Ahoj maminky, můžete mi poradit, jak miminko odnaučit kojit bez kloboučku? Malý má 7 týdnů a od narození používám kloboučky, protože mám dost ploché bradavky. Zkoušela jsem je nepoužívat, malá se přisála, ale dál už netahala a vztekala se. Dopadlo to tak, že jsem zase vytáhla kloboučky. Jak ji tedy odnaučit? Mám ji nechat vztekat se a nechat ji hladovou, když se nebude chtít přisát bez kloboučku??Nebo je nadále používat a sem tam zkusit bez nich?
Já bych to udělala stejně jako pablinka. Používala jsem kloboučky na syna. Jednou asi ve 3 měsících malého jsem je zapomněla doma, když jsme jeli k babičce a zjistila jsem to až ve chvíli, kdy už měl syn jíst. Byl to sice asi půlhodinový boj, ale najedl se nakonec taky bez nich. Pak jsem ještě kojila s kloboučky asi 14 dní a pak to zkusila znovu bez nich a malý pil krásně. Tak jsem je už nevyndala a kojili bez nich do 10 měsíců.
ahoj, já jsem kojila s kloboučkama do 6 týdnů. Jestli máš ploché bradavky, tak si je zkus před kojením rukou "zvětšit" - podráždit a vytáhnout, nevím, jak to vyjádřit 🙂) A bez kloboučků to radím zkoušet nejdřív v situaci, kdy se třeba mimčo probouzí, v polospánku měl náš malý snahu přicucnout se k čemukoli 😉 Každopádně to chce trpělivost, nám to taky nešlo ze dne na den. A nejlíp se mi přisával v poloze "fotbalista" - ležel podél mého boku (já seděla) nebo nám to taky celkem šlo vleže. Mně to bez kloboučků přišlo lepší, protože jsem se o ně nemusela starat a tahat je kamkoli s sebou.
No ale když vám to bez kloboučků nepůjde, tak to taky nebude žádná katastrofa. Hodně štěstí 🙂
Ja jsem bohuzel nezvladla odbourat kloboucek ☹ a celou dobu mne to stvalo,kojila jsem pres nej 11mesicu Teu a Miu bez kloboucku kojim do ted 😵 ,maji 18m!
Kdybych mela jen jedno mimco,tak bych se do toho odbourani "obula" a udelala pro to vse,ale takto jsem byla rada ze kojim obe aspon nejak 😒
Hodne je o kojeni na kojeni.net ,i o odbouravani kloboucku 😉
Dostala jsem take radu od laktacni poradkyne,ze pry se ma zacit postupne odstrihavat z toho kloboucku ,az zbyde jen ta hola bradavka... 😕 ale na to u mne nedoslo,nemela jsem na to nervy...
Sama za sebe rikam,ze kojeni bez kloboucku je radost a pohadka,kojeni s klobouckem pakarna!
Tak hodne zdaru pri odvykacce 😉 🙂 ,urcite se to da zvladnou!!jen ja to nedala... 😖
Já jsem taky malého kojila s kloboučkem asi do tří měsíců,jednou jsem si řekla,že to zkusím bez něj a povedlo se a doted kojíme bez něj.Dle mýho mu vyrostla pusinka a pak mu šlo se přisát bez něj.Kojila bych normálně s ním dál a zkoušela bych to i bez něj.Dle mýho je důležité že kojíš i když je to s kloboučkem,lepší než UM 🙂
Zkoušet zkoušet zkoušet, nechej malou aspoň bradavku olíznout, prostě vydrž a pokud to nepůjde budeš kojit s kloboučky. Důležité je že kojíš a děláš pro to maximum. Hladovou bych jí nenechávala, nemá to smysl.
Mě se podařilo odbourat klobouček pomocí lahvičky Calma - naučil se z ní pít a potom se dokázal přisát k prsu bez kloboučku. Ale mlíka jsem měla málo a kojit přestala po 3 měsících ☹
Nám se to podařilo takto. Syna jsem kojila od začátku s kloboučkama, protože se nedokázal pořádně přisát k prsu. Po šestinedělí mi poradila doktorka toto: začít kojit s kloboučkem - a jakmile miminko bradavku vytáhne (vycucne) 🙂, tak po chvilce klobouček rychle odstranit a "vrazit" mu do pusinky vystouplou bradavku 😉 U nás to zafungovalo okamžitě. Takže jsem to tak dělala asi další týden - na začátku kojení vždy s kloboučkem a po chvilce "rychlá výměna kloboučku za prso" 🙂 a potom už se dokázal přisát i bez kloboučku hned od začátku. Věřím že se vám to taky povede. Držím palečky
kojila jsem s kloboučkem asi do třech nebo čtyř měsicu a ze dne na den mala zacla kloboucek sabotovat a uz jsme ho nepoužily, vydrz to prijde samo určitě bych ji nenechavala hlady neni duvod klobouček neni nic spatneho 😉
Já po 3,5m kdy jsem stříhala špičku - každý den o milimetr, pak jsem vykrojila spodní část, ať se ten plast dotkne jen horního rtu miminka (když malá necítila ten latex, vůbec se nechtěla přisát) spodní část odkrytá, a pak cca po týdnu to šlo najednou bez kloboučku. Celá procedura dost bolí, bradavky nejsou zvyklé a je to špatná technika sání - jen bradavky bez dvorce - stálo to za to😉 doba kojení se zkrátila z hodiny na 5minut s ten pocit, když miminko saje je božský. hodně štěstí a vydržet!!!😉
Já kloboučky odbourala někdy mezi 2 - 3 měsícem, postupně. Malý začal mít větší sílu, tak jsem nejdřív občas, potom pokaždé nejdřív zkusila bez kloboučku a když už se nechytal, tak jsem dala klobouček. Postupně to šlo bez kloboučku lépe a lépe a pak už ho ani nechtěl. Doba kojení se podstatně zkrátila a v noci jsem nemusela hledat spadlé kloboučky 🙂
Jako jipe - všimla jsem si, že cca od 2.měsíce si už syn bradavku vytáhl na jednom prsu, záhy i na druhém. a pak jsem taky jednou kloboučky zapomněla doma, najednou nebyl problém 🙂 A i doba kojení se výrazně zkrátila.
Já bych je asi nadále používala a zkusila to občas bez 😉 Já kojila malého do jeho 1 roku, z toho do jeho 7 měsíců jen s kloboučky a pohoda 🙂. Akorát že jsem je musela vyvařovat, tak to byla práce navíc. Ale malý prostě bez nechtěl (a to jsem měla bradavky dobré, ale pořád se odtahoval, tak jsem v jeho asi 5 dnech v noci vytáhla kloboučky a malý pil krásně, no a tak to pak s nimi pěkně šlo po celých těch 7 měsíců 😉. Četla jsem na netu, že při kojení přes kloboučky je málo mlíka... nevím, malý si držel svoji linii, těch 6 měsíců jsem kojila plně, v 5 a něco jsme akorát začali dávat na noc kaši, pak normálně od půl roku další příkrmy, takže bych se těch kloboučků tak nebála.