Odbourat kojení u 6měs. miminka v noci - ano či ne?

suzann13
13. bře 2016

Ahoj, prosím o radu. Mám 6m syna, kojíme v noci 2x-4x, jak kdy. Někdy i víckrát. Většinou v 18:30, 22:00, 2:00, 4:00 a pak v 7:00. Zajímalo by mně, jestli je vhodné pokusit se odbourat noční kojení i v tomto brzkém věku, nebo alespoň odbourání jednoho (např.ve 2:00). Bohužel od porodu jsem shodila už 15kg, mám 165cm a 46kg.. Jsem z toho hodně unavená, často se mi motá hlava a i když jím hodně, kg jdou stále dolů. Piju nutridrinky, jím úplně vše.. Přemýšlela jsem, jestli by mi to třeba trochu nepomohlo. Případně jak nejjemněji noční kojení odbourat. Rady, abych místo MM dala na noc UM už jsem dostala a nechci tohle dělat. Moc vám děkuji!

lukza
13. bře 2016

Já bych dala na noc nemléčnou kaši udělanou s mm pokud se podaří odstrikat a uvidíte zda to pomůže

jasminecek
13. bře 2016

Ne, u takto malého miminka bych rozhodně kojení v noci neodbourávala. Já kojila syna v noci několikrát do jednoho roku. Brala jsem to tak, že je to období, které přejde. Taky jsem byla unavená, syn se mi budil do dvou let, až teď spí celou noc. Je to normální. Já si vždy šla lehnout se synem vždy, když spal přes den nebo ho dala odpoledne manželovi a šla si zdřímnout.

simbelmine
13. bře 2016

Vezmi si ho k sobě do postele a o kojení skoro nebudeš vědět 🙂

ladyhacek
13. bře 2016

Synovi bude rok a v noci kojím 2x-3x. Co se týče hubnutí - já jsem dost silná (a už jsem něco nabrala) ale také jsem kojením hubla > 23kg celkem po 6 měsíci se to zastavilo s příkrmy - jak jsem začala dávat příkrmy a přes den kojila méně. Můžeš zkusit dát 1x třeba čaj.

darala7
13. bře 2016

mám 6 měsíčního syna, též stále kojím....v noci se budil hlady každé dvě hodinky, k ránu i po hodině...začala jsem mu dávat kaši na noc a od té doby je klid, sice se často budí kvůli zoubkům, ale nevyžaduje již tak často pití

korin
13. bře 2016

Co zkusit jako první příkrm kaši? Třeba by se ty časy trochu upravily ve tvůj prospěch... Jemné odbourání kojení si nedokážu představit, těžko chlapečkovi vysvětlíš, že jednou si mléko vypláče a jindy ne. Vzít si ho do postele by mohlo pomoct tvému spánku. Dcera se mnou spává taky od půl roka. Teď bude mít dva a stále se za mnou o půlnoci stěhuje.

lennus
13. bře 2016

Priorita je, aby ses cítila dobře ty, pokud nebudeš, tak to bude dítěti houby co platné. Co zkusit Bachovy esence nebo homeopatika? Já přestala v noci kojit až v roce, už jsem to nezvládla a byla vyčerpaná, přes den jsem kojila dál až do 22měs.

rousse
13. bře 2016

6 měsíců je podle mě fakt ještě brzo. Sice se všude můžete dočíst, že v 6 měsících už noční buzení na mléko není o hladu, ale ještě bych se snažila vydržet. Prošla jsem si tím samým nedávno - já to mám o něco komplikovanější (mám celoživotní kamarádku epilepsii a nařízené přísné dodržování spánkového režimu) a dokud se malá budila po hodině, tak to bylo sice náročný, ale ještě jsem to jakž takž dávala, ale jakmile se zkrátil dál interval na půl hodiny, tak už jsem zatáhla za ruční brzdu a vyhlásila noční mléčné embargo (ale to bylo až malá měla 9 měsíců). Jinak já rozhodně nemůžu doporučit dát si mimčo do postele, v ten okamžik to totiž u nás začalo - od toho okamžiku se začala budit častěji a častěji a my jsme se nevyspali ani jeden. Já spala na 30cm čtverečných, ráno rozlámaná, unavená, hotová, psychicky v háji.... Ale s půlročním mimčem bych fakt ještě chvilku počkala - ještě je to malušenké 😎

