Ahoj, mám 3m syna, kterého plně kojím. S kojením jsem měla ty první 3týdny po porodu trochu těžší rozjezd ( horší tvorba mlíka) ale nakonec si vše sedlo a syn hezky přibíral, v noci jsem ho ale vždycky po cca 4h budila. Teď si ale říkám zda to není zbytečné když tak hezky spinká a nechávám ho poslední týden spát. Jenomže on je schopný spát i 6,5-7h a tak si říkám zda to není hodně dlouhá pauza a nepokazím si tím znovu laktaci 🤦♀️ starší syn taky moc hezky spal, byl ale dokrmován UM a později jenom na UM tak jsem si myslela, že je to i díky tomu. A zároveň mě zajímá jak to je s pribíráním u kojených dětí, všimla jsem si totiž, že se týdenní nárůstky po 2. Měsíci snížili, ale dr. Zatím nic neříkala a syn je spokojené usmívavé miminko ( jídlo se taky umí hlasitě přihlásit když už na to dojde). Díky ☺️
Ani jedno z mých dětí jsem na kojení nikdy nebudila. Už v porodnici spaly jeden ten noční spánek delší, 6-7h v kuse, velmi brzy se jim to prodloužilo až na 9h. Byla jsem vyspaná a měla sílu na jejich mizerné spaní přes den😉 Přibíraly pomaleji, ale já sama jsem extrémně hubená, muž štíhlý, jsou dodnes hodně hubení, tady roli hraje spíš genetika, jí opravdu hodně, dva jsou již téměř dospělí. Buzení dětí mi přijde jako absolutní nesmysl.
Ani jedno z dětí jsem v noci nebudila. Oba spali nějakých 6-7h v kuse a pili až pak. Oba přibírali zcela v pohodě. Kolem 3 m už by měla být laktace dost ustálená na to, aby ji 6 h pauza nijak neublížila,
Jak se dítě začíná víc hýbat, přibírá méně. U někoho je to už kolem třetího měsíce, u někoho až na přelomu 4/5 m. Myslím, že pokud to není propad z ničeho nic třeba na čtvrtinovou rychlost, je to v pořádku.