mesicich, uz to nepotrebovaly a spanek byl pro vsechny mnohem podstatnejsi neb mam nespave deti, tak je fajn, kdyz aspon v noci v kuse spi

bbibianca
8. srp 2016

Zdravim, ja taky ted bojuji s odstavenim. Byla jasm tysen v nemocnici odstrikavala do umyvadla. Byla jsem z toho spatna. Kojeni jsem chtela zachranit za kazdou cenu. Kdyz jsem uz mohla zacit tak se mi prestali nalivat prsa. No a pak jsem mela popraskane bradavky tak jsem kojila jen cca dvakrat za noc. Muz malemu daval sunar a v noci vodu. Kdyz jsem ale dosla ze spitalu tak se maly budil v noci s krikem a chtel proste sunar. Voda nebo caj do flasky nic nepomohlo. Tak jsem si zkusila co to je varit v noci sunar a musim rict ze kojeni je tisickrat lepsi. Vcera jsem se tedy rozhodla ze budu kojit jen v noci a ted dumam nad tim, ze i na nocni kojeni bych se nejradeji vykaslala. Pripadam sivtwd jak debil. Kdyz jsem nedavno tvrdila jak budu kojit minimalne do Vanoc. Maly ma 11. Mesicu...

bbibianca
8. srp 2016

@akankeo muzu se zeptat jak se vam odstaveni povedlo? Najela jste na sunar nebo caj?

bbibianca
8. srp 2016

@terkaoli povedlo se odstaveni?

akankeo
9. srp 2016

@bbibianca syn je jeste maly, u toho teprve zacinam. Ja jsem jen zastancem nocniho odstaveni v urcitem veku, spanek mi prijde dulezitejsi, pres den to nechavam na diteti. Jinak Sunar a podobne mi deti nepijou, normalne vodu, ono kdyz deti pres den jedi jak maji, tak uz se fakt budi jenom ze zvyku, hlad nemaji, zizen podle toho, jaky maji teplotni komfort a tu zazene i ta voda kdyz je treba.... Nepises jak ti dite pres den ji, takze tezko soudit, jestli se fakt nebudi hlady... Me treba syn v 7mi mesicich - nad ranem kojeni, rano snida nemlecnou kasi z vody s ovocem 50 na 50, pak ho jen kojim, v poledne obed, svacina odpoledne ovoce, obcas uz zkousim jogurt plus kojeni, v 6 vecere kase mlecna treba s bananem nebo jablkem a pak ho vramci uspavaciho ritualu mezi 7-8 jeste nakojim. Jenze mi ted zacal lezt, takze misto drivejsiho buzeni se jednou za noc je vzhuru nejak casto, takze ted budeme taky opet trenovat spani, co byly deit doma, tak sem ho rozmazlila a dala mu prso, aby bylo ticho, i kdyz ho chce jen na uklidneni, ted doma nejsou, ja si pres den muzu schrupnout, takze ho opet ucim spat a opet se chci dostat na jendo kojeni, az bude mit 5 jidel za den, chci nocni kojeni uplne odbourat...