Ahoj, mám 4 denního syna, po kojení se mi nikdy nepodaří ho odříznout, pak řve jak jak kdyby ho někdo mučil, protože ho prej bolí bříško. Když si ho vezme sestra tak si odrihne během pár minut, hlavně ho to trápí v noci, je tu někdo kdo to měl podobné? Jsem prvorodička a už jsem z toho zoufalá.
@patypresdevaty pardón, odrihnout.
Zkoušet, ať ti sestra ukáže, jak na to. Nebo YouTube. Jako jsou mimina, co neříkají, tak jsem takové měla, ale pokud to sestře jde, nebude to váš případ. U mladší mi pomáhalo poklepávat na zádíčka lehce přitom, když jsem ji měla na hrudníku.
Moji kluci si neodříhávali ani jeden ( pokud ano tak vyjímečně a většinou jsem je měla položené na rameni a poklepávala). Naštěstí teda netrpěli na blinkání.... Určitě postupně přijdete na to co a jak, držím palec.
Nemusí si odrihnout, ale u nás pomáhalo buď dát na hrudník a hladit krouzivym pohybem po zádech a nebo když jsem si ji dala mezi nohy (kolena) a nohy z postele na zem... Špatně se to popisuje, ale tohle jediné zabíralo a většinou si odrihla... Když ne, tak ne, neřešila jsem ani u UM 🙂
A jak to děla ta sestra ? Jinak než ty ? Sleduj co děla. Já si je proste položila opatrně na rameno a chodila a poklepvala na zadicka. Dcera taky plakala, tak jsem se snažila aby se ji ulevilo. Syn byl v pohodě, moc neodrihaval, šle neměl problém.
Ahoj, řešila jsem úplně to samé. Taky jsem prvorodička a vůbec se mi nedařilo, aby si malý odříhnul. V porodnici se to za asistence sestry občas podařilo, ale doma vůbec. Byla jsem z toho tak špatná, že jsem doma brečela, že jsem neschopná, protože malého bolelo bříško. Asi 2 dny po tom, co nás pustili domů jsem si pozvala laktační poradkyni. Zkontrolovala techniku kojení kterou jsem měla správnou a ukázala mi, jak s malým manipulovat. Protože jsem po porodu hned vše zapomínala, tak jsem ji poprosila, jestli si ji mohu nahrát na video a k tomu videu jsem se pravidelně vracela. Jelikož jsem s malým miminkem moc neuměla manipulovat, tak mi odříhávání v poloze přes rameno vůbec nešlo. Začala jsem tedy používat polohu na tygříka a manžel malého u toho občas hladil po zádech. Postupně si malej občas říhnul a časem to bylo častěji a častěji, až se to daří denně. Chce to vydržet, zkoušet to pokaždé a počítat s tím, že to aspoň těch 5 min trvá, než si říhne. Mě taky všichni říkali, jak říhat nemusí, ale opravdu mu to moc pomohlo na to bříško. Držím palce a určitě radím taky poprosit sestru, ať si to spolu natrénujete.
Taky jsem to resila u prvniho syna, ptala jsem se na to i pediatry, pry nemusi odrihnout. Nekdy se povedlo, ale vetsinou ne. On teda nebrecel,nemel boleni briska. Druhyho syna jsem jen zvedla a bylo to 😀 uplnej opak.
Taky jsme to docela řešili. Dcera byla blici a to odrihnuti docela pomáhalo, aby tolik neublinkavala. Vím, že se hodně doporučuje na tygřika. Manžel to tak občas dělal, ale já na tuhle polohu u malého miminka neměla nervy. Takže klasika opřené o rameno a nosit. Trvalo to ale často dlouho, až dvacet minut. Občas pomohlo položit a pomalu zase zvednout. Když to bylo prudce, tak se akorát pozvracela.
Odříznout miminko? 😱
Jo odrihnout!
Chce to zkoušet. Prostě vyvýšená (ale pohodlná a ergonomická) poloha. já jsem si nejčastěji sedla do polosedu a dala si ho na hrudník. Nebo zkusit ve stoje "na tygrika" nebo šetrně jakoby přes rameno