Ahoj, zkouším odsávání mateřského mléka s odsávačkou Philips Avent a vůbec mi to nejde. Odsaju třeba 30 ml a pak už mi to nejde, ale když si prso zmáčknu, tak mléko ještě teče. Máte někdo nějaký tip, co třeba dělám špatně? Předem díky za rady.
Nejlépe se odsává, když jsou prsa hodně nalitá. Jinak si je třeba nahřát a zkoušet různé polohy odsávačky, aby se to lépe dařilo. Mám tu samou odsávačku. Někdy prostě odsaju více někdy méně. Mám ji ale jenom kvůli ulevování, protože mám hodně mlíka a malý všechno nevypije a já bych pukla kdybych si neodsála.
Záleží taky na co odsávačku máš, zda jenom na ulevování nebo na dokrmení. Pokud na pravidelné krmení, tak to už je lepší pořídit si elektrickou odsávačku. Manuální toho moc neodsaješ. A třeba pokud já si z prsa odsaju klidně 125 ml tak mlíko i tak ještě bude téct.
nekomu nejde odsavat temer nic a muze mit mleka dost. Ja prisla na to, jak z mych prsou odsavat az ted, v 5mes meho syna. Pul dne kojim jen z jednoho, druhe se mi hodne naplni, a z nej pak odsavam. Najednou u 150ml za par minut. V beznem stavu mych prsou odsaji taky minimum.
Cítíte podtlak? Vidite, jak se bradavka napina? Mate odsavacku dobre sestavenou? Hlavne ta bila membranka. Jinak predtim nahrat, namasirovat. Ja jenom odsavam s prumerne jenom kolem 80ml. :(
Mozna nemate dost mleka na odsavani. Ja odsala na jedem zatah 30-40 ml, v noci 70-80ml max. (a jen za podminky,ze malej sal z druheho). Kazdopadne malemu mleko stacilo i tak. To, ze mleko tece pri zmacknuti nic neznamena. Me teklo i ve fazi, kdy jsem zjistila, ze mleko nemam a malej vytahl 5ml max za 15 min. - pritom po zmacknuti teklo i pak.
@kykyryska nic nemusis delat spatne. Mleko z prsu kazde odsat nejde, spousti ho hlavne usta miminka. Nesvedci to o tom, ze mas malo mleka.
@kykyryska já měla neděli swing a odsala jsem jednou jedinkrát 30ml, jinak vůbec nic. Mléko jsem měla, slo odstrikavat. Mala se nepřidala kvůli vpacenym bradavkách, že by nešlo odsávat a mě ani a ve snu nenapadlo. Laktacka na me koukala jak.na exota, ale.podle.me jsem nebyla první ani poslední. 😉
Omlouvám se za překlepy, snad rozluštite...
Ahoj/dobry den...neznam primo jmenovanou odsavacku, ale je citit podtlak??? A z druhyho prsu taky nic? Ja odsavala po troskach co hodinu treba... a pak jak se tvorilo vic a vic mlicka, slo to samo...A moc muzu doporucit homeopatika na podporu laktace, jestli neznate...Comunis Ricinum😉