holky chci se zeptat jaké máte názory na odsávačky mat. mléka jestli je lepší manuální nebo elektrická a která značka ?? 😒
Ze své zkušenosti mohu doporučit Medelu Swing (elektrická 2 fázová). Ruční jsem neměla, takže nemohu porovnat, ale s Medelou jsem byla opravdu spokojená.
Ahojky, já jsem měla taky Avent. Byla to sada, kde byla elektronická i ruční a mě naprosto vyhovovala. Jednou jsem ji hůř umyla tak asi 2 dny nefungovala než vyschla, tak jsem si v mezičase půjčila od kamarádky Medela Swing a ta mi naopak vůbec nevyhovovala.. Takže za mě elektronická odsávačka AVENT je super.
Podľa mojich skúseností, elektrická nie, mala som požičanú, neodsála som s ňou ani kvapku, u prvého dieťaťa som skúsila aj Medelu aj Avent bez úspechu, pri druhom dieťati mi kojenie zachránila ručná Avent Natural, odsriekavala som skoro do 8. mesiaca a kojím dodnes (13. mesiac), je to veľmi individuálne, moja skúsenosť je takáto.
Měla jsem jen elektrickou Medela swing a maximální spokojenost!!! Zachránila nám mateřské mléko. Malá se po prvním měsíci odstavila a já začala odsávat a nakonec jsem odsávala 14 měsíců... 🙂 ale chce to trpělivost. ze začátku to neteklo...
A vždy jsem před odsátím stimulovala. Je tam tlačítko.
mela jsem Medelu swing i Medelu electric mini, s obema max. spokojenost! jeste ted mam v mrazaku odstikane mliko a to uz mesic skoro nekojim 🙂 Jinak tu Medelu Electric ted prodavam, byla pouzivana dohromady asi 3 mesice, je v zaruce do konce srpna 2015, kdyby mel nekdo zajem 🙂
@whatty ahoj, medela je dobrá, umí stimulovat i odsávat. Mě pomohla v prvních dnech po porodu. Manuální jsem měla Avent, na přebytek MM, ale i po ní jsem měla hrozně citlivé bradavky. Takže to chce vyzkoušet. Každopádně nejlepší je co nejvíce dítě přikládat , laktace se spustí sama a přebytek odstříkat do úlevy🙂 hlavně trpělivost.....
Ahoj, rozhodně doporučuji elektrickou Medelu,ideálně nějakou, co je na obě prsa zároveň.
Doporučuji Medelu, jelikož se tato firma specializuje přímo na kojence. Dodává i do porodnic a jejich výrobky jsou velmi kvalitní i když dražší než konkurence, ale co bychom pro ty prďoly neudělaly co? 🙂
Holky děkuji vám všem moc za reakce určo si z toho něco vemu... 😉 a snad budu spokojená... 🙂
Já jsem měla pákovou od Aventu a ze začátku jsem byla nadšená, když jsem ještě měla dost mléka, ale postupem času už jsem s ní neodstříkala nic, takže příště bych taky šla jedině do Medely, ale nejdřív bych si jí asi půjčila na vyzkoušení. Nevím jak jinde, ale u nás v porodnici jí půjčují za 60Kč na den.
já myslím, že bude hodně záležet na jednotlivých maminkách 😉 já měla ruční avent a nevyhovovala, hodně chvály slyším na medelu. teď u druhého asi pořídím electric medelu, uvidíme.