Občasné krmení MM z láhve, nepokazí kojení?

veronikahappy
27. led 2017

Maminky poraďte kojení nám nedělá problém ale zkrátka nastává situace kdy musím od miminka odejít a stará se o něj tatínek. Bohužel odmítá krmit malou odstříkaným mlékem ze lžičky či stříkačky. Takže nalije mléko do lahvičky. Opravdu je to jen výjimečně ( maximálně 1x za 14 dní).
Mám strach aby se nám nepokazilo kojení máte někdo s tímto zkušenosti ?? děkuji za odpovědi

annaluciapetrzel
27. led 2017

@veronikahappy ja! bohate. V podstate jsem po porodu neprestala pracovat. V 6 mes. nastup na plny uvazek. Medela lahev to jistila. Nikdy nebyl problem bylo-li prso, vzala prso, nebylo-li vzala lahev. Dokonce pozdeji ji nevadilo stridat UM a MM. Kojim ehm no... doted 🙂. Mladeti budou 3 roky. Uz ale chci faaakt prestat. Jo a mj. nikdy klasickou lahev s dudlikem jako ne-medelackou, takovou co tece rychle, nemela. Presla okamzite na hrnicek.

summer2012
27. led 2017

@veronikahappy u malýho s tím problém nebyl, už od porodnice měl problém se saním takže po kojení jsem ještě dokrmovala z láhve odstříkáným...asi po 14 dnech už jsem jen kojila a z lahvičky dostával právě když hlídal tatínek cca 1x týdně a úplně bez problémů...všichni mě strašili že ho tím odstavim a prso nebude chtít ale bylo to v poho...nicméně každé dítě je jiné 😉

cilkat
28. led 2017

Krmila jsem dva týdny po příjezdu z porodnice z lahve UM, postupně přecházela na kojení (jak se spouštělo mlíko) a MM z lahve (odstříkávala jsme pro zvýšení "produkce")... Jak bylo mlíka dost, aby se nakrmil z prsa, už nikdy nevzal lahev do pusy (bez oheldu na to, nestli UM nebo MM)... takže za mě rozhodně nic lahev nezkazila.

kocour1
1. únor 2017

Pokud je to takhle výjimečně a po velkém časovém úseku, tak nejspíš ne...zatím...ale problém je, že jednoho dne by si mimi mohlo uvědomit, že to předtím teklo rychleji a bez práce a najednou to neteče...mohlo by začít prso bojkotovat a to už by problém být mohl...já bych tedy asi neriskovala, nebo tedy jsem to vždycky nějak udělala, abych si vzala dítě s sebou, nebo jsem aspoň mohla nakojit...ale znám spoustu případů, kde to pravidelně střídali a nic se nedělo...těžko říct🙂...

stratilikova
1. únor 2017

@veronikahappy pri takejto nízkej frekvencii to podľa mňa nehrozí...Ale inak si myslím, že kombinácia fľaša+kojenie bez následkov je skôr výnimka než pravidlo....v oboch termínovych skupinach, kam som kedysi chodila, si takmer žiadna žena, ktorá z rôznych dovodov dokrmovala z fľaše, neudržala kojenie viac než pár mesiacov...

terezapetrova
1. únor 2017

@veronikahappy my u staršího lahev i prso od narozeni a v pohode, mozna jsme měli stesti nevim

veronikahappy
autor
7. únor 2017

všem moc děkuji za rady máte pravdu zatím s kojením není žádný problém

izz76
7. únor 2017

@veronikahappy Záleží na dítěti,pokud se kojí rádo,bez potíží,lahev nic nepokazí. S první dcerou jsem dálkově studovala,jedno odpoledne v tydnů dostavala odstříkané mm v láhvi asi od 6týdnů. Nebyl žádný problém. Taky se může stát,že miminko lahev vůbec nepřijme,což byla moje druhá dcera,od té jsem se nemohla vzdálit,více jak na dvě hodiny,protože nebyla ochotná přijmout mléko jinak než z prsa 😀