Odstav kojení - prosím radu

katisek96
14. črc 2019

Ahoj ženy 🙂🌼
Dceři jsou dva roky a rozhodla jsem se jí odstavit.
Jela na víkend k rodičům a já zůstala doma aby mě necitila.
Dostala jsem na to v lékárně homeopatika, odstříkávám do úlevy a mažu tvarohem...ale udělal se mi zánět a už to skutečně dost bolí.
Jak to na 💯 ukončit?
Už je to tak třetím dnem...
Četla jsem něco o nějaké injekci na ukončení laktace. Prosím vaše zkušenosti a rady, děkuji 🙂🌼🤔

pxtulka
14. črc 2019

Já teda odstavuji postupně a ani odsavat nemusím, mléka mám čím dál min. Takže úplně neporadím. Zkus kontaktovat nějakou laktační poradkyni ... Mě pomohla i s nastavením postupného odstavení a určitě bude vědět jak na snížení laktace...

puhelin
14. črc 2019

Cim vic odstrikavate, tim vic mleka se vam tvori. Plus psychicka nepohoda z toho, ze nevite, jak to ona doma zvlada a jestli neplace... To vas mlika nezbavi.
Ja jsem dcerce v noci nahradila kojeni vodou, pak i vecerni uspavani u prsu atd. Postupne se po mleku snizila poptavka a prestalo se tvorit. Dcerce bylo 22 mesicu.

martiniquest
14. črc 2019

Jsem taky zastance postupneho ukonceni. Ja to utla z 2-3 kojeni denne uplne, na prsa jsem vubec nesahala, neodsavala, nedavala si zadne pilule a mliko proste nebylo. Pokud mas zanet, pak jedine antibiotika. Ale stimulovat laktaci odsavanim je opravdu hloupost.

aurelie34
14. črc 2019

Já odstavovala syna v 19 měsících skoro z plného kojení. Byl to závislák a kojil se co 2 hodiny i v noci. Nasadila jsem homeopatika, pila mátový čaj a první dva dny lehce ve sprše odstrikala ale jen maličko. První týden jsem trpěla jako pes. Prsa jak balóny a tvrdé jako kámen. Postupně ale mléka ubývalo a po 14 dnech mi prsa splaskla a už jsem nevymackla ani kapku.

anuliinka2013
14. črc 2019

@aurelie34 A muzu se zeptat, jak to zvladal syn? Ceka nas neco podobneho...😐

aurelie34
14. črc 2019

@anuliinka2013 překvapivě dobře. Zalepila jsem si prsa náplasti a řekla malému že mám bebí a že mlíčko není. První den se vztekal a brečel ale postupně se ptal méně často. Nejhorší byla noc. Byl zvyklý usínat u prsa, tak že jsme museli naučit jiný rituál na usnuti. V noci se mi první týden budil s brekem a řval že chce mlíčko. Vždy jsem si ho dala na sebe a houpala a mazlila a zase usnul. Po týdnu si na mléko ani nevzpomel. Hrozně se rozjel a začal lépe spát, tak že já toho nelituji.

katisek96
autor
14. črc 2019

@puhelin Nikdo nepíše že mám špatnou psychiku...já jsem v pořádku protože vím že je v nejlepších rukou a podle toho co psali tak je úplně zlatá...odstříkávám jen rukou, neodsávam...a jen maličko do úlevy 2x denně a to na radila i laktační poradkyně, takže to je v pořádku. 🙄😉

katisek96
autor
14. črc 2019

@anuliinka2013 nevím jaký paní syn ...ale tohle se teď děje u nás a malá je úplně skvělá a to jsem se toho bála, je to kozomilka a úplně zlatá 🙂🌼

puhelin
14. črc 2019

@katisek96 Tak uvidite, az se vratite domu.
Moje dcerka si i po 5 dnech me necekane hospitalizace v nemocnici pamatovala, ze maminka ma mlicko a prosila o kojeni. 5 dni usinala doma jen s tatinkem, 1. noc s placem, dalsi uz klidna.

aurelie34
15. črc 2019

@puhelin každé dítě to takhle ale nezvládne. U syna jsem to taky zkoušela a prostě nechápal že někdy mu dám a jindy ne. Chtěl se kojit podle sebe. Někdy to bylo i co 2 hodiny v noci i přes den. U nás pomohlo opravdu až odstavení ze dne na den. Prso jsem dala večer a ráno už ne. Za týden si na mléko ani nevzpomel.

puhelin
15. črc 2019

@aurelie34 Pisu prave, ze moje si i po 5 dnech razantniho odstavu vzpomnela (hospitalizaci jsem neplanovala). Jen co me videla, poprosila si o kojeni.