Noční odstav tandemově kojené 2,5leté. Jak na to?

moonulka
2. led 2023

Hezký den, k odstavu toho bylo napsáno dost, ale u nás je to specifický případ, ke 2,5 leté dceři kojím ještě 3 měsíční miminko. V šestinedělí byla dcera prakticky jen na mlíku. Potom jsem jí postupně zrušila kojení přes den, vytáčelo mě to. Zůstalo kojení na uspání a v noci. Jenže většinu nocí má 3-4 hodiny bdělé okno, většinu času jen žužlá prso, do toho se budí miminko a chce kojit, takže musím kojit oba zároveň. Řekla jsem si už dost, opravdu mi kojení starší strašně vadilo, takže jsem se rozhodla pro noční odstav.
Momentálně je to čtvrtý den, bdělá je stále, pořád v noci po probuzení chce mlíko a řve a řve. Stojím si za svým, mlíko jí nedám, ale nezdá se, že by se to zlepšovalo. Ve všech diskuzích čtu, jak to dítě vzalo v pohodě, že pomalu ani neplakalo a v klidu uslo.
Já už lezu únavou po stropě. Zkoušela jsem před odstavem ke kojení přidat asociace, abych pak jen odebrala to kojení, ale ona se nechtěla nechat hladit, držet za ruku, povídat pohádku, nic! Jen prso prso... 🙄

kolunka
2. led 2023

Je moznost spat v jine mistnosti? Aby tam to mlicko necitila? Dokud tam bude mit zdroj a nebude chapat proc k nemu nemuze, bude to pro ni tezke.

pribylovapetra
2. led 2023

U nás musel pomoct tatínek,3 dny jsem spala jinde.

jjasmina
2. led 2023

@moonulka 4 dny je ještě málo, u nás byl klid až po 2 týdnech tuším

martiiina69
3. led 2023

První pokus -5 dní bez pomoci - bez úspechu, řev a potreba prsa aj cez noc
druhý pokus - tatínek uspával 3 dny, já spala jinde, bez velikého řevu a hodne rychle se odnaučila
bez pomoci je to težké no :/

moonulka
autor
3. led 2023

No zdá se, že tatínek opravdu pomůže. Dnes v noci se vzbudila opět s řevem, ale po chvilce si řekla, že chce za tatínkem (spí v pokojíčku, já s oběma dětmi v ložnici). V noci sice pak chtěla za mnou a říkala že nechce spinkat bez mlíčka, ale nakonec s ním byla až do rána. U nás ta situace je horší tím, že kojím i to miminko, takže jí nemůžu říct, že mléko už není. 🙈 I když to bych ani nechtěla, snažím se jí nelhat a vysvětlit, co mě skutečně vede k tomu ji v noci nekojit. Zatím zůstává kojení na uspání a ráno...