Ahoj ve spolek, chystám se na pár hodin opustit našeho mimináčka a řeším jak to udělat s mlékem. Je plně kojeny a mezi kojenimi mu chci postupne odstrikavat zasoby na tu chvili kdy ho necham u nasich, jedna se asi o 2-3 krmeni. Jde mi o to, ze urcite mu najednou neodstrikam tu davku, co on vypije kdyz hi jeste mezitim kojim. Takže bych to udelala takto a vy prosim poradte jestli je to spravne. Budu postupne behem dne odstrikavat a uchovavat v lednici (vzdy to odstrikane mleko naleju vychladle uz k tomu predchozimu vychladlemu co uz v lednici je?) a nasledne dam to co jsem odstrikala za ten den do mrazaku?
Predem diky za rady, nemám absolutne zadnou zkusenost...
Ahoj,
já bych to tedy neslévala, ale zamrazila mléko hned po odstříkání a pak to případně slila před podáváním. Tak to tedy dělám já. Určitě bych nemrazila mléko, co je už 24 hodin v lednici.
Ahoj, na kurzu nám PA říkala, že odstříkat a míchat z toho dne. Pak je prý nejlepší zamrazit v těch tvořítkách na led, vymačkat a dát do popsaného sáčku. Pak můžeš vyndat třeba jen tři kostky a nemusíš rozmrazovat všechno, protože pak bys to, co nevypije, měla vylít (znovu neohřívat ani nezamrazovat). A v mrazáku maximálně měsíc
Ahoj, odsávala jsem dost, byla jsem se synem dlouho v Motole. Odsávat můžeš do lednice celý den jak píšeš a pak dát do mrazáku. Po rozmrazení už znovu nezamrazovat. Zmražené vydrží 6 měsíců, do té doby je třeba spotřebovat. Používala jsem sáčky, jsou na skladování celkem praktické.
Ja pouzivam sacky na led, ale mliko pres den nestradam-nemicham. Vzdy zamrazuji cerstve vychladle z jedne davky.
@smudlinka24 a ty sacky nejak sterilizujete? To asi moc nejde nebo?a pak rozrazite dohromady kolik kosticek potrebujete, třeba i z více dní?
Jsou speciální sáčky na mateřské mléko, já používala od Aventu, jsou připraveny rovnou k použití. Není třeba sterilizace. Nemusíte zamrazovat z jedné dávky, můžete smíchat víc dávek za den. Já odsávala na plné "kojení", takže kostičky bych dělat nemohla. To bych neměla kam dávat
Jo, takto.