Odříhávání. Jaká je osvědčená poloha?

imzadi
4. bře 2011

Mám měsíčního synka a bojujeme s odříháváním, které většinou dopadne poblinkáním a nebo ničím (případně řevem) a pak ho trápí bříško...máte nějakou osvědčenou polohu? Zkoušeli jsme klasiku na rameni a tygříka, ale nic z toho nefunguje...kolikrát pochodujeme i 15 min a prostě nic a nebo se fakt poblinká hned...diky 😉

pablinka
4. bře 2011

Záleží taky na tom, jestli je mimčo kojené nebo není, pak taky, jakým způsobem pije. Vítek, když byl malé miminko, tak taky moc neodříhával, pokud trápilo bříško, dali jsme před kojením, zejména před odpoledním a večerním, kapky SAB Simplex, které pomohly okamžitě. Později pomohlo, když jsem malého po kojení jakoby posadila na klín, jakmile se trošku nahnul na to bříško, tak odříhnul hned. Ale malý teda neblinkal nikdy, tak to bude asi trochu jiný případ. Jinak taky pomáhalo trochu natřásat, poskakovat s ním, silněji třít záda (pokud jsme ho měli v té klasické poloze na rameni).

eriska
4. bře 2011

Ahojky, mně malý taky nechtěl říhat, ale nijak mu to nevadilo..pomáhalo nám buď ho po baštění hned a trošku zprudka zvednout, žádné pomalinku na rameno, ale rychle.anebo, chvilku položit a zkusit vzít na rameno za chvilenku..třeba za 10 minut po jídle..anebo ho vzít položit, vzít, položit..aby se to v bříšku pohnulo..

helulela
4. bře 2011

Víťovi ze začátku říhání taky moc nešlo, povedlo se tak 1 ze 3. Dávala jsem si ho na svislo na sebe v křesle, aby na mě jakoby ležel. Když se nedařilo, položila jsem ho a za chvíli zkusila znovu a to už se často povedlo. S vyšším věkem to šlo pak úplně samo.

estrellita
4. bře 2011

Nas maly taky prvni mesic neodrihaval a mel dost velke problemy s bolestmi briska-kolikama. Pak jsme vyzkouseli tygrika a najedou si odrihnul, ale to u vas nefunguje. tak jeste vyzkousej to, ze si v sedacce sednes do pololehu a jeho si das na sebe, aby jakoby pasl, nebo aby si na tebe proste lehnul, coz je dalsi varianta, tak snad vam to pomuze.
Kdyz u nas nepomohl tygrik, tak tohle stoprocentne.

A muzu rict, ze ted, kdyz je behem celeho dne temer porad na brisku, tak i kdyz si odrihne po jidle, tak nekdy krka i treba pul hodiny, hodinu po jidle, takze toho vzduchu nalapa opravdu dost. ale ted uz ho brisko neboli.

petulinaa
4. bře 2011

U nás to bylo obdobné, sice si odříhnul, ale hodně ublinkával. Na radu starších jsem s tím nic nedělala, jenže on nám pěkně přibíral na váze takže to bylo spojeno asi s přejídáním. Dnes skoro ani nevím co je to ublinknutí. A s tím odříháváním nám pomáhalo jednou na tygříka po druhé na rameni a poklepávání na zádíčka a ramínko a takové natřásání. Nebo taky jsem chvíli počkala a pak jej dala na bříško a to zabralo vždycky, ale hned jak si odbrknul, tak dokud jsem si nebyla jistá, že mi neublinkne jsem jej přetočila na zádíčka nebo když nechce tak jsem jej dávám taky na boček, to taky zabralo. Přesně jak píší ostatní, když nejde, zkouším za chvíli jinou polohu.

suik
4. bře 2011

Sofinka mi taky moc neříhala, moc jsem to ale neřešila, někdy si o to vyloženě řekla, že jí to asi tlačilo, ale někdy si nekrkla nikdy, bříško nás ale trápilo jak kdy, to jsem pak řešila. Poloha nasvislo moc nepomáhala, to už spíš tygřík nebo poloha na bříšku třeba na mých kolenou.

tak pokud odkrknout nepotřebuje, tak bych to moc neřešila, bříško myslím může bolet stejně tak.

silvie22
4. bře 2011

Ahoj! Davídek je blinkací a měl problém vyříhat vše.I když byl pěkně odgrkanej tak blinkal klidně ještě hodinu po kojení.Ale nám se nejlíp osvědčila poloha "na srdíčko"-čerpali jsme z knihy Něžná náruč rodičů.