Dobré odpoledne,
Dámy od kdy jste nechávaly kojené miminko spinkat celou noc? Malá je spavec od narození, 14 dní jsme ji budili a pak se v noci alespoň jednou vzbudila sama,no teď je jí 5 a půl týdne a zase by spinkala. Večer jí třeba v 8,nejpozději 10 zkrátka jak a kolikrát si řekne, a pak už spinká klidně i do 6 do rána. A já se setkávám s protichůdnými názory za a), nenechavej jí nebude prospívat
Za b) nech jí a buď ráda,že ti spí
Já osobně už se přikláním k variantě B,malá stabilně nabírá i roste krásně, navíc od narození je váhově nadprůměrně miminko
Taky bych nechala spinkat.Mě malá taky spavala i 6-8 hodin.Pokud prospívá a je spokojená proč zbytečně budit.? Kdyby měla hlad vzbudí se sama.
Nechala by som ju spinkať. 😉 Moja bola spavec od miminka, už v 2 týždňoch prespala celú noc. Prospievala, nebudila som ju, pár razy som to skúsila s nielenže sa nenapila, ale bolo aj po spánku. Takže sme pokračovali v režime nebudenia a boli sme spokojné obe. Kojila som ju do jej 12 mesiacov. A to spinkanie ji drží doteraz.
@bielanevesta děkuju, no to malá se nají když už jí probudím, a pak jde znovu spinkat, ale jde mi trochu sobecky i o můj spánek... Že si myslím že bych se taky mohla vyspat v celku a ne po částech 🙂
Iná vec by bola keby mimi neprospievalo, ale to očividne nie je váš problém, tak by som sa zariadila, ako to vyhovuje vám. ☺
Ja bych vůbec nebudila ja třeba musela protože mela žloutenku ale když byla v pořádku tak jsem nebudila. Pokud prospiva tak je to zbytečné
Od narozeni. Jen v pprodce me nutili ji budit. Od prichidu domu mi vstavala jen jednou a od 3 mesice se nebudila vibec
pokud prospívá a není problém s laktací, nebudila bych
Všem díky za názory,nakonec jsem se rozhodla to zkusit,půjčila jsem si na týden kojeneckou váhu,a pokud bude rovnoměrně přibírat jako doteď, tak už jí nechám spinkat...🙂
Me rekli i v porodnici abych mimi nebudila pokud se nevzbudi samo a prospívá . Ze miminko potrebuje silnou maminku 🙂 mala mi taky spinkala i 6 hod v noci od narozeni a pribirala az moc 🙂 takže za me nebudit !
Jakmile prospívá nebudit!!! Nebudila jsem v noci nikdy už od porodnice🙂 Malej už v šestinedělí spal celou noc a spí celou noc porád 🙂
Určitě nebudit!!! Já budila ze začátku, zblblá z porodnice, pak jsem se na to vykašlala, no a malá se nacpe hodně večer a spí až do rána.. A přibírá 1kg za měsíc, takže jí rozhodně nic nechybí, a všichni se vyspíme.. :D
keď ti malá prospieva, tak neni dôvod ju budiť. Môj malý tiež dosť rýchlo vynechal nočné papanie a v pohode priberal. Ráno sa poriadne nacucal mliečka a bol spokojný. Keby bola hladná, tak by sa ti v noci budila. Uži si, že si môžete dobre pospať 🙂
Já bych ji taky nechala chrupat, hlavně když vám prospívá... dcerka začala spát celou noc teprve teď, kolem 6.měs.... že vám takhle krásně spí ještě v šestinedělí, to je nádherné 😀 a nechci strašit, ale za týden dva může být vše jinak, takže - užívejte si to 😀