ahojky mám podezření,že dcera má vši-asi od kamarádů ze školky. koupili jsme paranit-kojím,můžu ho použít?děkuji jinak něj jiné tipy? má husté dlouhé vlásky nerada bych stříhala...to bych obrečela. ☹
@slunecnice209 děkuji za odpověd -jinak manžela jsem poslala do lékárny se spisem -HEDRIN(kvůli tomu že se nemusí vyčesávat!!!!!!!,ale bohužel nebyl-tak vzal alespon ten! to bude velice zajímavé to vyčesávání-já i dcera máme dlouhé husté vlasy ☹ ☹
jinak nevíš jak je to s tím praním oblečení a povlečení!!sice povlečení peru-ale to bych musela sedačky,židle..no prostě vše kde se opírá hlavou! děkuji
@petulka25 Myslím, že úplně postačí vyprat povlečení a věci a hlavně umýt případně vydesinfikovat hřebeny !
Co se týče sedaček a židlí, to bych přejela octovou vodou, vši prý dokážou přežít až 24 hodin mimo vlasovou pokožku, ale popravdě si nemyslím, že by se držely právě v těchto místech, když můžou být přímo u zdroje...tedy ve vlasech. To je spíš takové doporučení, když je zavšivení opravdu velké, třeba u někoho kdo nedbá na hygienu a žije v bordelu, tak tam možná mají vši kolonie všude.
Dcera pokud chodila do školky měla vši co chvíli a já tedy vždy prala pouze oblečení,povlečení a čistila hřebeny. Většinou se to nepřeneslo ani na nikoho jiného, když je to podchyceno včas není to žádná epidemie 😀 .
Mým dětem zase výborně zabral Liquido Duo X. Obsahuje přírodní silice a směs přírodních olejů. Jednoduché použití a rychle byly pryč.Je to sérum a šampon,mezi tím jsme použila ještě obyčejný šampon.Opakovala jsem to během týdne 3x.Šampon je navíc zdravotnický prostředek..není drahý.
Dcera donesla ze školy už 2x vši..má krásné dlouhé vlasy a poprvé to byla katastrofa. Po druhé mi kamarádky doporučily at zkusím Liquido Duo X a bylo to o moc lepší..dostala jsem k tomu i čepici, hřebínek a serum s šamponem. Určitě to zabralo rychle a raději jsem to v týdnu opakovala ještě 3x. Šampon dcera používá raději preventivně a je klid
Ahoj, Paranit neobsahuje žádné insekticidy, takže jej lze bez problémů používat i v těhotenství.
Lepší je možná HEDRIN, je to roztok s pumpičkou, také bez chemikálií, je vhodný i pro těhotné ženy. Hlavní jeho předností je, že se poté vši nemusí pracně vyčesávat, ale po uplynutí doporučené doby působení se hlava prostě umyje a je to 😉 .