Noční kojení. Nemůžu přijít o mléko?

nika110818
20. únor 2022

Ahoj, prosim, mate nekdo zkusenost? Dcerka ma 8,5 mesice, je plne kojena, prikrm papa na obed a vecerni kasicku, papa hezky, klidne 250g spapa (zelenina, maso, vajicko, obilninove kase). Chystame se zavest taky jogurt a syr po 9.mesici. Hezky pije i cistou vodu. Co se nocniho kojeni tyce, staci ji jednou kolem pulnoci a hezky spinka do rana. Nase lekarka nam rekla, ze po prikrmu uz nemam dokojovat a mam zkusit i v noci nebudit a nechat to na ni. Na par dnu jsme to tak ted zkusili, kojim jen rano, dopoledne, vecer pred spanim, kdyz jsem nevzbudila, prespala celou noc bez kojeni (od 20 do 7). Myslite, ze je to ok? Nemuzu prijit o mliko? Dekuji.

martiniquest
20. únor 2022

@nika110818 V teto dobe uz je laktace ustalena. O mliko neprijdes jen proto, ze bude dite celou noc spat. Mimochodem, ze ti spi ted celou noc jeste neznamena, ze bude i za mesic. A jinak teda velmi zavidim. Ja mela dva nespavce a cucaky a spat 3 hod v kuse byl neobvykly luxus. V zadnem pripade bych nebudila prospivajici dite a uzivala si neprerusovaneho spanku.

modra_zizala
20. únor 2022

Zalezi, jestli uz by ti nevadilo brzke ukonceni kojeni nebo chces v kojeni pokracovat i po roce. Kojeni 3x denne je v tomhle veku docela malo. Do roka je to kojenec a kojeni by melo prevladat, prikrm je doplnenim stravy, takze po jidle se ma urcite dokojovat. Zkus nabizet kojeni aktivne behem dne. Ze uz noc zvladne bez kojeni je ok, zalezi tedy taky, jestli ma v noci k prsu pristup, kdyby se chtela nakojit, ale budit neni treba 🙂

sirinfirst
20. únor 2022

Doktorky rada vede k odstavu. Tak záleží, jak to mátev plánu. Pokud chceš kojit víc než do roka, určitě musí převládat kojení nad jídlem, takže menší porce a dokojit. V noci, pokud jsi jí nablízku, to nech klidně na ní..
Pediatr není nutrični ani laktační poradce, to je důležité mít na mysli.

aspie83
20. únor 2022

@nika110818 rozhodně bych na kojení nebudila, to jsem nedělala ani u novorozenců... Ale jinak souhlasím, že po jídle klidně dokojit 😉 podle toho, co píšeš, se asi víc kojí můj patnáctiměsíční 😄 ale on je závislák a rostou mu stoličky 😉

nika110818
autor
20. únor 2022

Moc vam dekuji. Mne se prave ta rada pediatra nezdala uplne ok, proto se ptam i tady. Nastesti tento rezim mame jen tyden, asi se vratime k dokojovani. Dekuji. 😊