Myslím si, že ztrácím mateřské mléko.Poradíte?

salinecka
3. kvě 2021

Ahojky maminky
Mam doma 4 denni miminko a normalne se.mi mleko udelalo ale proste citim.ze se mi vubec nenalivaji prsa a kojim skoro cely dny maleho.
Cetla jsem.si na netu ze kdyz davam casto prso tak se nalivaji ale u me nic nevim co delam špatně
Nechci ho ztratit abych musela krmit flaškou 😞😞 poradite co mam udelat abych ho neztratila?
Budu rada za každé rady .
Děkuji všem .

cikitkapb
3. kvě 2021

Pokud se prsa nalévají je to známka toho, že nejsou prsa „včas“ vyprazdňována. Takže když máš malého celé dny u prsa, je v pořádku, že se ti nenalévají a je to dobře. Nic neděláš špatně. ❤️

vladienka
3. kvě 2021

Este je moznost, ze sa prsia naleju, pri prvej sa mi naliali az 5-6 den. Pri druhej sa mi nenaliali vobec a kojim uz rok v podstate plne

olga_
3. kvě 2021

To, že se prsa nenalévají, znamená, že se laktace ustálila a je to naprosto, naprosto v pořádku.

salinecka
autor
3. kvě 2021

Dekuji vam holky, ja uz myslela, ze kdyz je nemam do druhyho dne nality plně tak uz ho mit ani nebudu.
Jsem apson klidnější.
😉😉

anet_98
3. kvě 2021

@salinecka jako první bych určitě zachovalá klid - když se budeš stresovat tak to tvorbě mléka neprospěje. Laktace se první 4 týdny vyrovnává, proto nedělej závěr 4. den..Mě osobně trvalo 2 měsíce, než jsem pocítila stabilitu a malej se krmil po 2-3 hodinach. V prvních dnech se z tebe miminko pokouší udělat mlékárnu a proto opravdu přikládej na požádání, aby se Laktace ustálila na potřebu miminka. Já první dva týdny kojila co 30 minut, prsa jsem měla pořád měkké a nakonec se mi mléko krásně rozjelo. Největší problém jsem začala mít s tím, když se mi malej v noci začal budit jen jednou, protože potom jsem měla ráno prsa tvrdá jak kámen.

elledh
4. kvě 2021

@salinecka hlavně buď v klidu. Počítej s tím, že první měsíc se laktace rozjíždí a tak jak můžeš cítit prsa tvrdá, stejně tak tohle pociťovat vůbec nemusíš. Pokud budeš dál kojit dle potřeb miminka, bude se ti i množství Mm uzpůsobovat. Navíc potřeby miminka se mění a v určitých obdobích i dost vzrůstají, prsa ale na to reagují až se zpožděním, takže i když ti bude později připadat, že máš mléka málo, pořád je to třeba jen krátké období, které se srovná. Jinak u prvního jsem měla právě velké výkyvy minimálně šestinedělí, kdy byla prsa buď pocitově prázdná nebo přeplněná. U druhého jsem "přelitá" prsa nezažila ani jednou.