Ahoj všem, ráda bych se zeptala vás zkušenějších, jakou si vlastně pořídit odsavačku mléka? Manuální stačí, nebo rovnou elektronickou? Máte případně zkušenosti s nějakou konkrétní značkou? Vůbec se v tom nevyznám a nerada bych šlápla vedle 🙂 Budu ráda za jakoukoliv radu, děkuju 🙂
Děkuju moc za radu 🙂
Měla jsem raději manuální Medelu, protože ta jejich elektrická byla moc pomalá. 🙂
Ja mam manualnu od aventu a posluzila super 🙂
Budu kupovat manualni 2-fazovou od Medely a lahvicku take Medela, pry je nej pro kojene mimi, neodmita pak prso, tolik rady od PA z kurzu😉
Dobře, tak s tím ještě počkám 🙂 Díky za rady 🙂
Já jsem kombinovala prs a lahev od Aventu, taky mají dobré lahvičky 🙂
@tingle zkus si i zjistit, jestli nějaká kamarádka odsávačku nemá, nebo jestli se v okolí nedá půjčit (porodnice, laktační poradna, dětský lékař). V případě akutní potřeby bys pak mohla vypůjčit.
No kamaradky budto nekojily, protoze neměly mliko, a nebo uz maji vetsi deti.. takze asi zadna odsavacku mit nebude :(
Mela jsem Medela Harmony kvuli dceri, narodila se sedm tydnu pred terminem. Odsavala jsem s ni tri tydny nonstop a slo to v pohode. Jak se laktace rozjela, byla lahvicka behem patnacti minut plna.
Tak za mě naopak odsávačka byla věc, kterou jsem z celé výbavy využila nejvíc. Už v porodnici jsem měla nalitý tvrdý prsa, odstříkávat ručně bylo peklo a první věc po příjezdu z porodnice domů bylo zprovoznění odsávačky. Měla jsem elektrickou medelu a byla skvělá. Neumím si představit tak narychlo někde shánět. Několikrát mě zachránila při zánětech.
Hmmmm....Tak ted jsem z toho jelen 😀
No cas na přemýšlení jeste je, zatim mi je nejvic sympaticka ta Medela a pro zacatek asi zkusim manualni, at mam doma aspon neco, no a kdyby nestacila, tak elektronickou...Prave to chci taky kvuli hlidani..
Ja mela s pakovou Harmony odsato trikrat rychleji, nez spolubydlici s eletrickou Swing. To se neda rici, ze obecne je ta rucni vzdy horsi.
Taky uvažuju jestli pořizovat dopředu. Vybranou mám Medelu Harmony (ruční). Myslíte že je zbytečné ji pořizovat na rozjetí laktace, nebo pro případ že budou prsa moc nalitá?
@aiva01 pokud je potřeba mléko v době, kdy je maminka jinde (jako třeba já ve škole), tak mléko zamrazím a manžel ho potom malému rozmrazí. V lednici vydrží jen nějakou dobu... nemůžu zatím říct, jak často budu kojit, tak aby se stíhalo vytvořit mléko pro malého a současně i do zásoby
Nejen, kdyz je matka pryc. Jsou ruzna obdobi, kdy ma dite vetsi hlad a chvili trva, nez se laktace navysi. Pak mohou zasoby zmizet velmi rychle. 😉
pouzivala jsem manualni i elektrickou. z manualni celkem boli ruce, ale poslouzi. Elektricke jsou drahe a vetsinou se vyplati si je jen pujcit.
Odsavacku mleka bych kupovala jen v pripade potreby, rozhodne to neni nezbytna cast vybavy.
Jinak elektricka je podle me ucinnejsi. Obecne se doporucuji odsavacky od Medely.