Ahojte, je tu nejaka skupina pre tieto mamicky ktore len odsavaju mliecko? Pripadne nejaky typ na zvysenie tvorby?
Beriem senovku, benedikt a odsavam kazde 3-4 hodiny.
Mně pomáhá fakt hodně pít. Jakože fakt hodně až jsem přepitá 😀
Hodně pít a odsávat a kojit v noci
“Mala taky nechtela asi 2tydny kojit. Tak jsem ji davala jen odstrikane mleko a jak uz hezky pribrala, tak mi doktorka rekla at ji zkusim davat jen prso. A jak mela hlad, tak najednou zacala pit ode me. Jen jsem ji davala teda odsavane mleko pres malicek hadickou. Urcite i od tebe se napije kdyz bude mit hlad. Zacit v polospanku v noci. Dlouhodobe odsavani je hodne narocne..
Na zvyseni mleko jsem brala homeopatikum. Ricinus communiss
@zuzka017 joj ja by som strasne velmi ju chcela kojit..ja som skusala aj odsat jeden prsnik..cievku na druhy a tak...ale ona asi neznasa bradavku lebo aj ked mala mlieko a mala ho odkial tahat tak nebolo dobre. Teraz som pri nej lezala pol hodku a cicku som mala pri jej ustach lebo zaspavala...no nezaspala dovtedy dokial som jej nedala cumel. Olizla bradavku..otvorila oci..a nene mama :D
Za sebe 100% doporucuji homeopatika ricinus communis...
Vydrzte, maly byl predcasne...mesic na flasce a jak mel silu...cca 4tydnech...normalne se prisal...jen jsme kojili treba co 1,5h...a vydrzelo mu to az do 14m🙂))
@puhelin ano uz v porodnici...ja som nemala vobec mlieko. A nejaku cievku anj panakovku mi tam neodporucili..max tak klobuciky..ale ked som nemala mlieko mohla som si na prsia dat aj hocico a nic by neslo. Ja som dufala ze ked to mlieko rozbehnem odsavackou aspon trocha tak ked bude mlieko prisaje sa..a ona nic.
@pekuka1989 no moja uz ma 2 mesiace. Ale nadej zomiera posledna no
@amelia000 Mleko byste mela, pokud by vam malou dali k sobe na co nejdelsi moznou dobu. Laktace se spousti hormony, telo na telo. Proste signal do mozku, ze mate u sebe miminko, ktere musite nasytit. Ne ze donesou nakrmene dite, ktere nema potrebu sat.
Urcite to pujde ji primet k sani. Zkuste ji trochu dat napit a pak prilozte k prsu. Ale zruste lahev, dudlik apod., to kojeni kazi.
@amelia000 tak to uz je vetsi. Trosku mliko si odstrikat na prso a dat ji ho v noci nez se uplne probere? Nebo pak behem dne ji zkouset kojit a nedat nic jineho.. trosku ji nechat vyhladovet... urcite se to nauci. Hlavne byt v klidu. U me zacala sat az kdyz jsem si rikala,ze kdyz tak hezky pribira, tak muzu v klidu cekat az se napije. Nebo kdyz hodne pak plakala tak jsem ji ve stoje v naruci zacala kojit. Drzim palce! Jeste je fajn kojici caj od weledy. Drazsi, ale pomohl
Jinak my jsme pouzivali dudlik a kojeni to nekazilo. Kojila jsem dlouho.
@amelia000 kojila jsem od porodnice, ale dcera často ukuckavala se, a začala odmítat prso, tak ve dvou měsících jsem zkoušela krmit přes lahvičku, taky se ukuckavala ale po lahvičce přestavala brát prso, tak jsem sehnala lahvičku se savickou, která nejvíc podoba se moji bradavce, a taky aby měla nejmenší průtok mléka. Kloboučky zkoušela jsem taky, ale když malá viděla prso, asi kvůli strachu ukuckat se začínala plakát. Tak jsem byla nucena furt odsavat. Jediné kdy podařilo se nakojit bylo v noci. Potom jsem před kojením vždy odsala trošku mlička, aby spustil se proud, a tak to dělala i v noci, vůně mlička ji vždy přilákala a ona v noci se prisala. Přes den jsem vždy nabídla dříve prso, potom už dala lahvičku, a vždy odsavala mliko vedle malej, a vysvětlovala, že musí počkat, když nechce vzít prso. Časem začala zkoušet vzít prso, protože nechtěla čekat. Teď lahvičku na mliko musíme používat jenom vymečne. A taky ze stejné lahvičky, jenom jiné barvy, vždy pije vodu. Jinak snaží se pěkně papkat s prsa.
Když v porodnici tvoji holčičce dali hned lahvičku, tak neměla šance zvyknout na bradavku a neví, že je to lepší i pro něj i pro tebe. Musíš jenom ji učit. Ale buď přepravěna, že u toho učení bude dost řevu. Ale stojí to za to, to zvládnout!
A taky dobře jsou ty čaje (jediné moji holčičce nechutna mlíčko po čaji od Weleda, po kterém já mám nevic nalite prsa). A ještě, i už takové malé miminka hodně chapaji, moje třeba ví, ze které lahvičky dostane mlíčko a ze které vodu, tak občas odmítá pít vodu když má hlad, nebo pít mlíčko když má jenom žízeň 😂
Krmila jsem jen odsatym MM 16 měsíců, z toho 4 měsíce plné bez příkrmy, takže technicky to možné je 🙂 Odsavala jsem asi 7x za den, později jsem zmenšovala četnost, jak už holka jedla i jiné věci. V maximu jsem dala tak 1,2 litrů za den, většinou 0,9. Hodně jsem je přitom mackala, snažila se do poslední kapky, bylinky, jak tu už holky psaly. Od 4 měsíce jsem i v noci spala, poslední odsátí v cca 23 hod, první ráno, jakmile mě probudila mokrá prsa, to pak byla nálož. Holka už totiž od 3 měsíce spala celou noc, tak jsem se nechtěla budit ani já. Hlavní je nepolevit ze začátku, pravidelnost. Mělo to i plno vyhod takto krmit, mohla jsem si někam odskočit, věděla jsem, kolik toho vypije (byla hubeňour), měla to přesně načasované... Chvílemi opruz, ale výhod to mělo dost, hlavně že měla moje MM.
Odsavala jsem pro malyho 🙂 základem je odsavat hlavně v noci mezi 2-5 ráno, dávat si hodně malého tělo na tělo, občas dělat tzv power pump, odsavat úplně na prázdno a klidně 5 minut odsavat i když nic neteče 🙂 a hlavně odsavat porad a porad po těch 2-3 hodinách, max 4 hodiny 🙂 klidně napis 🙂 na fb je kdyžtak skupina 🙂