mrkew
14. bře 2016

Holky tak trochu mě uklidnilo ze nejsem sama ale nevím čim to zlepšit vyzkoušeno máme um to ji nechutnalo tak na noc dostane banánový sunar pak se mi ale třeba za hodku vzbudí knouranim docucne sunar a spí celkem vytáhne cca 150 ml ale pak kojím co dvě hodky někdy i hodku a pul. Kojila jsem plne do pul roku to spala krasne i 6 hodin ale jakmile přišli příkrmy a začala více vnímat a pohybovat se v noci to asi takto zpracovava . Bohužel vždy pije jak blázen po tech dvou hodkach takže hlad asi musí mit.klidne mi napište do sz zda vam něco pomohlovyresit takovouto situaci dceri je 7,5 měsíce

ninive211
14. bře 2016

Jak se tu hodně objevují rady vzít si dítě do postele, tak s tím tedy já zase nesouhlasím, tím většinou se pak miminko v přítomnosti maminky budí ještě čím dál častěji (cítí mléko a přítomnost maminky) a pokaždé si vyžaduje cucnout mlíčka...ani ne tak na hlad, to ani snad mít nemůže, když se některá miminka kojí co půl hodiny, ale je to pak už prostě závislost, zvyk, potřeba uklidnění (neumí se uklidnit a usnout sám od sebe jinak než u prsa). Dítě nespí v kuse delší dobu, má neustále přerušovaný spánek (ten pak nemůže být kvalitní, tudíž pak je dítě protivné a brzy unavené i přes den atd....), matka také...nejsem zastánce pro spaní ve společné posteli, pokud to pak znamená kojit třeba 10x za noc (pokud se i přes společné spaní kojí jednou za noc a vyhovuje to všem, tak proč ne 🙂). Úplně bych noční kojení určitě nevynechávala, ale omezit by to možná šlo, zkus dávat větší večeře (resp. zařadit ty kaše) - ale to může pomoct a nemusí. Anebo častěji koj v podvečer ještě před spaním, třeba co hodinu, ať má na noc plné bříško, pak by se neměl hlady budit tak často (pokud to teda není jiný problém, např. zuby, u těch někdy miminka častější kojení vyžadují, ale ne z hladu, nýbrž na uklidnění...může pomoci dudlík, láhev s čajem...) Jinak kojení 2-3x za noc považuji za normální v tomto věku (já kojila dceru od 4 měsíců do roka 2x za noc, někdy ze začátku i víckrát), pokud je to častější, tak bych jedno kojení se snažila odbourat anebo nějak posunout.

shine2015
14. bře 2016

@ninive211 kvuli tomu ze to nevyhovuje Tobe neznamena,ze to nemuze fungovat...
Mame tri deti a vsechny s nami spaly v posteli od narozeni ...a spaly v posteli krasne vzdy...i na 2mes 7h vkuse....nekdy bylo ze se budily po trech ci ctyrech hodkach ale spis byl interval 5-7h pozdeji i 8h.....a v postylce? Co 2h vzhuru....takze za me klidne zkusit spolecne spani...😉 a na 6ti mes bych se nesnazila za kazdou cenu odbourat nocni kojeni....chce to postupne nejak prirozene....ne nasilim...ale tak nejak rozumne. Ale to zakladatelka vi 😉

tulena
14. bře 2016

Neodbouravala bych, zacla bych jist poctive ruzna seminka (len, chia, dyne, sezam... mne pomohlo moc!) a nechala bych si zkontrolovat stitnou zlazu. 🙂

kika_21
14. bře 2016

Nechat mimi pít, pořádně jíst, odpočívat. Ať uklízí někdo jiný, mysli víc na sebe. 🙂 🙂 🙂

kytkatka
14. bře 2016

Předchozí odpovědi jsem nečetla. Radim kojit i v noci, vzít k sobě do postele. Dítě by se stejně budilo a kojení je nejjednodušší cesta, jak ho uspat.

naho31
14. bře 2016

Ja jsem odbourala jedno nocni krmeni tim, ze jsem synovi na noc davala kasicku a pak ho dokojila. Spal do 2 rano. Ted v roce a pul se budi jeste na mlicko jednou v noci, ale to uz ma UM. Chodim spat ss nim po obede, kdyz to jde. 😉