Odsávačky mléka, jaký je v nich rozdíl?

tingle
8. srp 2016

Ahoj všem, ráda bych se zeptala vás zkušenějších, jakou si vlastně pořídit odsavačku mléka? Manuální stačí, nebo rovnou elektronickou? Máte případně zkušenosti s nějakou konkrétní značkou? Vůbec se v tom nevyznám a nerada bych šlápla vedle 🙂 Budu ráda za jakoukoliv radu, děkuju 🙂

patrusa
8. srp 2016

pouzivala jsem manualni i elektrickou. z manualni celkem boli ruce, ale poslouzi. Elektricke jsou drahe a vetsinou se vyplati si je jen pujcit.

Odsavacku mleka bych kupovala jen v pripade potreby, rozhodne to neni nezbytna cast vybavy.

Jinak elektricka je podle me ucinnejsi. Obecne se doporucuji odsavacky od Medely.

tingle
autor
8. srp 2016

Děkuju moc za radu 🙂

dancamich
8. srp 2016

Měla jsem raději manuální Medelu, protože ta jejich elektrická byla moc pomalá. 🙂

tery_s
8. srp 2016

@tingle Ahoj, taky nedoporučuji kupovat dopředu, když nebude s kojenim problém, není odsavacka potřeba a nakonec by jsi litovala vyhozených peněz kup si do výbavy něco pro miminko, pro sebe pro radost nebo jinou potřebnou věc. A dopředu se s kojenim vůbec nestresuj 🙂

slimacikmia
8. srp 2016

Ja mam manualnu od aventu a posluzila super 🙂

35_a_budu_mamka
8. srp 2016

Budu kupovat manualni 2-fazovou od Medely a lahvicku take Medela, pry je nej pro kojene mimi, neodmita pak prso, tolik rady od PA z kurzu😉

tingle
autor
8. srp 2016

Dobře, tak s tím ještě počkám 🙂 Díky za rady 🙂

astyna
8. srp 2016

@35_a_budu_mamka

Já jsem kombinovala prs a lahev od Aventu, taky mají dobré lahvičky 🙂

dancamich
8. srp 2016

@astyna Lahve Avent byly super a ještě jsme dostali MAM a taky nebyly špatné. 🙂

dancamich
8. srp 2016

@tingle odsávačka se Ti bude hodit i pokud toho mlíka bude hodně - já jsem na to měla v mrazáku vyhrazený šuplík. 🙂

betelgeuzz
8. srp 2016

@tingle zkus si i zjistit, jestli nějaká kamarádka odsávačku nemá, nebo jestli se v okolí nedá půjčit (porodnice, laktační poradna, dětský lékař). V případě akutní potřeby bys pak mohla vypůjčit.

tingle
autor
8. srp 2016

No kamaradky budto nekojily, protoze neměly mliko, a nebo uz maji vetsi deti.. takze asi zadna odsavacku mit nebude :(

tahejhula
8. srp 2016

Mela jsem Medela Harmony kvuli dceri, narodila se sedm tydnu pred terminem. Odsavala jsem s ni tri tydny nonstop a slo to v pohode. Jak se laktace rozjela, byla lahvicka behem patnacti minut plna.

scvrcek
8. srp 2016

Tak za mě naopak odsávačka byla věc, kterou jsem z celé výbavy využila nejvíc. Už v porodnici jsem měla nalitý tvrdý prsa, odstříkávat ručně bylo peklo a první věc po příjezdu z porodnice domů bylo zprovoznění odsávačky. Měla jsem elektrickou medelu a byla skvělá. Neumím si představit tak narychlo někde shánět. Několikrát mě zachránila při zánětech.

tingle
autor
8. srp 2016

Hmmmm....Tak ted jsem z toho jelen 😀

elishka87
8. srp 2016

já ji budu také pořizovat, už kvůli tomu, že mám kombinované studium, takže 1x za 3 týdny budu ve škole, tak ať může manžel nebo babička krmit. Ale teď tedy babo raď, jakou zvolit. Tápu v tom stejně jako @tingle

tingle
autor
8. srp 2016

No cas na přemýšlení jeste je, zatim mi je nejvic sympaticka ta Medela a pro zacatek asi zkusim manualni, at mam doma aspon neco, no a kdyby nestacila, tak elektronickou...Prave to chci taky kvuli hlidani..

tahejhula
8. srp 2016

Ja mela s pakovou Harmony odsato trikrat rychleji, nez spolubydlici s eletrickou Swing. To se neda rici, ze obecne je ta rucni vzdy horsi.

lluucc
8. srp 2016

Taky uvažuju jestli pořizovat dopředu. Vybranou mám Medelu Harmony (ruční). Myslíte že je zbytečné ji pořizovat na rozjetí laktace, nebo pro případ že budou prsa moc nalitá?

tahejhula
8. srp 2016

@lluucc Nevim, zda bych ji kupovala predem, novou snad sezenes pomerne rychle, kdyz se potiz vyskytne.

aiva01
9. srp 2016

@dancamich nepochopila jsem proc do mrazaku?zasoby? Sory nechapu. Dik

elishka87
9. srp 2016

@aiva01 pokud je potřeba mléko v době, kdy je maminka jinde (jako třeba já ve škole), tak mléko zamrazím a manžel ho potom malému rozmrazí. V lednici vydrží jen nějakou dobu... nemůžu zatím říct, jak často budu kojit, tak aby se stíhalo vytvořit mléko pro malého a současně i do zásoby

tahejhula
9. srp 2016

Nejen, kdyz je matka pryc. Jsou ruzna obdobi, kdy ma dite vetsi hlad a chvili trva, nez se laktace navysi. Pak mohou zasoby zmizet velmi rychle. 😉

dancamich
9. srp 2016

@aiva01 Já jsem to možná napsala blbě. 🙂 Měla jsem mlíka dost a vylívat by to byla škoda. Navíc nějaká zásoba se hodila, když jsem musela lítat po úřadech nebo byla nemocná. Manžel mohl Evičku v klidu nakrmit.

aiva01
10. srp 2016

@dancamich To jsem fakt netusila, ze by se mohlo mat.mleko zamrazovat. Neztrati tim ty vzacne latky co obsahuje? Na to jste prisla sama nebo je to normalni v pripade ze je hodne mleka? Dekuji

dancamich
10. srp 2016

@aiva01 zamrazování mléka je běžné. Když se zadá na Google zamrazování mateřského mléka, tak i Medela tam má napsané, jak mléko skladovat a mrazit 🙂