Dobre odpoledne , možná to bude pro některé hloupý dotaz z mé strany , ale při nočním kojení , když vám mimi usne u prsu, nepotřebuje si odřihnout? Tak nějak se sem tam doctu ze hodně maminek nechává miminka v noci usnout u prsu . Jen mě zajímá zda opravdu usnou (maminka i miminko) nebo jestli se Musí ještě ponosit atd . Děkuji
@ondruchovat Já jsem to dělala jak kdy, když jsem děti po kojení odkládala do postýlky, tak jsem je odříhnout nechávala, ale když jsme oba usnuli tak ne..
@ondruchovat Přes den bych odkrnout dala, respektive jsou miminka,která to potřebují,jinak blindí. Nicméně neexistuje univerzální pravidlo, opravdu je to indi vindi 🙂
@viridie děkuji moc !!
@ondruchovat U první dcery jsem striktně dodržovala všechna doporučení od doktorky i z porodnice a tak jako tak na bolesti bříška prostě trpěla. U obou synů jsem ke všemu přistupovala tak, jak se mi to zdálo správné a oba byli spokojená a klidná miminka. Takže si myslím, že některé děti na to bolení prostě trpí a všechny možné kapičky cvičení a odříhávání jim jenom trochu uleví a jiné na to prostě netrpí.. Jinak přes den, jsem většinou také odříhávat nechala, pokud jsme oba nevytuhli 🙂.
V noci když mi usne u kojení, tak ho buď přendám do postýlky a nebo usneme spolu v posteli. Odkrknout nenechavam, to by se mi vzbudil. A jinak než u prsa neusne, tak by to bylo furt dokola 😁
Ja krmila 12x denne (musela jsem, mala malo jedla, spatne pribirala - zloutenka). A delala jsem vzdy vse stejne jako pres den, jen jsem na ni min mluvila a bylo pritmi. Kdyz by nebyla odrihla, tak ublinkavala, nekdy zvracela i proudem. Ale ona je spac, v pohode se budila i usinala.
Ja taky prcka v noci nakojim a odlozim,protoze chrni. Pres den krka jak starej dobytek🙈,ale v noci nepotrebuje a chrupe 😉
@ondruchovat Odříhnutí není třeba, já jsem syna teda nikdy odříhávat nenechávala a když už to zkoušela máma, stejně si neodříhnul 😃 Zbytečně bych ho budila, už tak býval špatný spáč.
mám 16-ti denní miminko - je blinkací takže se snažím nechávat odříhnout pokud možno vždycky - nicméně abych si dceru znovu neprobrala tak ji odpojím od prsa když už méně tahá, nechám přes rameni od říhnout ( ne vždycky to vyjde ) a pak vrátím k prsu a u prsa uspím - pak už jen odložím ... nad ránem ale kojím většinou už u nás v posteli a to ji jen šupnu prso a spíme dál - to neodříháváme, ale když ji to tlačí tak mrčí a fňuká - už to poznám a zvednu ji
@ondruchovat ja davala odrihnout jen prvnich par dnu/tydnu, ale prislo mi to zbytecny - malej stejne tak tvrde usnul vetsinou, ze si proste nekrknul. Takze jsem to nechala byt, davala ho spat na bok, kdyby blinkal, tak aby se nedusil a bylo 🙂
Dceru jsem odrihavala přes den a stejně byla zaprdena, někdy to člověka nespasi. 😃
Ale v noci byla vždycky v poho, najedla, vytuhla a spala dalších X hodin.
Ale jinak co jde je chvilku nosit na svislo, ne úplně přehodit na rameno, jenom trochu přetočit na hrudník. Položila jsem si ji na sebe v sedě nebo s ní chvilku chodila a často si brkla.
Já malou taky nenechavala odrihnout vždycky, když to potřebovala, tak mávala ručičkou, spousta dětí má podobné signály, dá se to vypozorovat.
Devcata děkuji moc za reakce. Pomohly jste mi !
naše malá moc neříhá ani přes den, v noci to neřeším. Prostě usne a maximálně si trochu ublinkne, když potřebuje.
@ondruchovat já v noci děti odříhnout nenechávala,napucly se a chrněly dál 🙂