Odsávačka mateřského mléka, máte tip?

veroonika66
10. pro 2016

Prosím o radu jakou pořídit odsávačku mléka ? Stačí nějaká obyč? Nebo je lepší za investovat? Budu ráda za každou radu či zkušenost

andysek2512
10. pro 2016

@veroonika66 já mám manuální avent a jsem spokojenA🙂)))

petuik
10. pro 2016

Měla jsem půjčenou Medela swing - dvoufázová elektrická a nemůžu si vynachválit. Měla jsem potíže s kojením a tato dokázala ze mně dostat nemožné🙂)

veroonika66
autor
10. pro 2016

Mám právě vpačené bradavky nu a ráda bych kojila..dnes mi půjčili v nemocnici jejich ruční každý prso 10 min a docela to je kus práce co mi to udělali uvidíme co dal...dekuju za rady...celou dobu mi dali jen ten.vlvej kloboucek kterej je na prd uplne

kocvarovas
10. pro 2016

Osobně jsem používala elektronickou dvoufázovou Medelu swing. Měla jsem problémy s kojením, nebyla jsem ho schopná, takže jsem odsávala xkrát denně. Malá byla celej půlrok jen na mým mlíku a celkově jsem odsávala 9 měsíců. Byl to zápřah a odsávačka vydržela. Byla jsem moc spokojená. Ale pokud bys ji potřebovala jen sem tam, asi bych zvolila nějakou levnější variantu..

pokoda
10. pro 2016

Ono to záleží na tom, jak ti poteče mléko, někomu stačí manuální a někdo potřebuje elektrickou dvoufázovou. A to je i o pohodlí, ale zároveň taky o investici. Já měla Medelu swing dvoufázovou a maximální spokojenost. Bylo to raz dva, což jsem ocenila obzvlášť v noci, když u toho člověk málem usínal. Sestřenice si koupila obyč manuální a ani kapka, takže taky nakonec kupovala elektrickou a super, krásně se rozkojila. Budu tu moji dávat tady na bazárek, tak když budeš chtít, mrkni. Jinak přeji překrásné kojící období, není snad nic krásnějšího🙂

veroonika66
autor
10. pro 2016

Děkuju za tipy
@pokoda za kolik ji budeš prodávat, ? ☺

soyevita
10. pro 2016

@veroonika66 Záleží ,na co ji budeš potřebovat,mě u druhé stačila manuální,odsávala jsem jen přebytky a pak když jsem moje mlíčko dávala do příkrmů.U třetí jsem nepotřebovala a teď u čtvrté neodsaju nic,ale plně kojím.Budu tu moji od Avent taky prodávat,některé části jsou ještě nerozbalené.Použila jsem jí jednou.Jinak pokud by jsi nekojila,ale chtěla odsávat a krmit Tvým mlíčkem,tak určitě ta Medela😉

veroonika66
autor
11. pro 2016

@soyevita ja r3d max odsála krev 😣 malej se nechce ani přisat...hold kdyz to nepůjde nebudu to hroutit.. .jonak děkuji popremyslim

klimca
11. pro 2016

já si v porodnici půjčila elektrickou dvoufázovou odsávačku od Medely, abych ji vyzkoušela. Mám jednu vpáčenou bradavku a přes klobouček malej sice pije, ale kombinuju to s odsátým mlíkem. V porodici jsem měla od Medely manuální a nedá se to vůbec srovnat 🙂 pokud teda hodláš odsávat víc. Zkus, zda by jsi si jí nemohla někde půjčit na zkoušku - jukni na net, v některých lékárnách ji půjčují za 70 kč na den, ale je jich hrozně málo. Já si až ted, po vyzkoušení koupila od nich tu Swing. Laktační poradkyně mi říkala, že od Medely brát jen tu dvoufázovou, že to zároveň stimuluje...

veroonika66
autor
11. pro 2016

@klimca děkuji 😊

pokoda
11. pro 2016

@veroonika66 Budu ji prodávat za 2900 Kč, ale netvrdím, že sleva není možná. Je s velkou výbavou a pořizovací cena byla hodně vysoká, používaná jen u jednoho dítěte, druhé bohužel mít nemůžeme, ale třeba se stane zázrak... To bych jí pak určitě kupovala znovu, zachránila mi zánět obou prsů. V den příjezdu z porodnice se mi tak příšerně nalily, ztvrdly a hořely a nemít ji v tu chvíli doma, tak by to asi bylo hodně špatný, ta bolest byla děsná. Ten den jsem ji právě koupila v nemocniční lékárně, ještě že tak. Popravdě bych ji novou už nekupovala, u téhle věci to nemá význam, ale to člověk vidí až časem. Už ji mám tady v bazaru, tak nakoukni.

rousse
11. pro 2016

@veroonika66 mě bylo líto peněz za elektrickou a s manuální jsem to vydržela jen pár týdnů - pak jsem dostala hned na konci šestinedělí zánět a už jsem objednávala elektrickou a to byl teda luxus.....jedna z nejlepších investic do výbavy pro mimčo, co jsem udělala. Koupila jsem Tommee Tiipee, která nepatří k nejdražším, je taky dvoufázová a to odsávání je fakt luxusní ... zachránilo mi to kojení. A jakmile nebyla potřeba, tak jsem ji hned prodala dál, takže to zas tak velká investice nebyla

soyevita
11. pro 2016

@veroonika66 U nás tu dvoufázovou medelu půjčuje LP,našla bych si nějakou dobrou,aby Ti poradila a podpořila.Jako na porodnici si nemohu stěžovat,ale šestinedělí nic moc,neumějí poradit a to samé bohužel naše LP.Myslela jsem si,že už jsem zkušená a nemůže mě nic překvapit.Kdyby nebyl internet,tak by se mi možná vlekly problémy dlouho.

meta123456789
12. pro 2016

Já jsem měla od kamarádky půjčenou elektrickou Medelu. Řešila jsem problémy s kojením, tak jsem odsávala často. Pokud potřebuješ odsávat jen občas, když si někam odskočíš atd., tak manuální je dostatečná. Při častém odsávání je rozhodně lepší elektrická. Dá se ale půjčit na různých místech, půjčují jí některé porodnice, laktační poradkyně nebo mateřská centra.